Lepota AI dual kamere – Sa telefonom HONOR 10 i amateri postaju profesionalci

Telefoni do sada nisu igrali važnu ulogu kada je u pitanju profesionalna fotografija, ali sada je vreme za promenu. Honor 10 predstavljen je u Londonu, obogaćen je AI tehnologijom i koristi sve prednosti kamere sa dvostrukim objektivom, 24MP + 16MP. Tehnologija semantičke segmentacije slike uz posebno ugrađen NPU najnovije generacije sa Kirin 970 čipsetom biće vodeća u industriji pametnih telefona i nadmašiće konkurenciju.

AI zadnja kamera: Jednim klikom do profesionalne kamere DSLR

Ukratko, zahvaljujući tehnologiji semantičke segmentacije slike, telefon Honor može precizno naglasiti obrise različitih objekata kao što kao što su nebo, biljke, ljudi i vodoskok na slici i identifikovati njihove lokacije. Naprednija je u odnosu na druge kamere koje identifikuju samo pozadinu i osobu na slici. Al tehnologija koja se primenjuje kod Honor 10 prepoznaje više od 500 prizora na fotografijama u 22 kategorije, u realnom vremenu, i primenjuje parametre za prizore na fotografijama definisane za svaku sliku ponaosob, kao što je slučaj sa profesionalnim DSLR.

Industrija prve semantičke segmentacije slike predstavljala je kvantumski skok kada su u pitanju slike napravljene mobilnim telefonom, i tako započela novu eru u mobilnoj fotografiji. Tehnologija semantičke segmentacije slike mnogo je brže i mnogo efikasnije Al rešenje, što je mnogo naprednija verzija u odnosu na upotrebu serverske tehnologije. Umesto toga nudi integrisano rešenje unutar uređaja, uključujući algoritme semantičke segmentacije slike i platformu ojačanog čipseta. NPU ubrzava CNN-ove prilikom obrade objekta i prepoznavanja prizora na fotografiji i primenjuje parametere u realnom vremenu u svakom segmentu s ciljem stvaranja što realističnije fotografije.

Pročitajte i tekst:  Fotografija napravljena mobilnim telefonom uz pomoć veštačke inteligencije (AI) u praksi

Kako možete koristiti Honor 10?

Pejzaži

U okviru prepoznavanja više prizora i više objekata u realnom vremenu, vaš Honor 10 automatski prilagođava podešavanja na vašoj kameri kako bi vam pomogla da pravite snimke kao profesionalni fotograf. Fotografije koje pravite telefonom Honor 10 su sjajni prikazi boja i najživlja i najautentičnija interpretacija stvarnosti koju su zabeležile ljudske oči.

Njam njam

Fotografisanje ukusne hrane možda je jedna od prvih stvari koju digitalni domoroci rade sa svojim telefonima. Isti je slučaj i sa našim inženjerima zaduženim za Honor. To je zato što je prikaz hrane jedan od najpopularnijih prizora koji je Honor 10 Al kamera sposobna da prepozna. U okviru prizora u realnom vremenu i prepoznavanju objekta i primene parametara, vaš Honor 10 će vam pomoći da vaša hrana izgleda preukusno.

Portret – usavršavanje

U kombinaciji sa prepoznavanjem u realnom vremenu i odgovarajućim parametrima koji čine portret oštrim i jasnim, prirodni boke efekat i efekat tena podižu kvalitet fotografije na profesionalni nivo. Honor 10 takođe koristi i inteligentnu kompoziciju fotografije za slikanje savršenih portreta. Nakon što prepozna lice na fotografiji, kamera automatski identifikuje poziciju i razmeru subjekta u odnosu na pozadinu, seče fotografiju i podešava najbolju moguću razmeru.

Osvetljenje za portret

Neverovatni portreti nastaju zahvaljujući osvetljenju. Za Honor 10, svako osvetljenje je savršeno. Korisnicima je na raspolaganju više mogućnosti osvetljenja kako bi od portreta napravili umetnost: meko osvetljenje, “butterfly” osvetljenje, pozorišno osvetljenje, klasično osvetljenje i druga.

