Kingston SSD-ovi sa Phison kontrolerima pokreću preko 18 miliona računara

Kingston Digital Europe Co LLP, članica Kingston Technology Company Inc., nezavisnog svetskog lidera u proizvodnji memorijskih proizvoda je danas objavila da je preko 18 miliona SSD-ova koji koriste Phison kontrolere isporučeno širom sveta. Broj simboliše snagu dugoročne saradnje između kompanija Kingston i Phison Electronics Corp. (8299.TW) koja traje preko dest godina, a započela je radom na USB fleš diskovima i onda se nastavila na polju SSD-ova.

U 2010. su kompanije zajedno investirale u novu kompaniju, kako bi kreirali memorijska rešenja za ugradnju u druge sisteme , pomažući kompanijama koje proizvode prenosne uređaje  da brže dođu do finalnog proizvoda kroz efikasniji proces razvoja proizvoda. Phison i Kingston dele i kombinuju svoju ekspertizu u inženjeringu, proizvodnji, prodaji i nabavci. Kompanija, sa imenom Kingston Solutions, Inc., je tako vremenom porasla i razvila svoj portfolio od pametnih telefona i tablet, sve do nosivih uređaja, slot mašina i kućne elektronike kao što su pametni kreveti i termostati.

U proteklih pet godina Phison kontroleri su implementirani u Kingstonove klijent SSD-ove kao što su KC1000 M.2 NVMe PCIe SSD namenjen zahtevnim korisnicima i entuzijastima. KC1000 je dizajniran da se nosi sa obradom videa visoke rezolucije i drugim zahtevnim aplikacijama koje imaju benefita od ovakvog rešenja koje osigurava visoke perfomanse pri niskim latencijama. Početkom godine je Kingston takođe upotrebio Phisonove PS 5007-E7 kontrolere za DCP1000, najbrži NVMe PCIe SSD na svetu koji je dizajniran za korporativna okruženja. DCP1000 pruža konstantno visoke i pouzdane perfomanse koje omogućavaju data centrima da izbegnu uska grla koja zavise od protoka podataka.

Pročitajte i tekst:  Canon usluga za automatizaciju štamparskog poslovanja

“Jako smo srećni što imamo priliku da radimo sa Kingstonom tako blisko proteklih deset godina”, izjavio je KS Pua, predsedavajući i izvršni direktor kompanije Phison. “Posvećeni smo kreiranju najsveobuhvatnijih i najboljih proizvoda sledeće generacije, uključujući UFS i NVMe SSD rešenja koja osiguravaju Kingstonovu poziciju lidera na polju NAND fleš tehnologije”.

“Naši timovi za razvoj biznisa i inženjering, kako na Tajvanu tako i u Americi, su radili zajedno potpuno skladno tokom više godina”, izjavila je Valentina Vitolo, menadžer zadužen za FLASH poslovanje u EMEA regionu. “Phison donosi visok nivo R&D iskustva, partnerstva u industriji i eskpertizu u segmentu kontrolera. Oni su pomogli Kingstonu da izbaci na tržište mnoga rešenja bazirana na fleš memoriji koja su pogodna za širok spektar OEM primene i primene kod krajnjih korisnika”.

Za više informacija posetite kingston.com.