LG na sajmu MWC predstavio dva revolucionarna smart telefona za novu eru mobilne telefonije

Kompanija LG Electronics (LG) raspiruje maštu potrošača širom sveta na MWC sajmu, istovremenim otkrivanjem svojih najnovijih modela smart telefona iz G i V serije. Tokom sajma u Barseloni, LG je predstavio svoj prvi 5G telefon, LG V50 ThinQ 5G, zajedno sa novim LG G8 ThinQ modelom za dvostruku dozu uzbuđenja.

Savršen smart telefon za 5G eru

Revolucionarni model LG V50 ThinQ pažljivo je izrađen kako bi korisnicima pružio izuzetan korisnički doživljaj i priliku da uživaju u svim benefitima 5G mreže, čim ta usluga postane dostupna. Prvi LG telefon za 5G eru će premašiti očekivanja, nudeći ​​pouzdanost bez kompromisa i omogućavajući korisnicima da iskuse visokokvalitetan sadržaj uz zadivljujuću brzinu 5G mreže, za koju se očekuje da će omogućiti do 20 puta veću brzinu od 4G.

LG je veliku pažnju posvetio poboljšanjima performansi ekrana i zvuka, pa 6.4-inčni QHD + OLED FullVision ekran sa odnosom stranica 19.5:9 korisnicima pruža pojačani uranjajući osećaj bez obzira gledaju li video zapis ili uživaju u igri.

Audio segment je nadograđen kako bi proizveo vrhunske stereo performanse u kojima korisnici mogu uživati sa ili bez slušalica. Sa ugrađenom DTS:X tehnologijom, LG V50 ThinQ 5G omogućava korisnicima da iskuse višekanalni surround zvuk koji poboljšava kvalitet bilo kog sadržaja kako bi se stvorio realističan zvučni pejzaž sa izuzetnom jasnoćom i dubinom zvuka. Telefon takođe podržava Qualcomm aptX i aptX HD audio tehnologiju za vrhunski Bluetooth kvalitet zvuka i nisku latenciju idealnu za impresivna iskustva slušanja putem slušalica ili bubica.

LG-jev 5G smart telefon poseduje optičke inovacije koje omogućavaju korisnicima da naprave izuzetne slike i video zapise najvišeg kvaliteta. Gledajući dalje od fotografija subjekata u mirovanju, LG je implementirao funkciju Video Depth Control i na prednjim i na zadnjim kamerama kako bi se osiguralo da pokretni subjekti ostaju u fokusu. Analizirajući udaljenost i dubinu uz pomoć Dual FOV tehnologije, korisnici mogu da na fotografiji uhvate upravo ono što u tom trenutku vide i proizvedu video zapise koji izgledaju poput profesionalnih.

Prvi 5G uređaj kompanije LG pokreće najnovija Qualcomm Snapdragon 855 mobilna platforma sa Snapdragon X50 5G modemom i optimiziranim softverom kompanije LG za isporuku napredne procesorske snage potrebne za 5G mrežu. Telefon je takođe opremljen baterijom od 4.000mAh, 20% jačom nego u modelu V40 ThinQ, i novim Vapor Chamber sistemom toplotne disipacije koji je efikasniji od konvencionalnih toplotnih cevi, kako bi održao niske unutrašnje temperature i podržao produžene performanse obrade aplikacija čak i tokom multi-taskinga.

Novi model je nasledio tanak, moderan dizajn V serije, pa je LG V50 ThinQ 5G debeo svega 8,3 milimetara i teži samo 183 grama. Da bi model zadržao svoj glatki profil, kućište zadnjeg sočiva potpuno je poravnato sa zadnjim delom telefona. Sve ovo je postignuto bez žrtvovanja izdržljivosti LG V50 ThinQ 5G, koji je i dalje u skladu sa 14 američkih vojnih MIL-STD 810G standarda.

Pročitajte i tekst:  HONOR proslavio početak prodaje HONOR 50 pametnog telefona

Tokom pripreme za prvo puštanje u rad 5G telefona, LG je sklopio partnerstva sa deset najvećih operatera na tržištima na kojima će 5G usluga biti lansirana ove godine, uključujući Sjedinjene Američke Države, Južnu Koreju, Australiju, kao i nekoliko evropskih zemalja.

Dual Screen za bogatije 5G iskustvo

Kako bi svojim prvim 5G pametnim telefonom podigao iskustvo korisnika na nove visine, LG je razvio Dual Screen kao dodatnu opremu za model LG V50 ThinQ 5G. Dizajniran poput zaštitnog kućišta, Dual Screen se otvara kako bi vlasnicima LG V50ThinQ 5G modela pružio drugi 6.2-inčni OLED ekran za dvostruko gledanje, igranje i multitasking iskustvo. Dual Screen i LG V50 ThinQ 5G mogu se koristiti nezavisno, pružajući korisnicima nebrojene mogućnosti istovremene upotrebe. Na primer, korisnici mogu da gledaju film na jednom ekranu dok istovremeno pretražuju IMDB.