Pročitajte i tekst:  Veštačka inteligencija predstavlja budućnost mobilne fotografije

“Snapshot” fotografije

Zahvaljujući AI tehnologiji detekcije pokreta, Honor 10 prepoznaje objekte u pokretu (nakon aktivacije Snapshot Mode režima rada) a zatim ih “zamrzava” kako bi slika bila dobra.

AI prednja kamera: savršen selfi

Pored toga što kameru sa zadnje strane telefona podržava AI tehnologija, prednja kamera od 24MP modela Honor 10 predstavlja inteligentnog pomoćnika u snimanju selfija.

Režim rada za slikanje portreta – za autentičnu lepotu

Prednja kamera telefona Honor 10 nudi takođe i “Portrait Mode” (režim rada za slikanje portreta). Ovaj režim podržava 3D prepoznavanje lica, što prednjoj kameri omogućava da optimizuje detalje lica bolje nego ikada do sada i da detektuje preko sto tačaka na licu na nivou piksela: T-zona i jagodice su osvetljeni, a senka na obrazima i u predelu nosa podignuta je do nivoa koji je bliži stvarnosti. Selfi uslikan kamerom modela Honor 10 nalik je odrazu u ogledalu. Honor 10 ne poznaje iskrivljeni selfi.

Zahvaljujući 4 u 1 svetlosnoj fuziji, model Honor 10 ima mogućnost inteligentnog unapređenja senzibilizacije za postizanje dobrog kvaliteta fotografija, koje su oštre i dinamične.

Osvetljenje za portret

Za Honor 10, svako osvetljenje je savršeno i daje efekat snimanja u studiju. Korisnicima je na raspolaganju više mogućnosti osvetljenja kako bi od portreta napravili umetnost: meko osvetljenje, “butterfly” osvetljenje, pozorišno osvetljenje, klasično osvetljenje, i druga.

“Grufi”

Zahvaljujući modelu Honor 10, “grufi” konačno postaje pravi “grufi” i nije više “selfi sa grupom i zamućenom pozadinom”. Unapređena i precizna funkcija prepoznavanja lica doprinosi preciznom boke efektu i beleži detalje lica svake osobe na grupnoj fotografiji uslikanoj kamerom sa prednje strane telefona.

Pročitajte i tekst:  Ekskluzivno: Probali smo Honor 10 – Dostupan telefon premium klase

Zanimljive karakteristike za srećniji društveni život

Karakteristike uređaja Honor 10 su namenjene velikim ljubiteljima fotografije. Honor 10 zna kako da njegovi korisnici postanu popularni na društvenim mrežama.

Pametna galerija

Unapređena pametna galerija identifikuje kako osobe, tako i prizore na fotografijama korisnika, pomaže korisnicima da bolje organizuju životne trenutke i olakšava njihovo deljenje.

f/2.0 – Film o korisnikovom životnom putovanju

Honor 10 takođe igra ulogu kreativnog režisera životnih trenutaka korisnika. Fotografije u pametnoj galeriji mogu se grupisati i tako kreirati muzičke video zapise sa unapred instaliranom muzikom. Honor 10 beleži važne trenutke korisnika tokom putovanja, susreta sa starim prijateljima, rođendanskih zabava, provedenog vremena sa najbližima i organizuje ih u ličnu bazu podataka korisnika.

Lako snimanje – kontrola gestikulacije i glasa

Honor 10 koristi kontrolu gestikulacije i glasa na selfijima tako da korisnicima omogućava da zabeleže određeni trenutak i njihovo uzbuđenje u realnom vremenu.

Zabavni stikeri

Kao i u najnovijem flagship modelu, ne postoji mogućnost da Honor 10 zaboravi na ono što korisnici društvenih mreža vole da vide i da podele. Zanimljivi stikeri su dostupni u prednjoj kameri uređaja Honor 10. Ovaj uređaj ima sve one efekte koji su korisnicima potrebni kako bi bili najpopularniji na Instagramu, Fejsbuku ili Snepčetu.