Laki Mesh Wi-Fi uređaji: revolucionarno rešenje za bolju Wi-Fi konekciju!

Laki mesh

Wi-Fi mreža je, od trenutka kada je počela masovno da se koristi, potpuno promenila ljudsku svakodnevicu. Činjenica da je za povezivanje na Internet na većini mesta dovoljan samo jedan uređaj  doprinela je upotrebi Interneta u svim sferama ljudskog života i njihovom unapređenju. Uprkos tome, korišćenje Wi-Fi mreže donosi dosta problema, koji su većini korisnika dobro poznati.

Wi-Fi signal: (ne)pouzdan partner

Kako na kvalitet mreže utiču fizička blizina ruteru za Wi-Fi i broj uređaja koji su povezani, ponekad u uslovima gde je nekoliko uređaja povezano, korišćenje Interneta je vrlo ograničeno ili čak potpuno onemogućeno. Često cela porodica ili svi zaposleni u kancelariji ne mogu da koriste istu mrežu i određene prostorije u kući ili poslovnom prostoru uopšte nemaju pristup Wi-Fi signalu.

Usled pandemije virusa korona veliki broj ljudi počeo je da radi od kuće, dok su škole i fakulteti prebacili nastavu u on-lajn sferu, što je dodatno naglasilo važnost dobrog Wi-Fi signala za sve, jer jedan prekid, kakvi se na ovakvim mrežama dešavaju svakodnevno, može da donese poslovne probleme, ali i nepoložene kolokvijume i ispite i neopravdane časove.

Neke od ovih problema moguće je donekle eliminisati. Internet paketi sa izuzetno velikim protokom mogu donekle da pomognu kod  ovakvih problema, ali je gotovo nemoguće uticati na faktore poput debljine zidova i veličine prostora koji će uvek znatno uticati na brzinu Interneta. Nažalost, i većina postojećih rešenja poput Wi-Fi extendera se pokazala kao neefikasna kod ovog kompleksnog problema.

Pročitajte i tekst:  Kaspersky Lab predstavio Secure Connection aplikaciju za android uređaje

Revolucionarni Laki Mesh sistemi

Kao rešenje za uporne probleme sa Wi-Fi signalom kompanija Orion telekom predstavila je Laki Mesh Wi-Fi uređaje. Revolucionarna Mesh tehnologija zapravo „umnožava“ Wi-Fi signal i omogućuje da veliki prostori budu u potpunosti pokriveni Wi-Fi signalom velike brzine protoka. Kod običnih rutera koristi se jedna pristupna tačka i što je korisnik dalji od te tačke, signal je gori.

Kod Mesh rutera postoji više pristupnih tačaka i na taj način ceo prostor je pokriven istim kvalitetom mreže. Ono što je bitno naglasiti jeste to da Laki Mesh ruteri mogu da rade na Internetu bilo kog provajdera.

Laki Mesh tehnologiju čini revolucionarnom to što su, u odnosu na druge uređaje koji služe za unapređenje Wi-Fi signala, kod Mesh rutera svi uređaji povezani na istu mrežu i svi imaju podjednako dobar kvalitet Interneta (dok se na primer uz Wi-Fi extender kreira nova mreža uz smanjenu brzinu Interneta).

Postoje dve vrste Laki Mesh uređaja Laki Wi-Fi Core i Laki Wi-Fi Spot. Core uređaj povezuje do 60 Smart uređaja na 280 m², a svaki Spot uređaj proširuje Mesh Wi-Fi mrežu za dodatnih 46m². Laki Core uređaj može raditi samostalno, Spot uređaj je dodatak koji može raditi samo u paru sa Core uređajem. Postoji i opcija Laki Magic Duo, kupovina oba Laki uređaja po dosta povoljnijoj ceni.

Pročitajte i tekst:  Najjeftiniji hosting paket na tržištu - Orion telekom "SSD MINI"

Kako bi korišćenje Mesh rutera bilo u potpunosti prilagođeno korisnicima, kreirana je Laki Wi-Fi aplikacija, koja omogućuje  da korisnik na jednostavan način, putem mobilne aplikacije, proverava svoju mrežu, status konekcije, broj uređaja koji su povezani na mrežu i da ograniči pristup određenim sajtovima, što je naročita pogodnost za roditelje sa decom.

Laki Wi-Fi aplikacija pruža kontrolu nad Wi-Fi sistemom u u svakom trenutku, bilo gde.

Idealno rešenje za velike prostore

Testiranja Laki Mesh uređaja su pokazala da je pokrivenost velikih prostora Wi-Fi signalom izuzetna, što čini Laki Mesh uređaje idealnim rešenjem za velike kancelarije, kuće zato što su na taj način svi povezani na istu mrežu, a sve se lako kontroliše putem mobilne aplikacije. Laki Mesh uređaji omogućuju da se iskoriste svi kapaciteti postojećeg Internet paketa, što je inače često nemoguće. U situaciji  kada je dobra Wi-Fi konekcija jedan od uslova za normalno svakodnevno funkcionisanje, Laki Mesh ruteri predstavljaju revolucionarno rešenje svih problema sa kojima se mnogi susreću.

 Više detalja o LAKI Mesh Wi-Fi uređajima i ponudi na: LAKI.EU