Kada je Dual Screen priključen, na ekranu LG V50 ThinQ 5G pojavljuje se ikonica za pokretanje drugog ekrana ili jednostavno prebacivanje sa jednog na drugi ekran. Multi-window funkcija daje mogućnost deljenja svakog od ekrana na dva dela, omogućavajući istovremeno prikazivanje i korišćenje više aplikacija. U odabranim igrama, Dual Screen može da se koristi kao namenski kontroler, rešavajući stari problem sa palčevima koji stoje na putu akcije. Dual Screen se može pozicionirati u dva pogodna ugla, od 104 i 180 stepeni, i zato što ga pokreće baterija telefona, nema potrebe da se napaja odvojeno.

Unapređeno iskustvo korišćenja smart telefona

Model LG G8 ThinQ nastavlja tradiciju da potrošačima širom sveta nudi paletu unapređenih karakteristika, sa fokusom na napredne optičke i audio mogućnosti. Dodatno, filozofija dizajna koja odbacuje sve nebitne elemente, daje modelu LG G8 ThinQ suptilan i elegantan izgled. Besprekorna estetika nije ograničena na prednji deo uređaja jer njegova stražnja kamera u ravni sa kućištem stvara besprekorno glatku površinu. Cristal Sound OLED, unapređenje na polju zvuka, koristi ekran pametnog telefona kao dijafragmu zvučnika, čime eliminiše potrebu za prednjim zvučnicima, u skladu sa minimalističkom estetikom.

LG G8 ThinQ je prvi smart telefon na svetu sa naprednom autentifikacijom vena dlana, koja je omogućena kombinacijom ToF Z kamere i infracrvenih senzora. Sigurnija od tehnologije prepoznavanja otisaka prstiju, LG-jeva identifikacija prepoznaje vlasnike putem oblika, debljine i drugih individualnih karakteristika vena na dlanovima njihovih ruku. Jednostavno stavljanje dlana ispred prednje kamere  dovoljno je da za delić sekunde otključa LG G8 ThinQ  i sav njegov sadržaj.

Pročitajte i tekst:  Testirali smo Motorola Edge 20 Pro - Najpristupačniji premium telefon

Napredna Z kamera do punog izražaja dolazi prilikom fotografisanja atraktivnih selfija u portretnom režimu. Z kamera meri infracrvene zrake koje se odbijaju od subjekata kako bi izračunala dubinu brže i preciznije od drugih senzora slike, što omogućava uzbudljive funkcije kao što je Face Unlock. Pošto Z kamera objekte vidi trodimenzionalno, Face Unlock je nemoguće prevariti sa dvodimenzionalnim fotografijama lica, imajući u vidu da fotografije nemaju dubinu. Štaviše, ToF  tehnologija u LG Z kameri ne utiče na ambijentalno svetlo, tako da svetlost iz spoljašnjih izvora ne utiče na jasnoću. Sa više oblika autentifikacije zasnovane na biometriji, LG omogućava više opcija za bezbednost smart telefona nego bilo koji drugi proizvođač na tržištu, dozvoljavajući pritom potrošačima da odaberu koja je opcija najpogodnija za njih.

Z kamera je takođe implementirana kako bi unapredila iskustvo korišćenja Air Motion funkcije. Bez dodirivanja telefona, što je pogotovo korisno u vožnji, korisnici pomoću ove funkcije mogu da odgovore na poziv ili prekidaju pozive, prave snimke ekrana, prebacuju se između aplikacija ili podešavaju jačinu zvuka. Kontrola LG G8 ThinQ je jednostavna i postiže se mahanjem rukom kroz vazduh, što dodatno povećava jednostavnost korišćenja za aktivne potrošače koji nose rukavice ili plivaju.

Za razliku od postojećih kamera koje mogu razlikovati samo subjekt i pozadinu, prednja kamera u LG G8 ThinQ modelu meri udaljenost između objekta i kamere u milimetrima kako bi kontrolisala intenzitet zamućenja pozadine do 256 nivoa za selfije s većom dubinom. Sa senzorom slike od 1.22mm (približno 10% većim od LG V40 ThinQ), LG G8 ThinQ može proizvesti mnogo čistiju sliku sa bržim postizanjem Auto Focus-a.

U okviru modela LG G8 ThinQ debituje i Video Portrait funkcija, koja korisnicima pruža kontrolu bokeh efekta tokom snimanja video zapisa sa zadnjom kamerom u portret režimu. Analizirajući udaljenost i dubinu sa Dual FOV tehnologijom, korisnici mogu da uhvate upravo ono što vide i proizvedu video zapise koji izgledaju poput profesionalnih.

Pored optike, LG G8 ThinQ se ističe kada je u pitanju multimedijalni performans kao prvi uređaj serije G koji ima OLED tehnologiju ekrana. Veliki QHD + FullVision ekran veličine 6,1 inča sa 564 piksela po inču, omogućava prikaz sa neverovatnim nivoom detalja.

Vrhunski zvuk standardno dolazi sa LG pametnim telefonima, a LG G8ThinQ nije izuzetak, sa Boombox zvučnikom koji sada omogućava stereo izlaz. Realni surround zvuk je omogućen zahvaljujući DTS:X tehnologiji, dok 32-bitni Hi-Fi Quad DAC pruža neuporedive zvučne detalje. LG G8 ThinQ takođe podržava Master Quality Authenticated (MKA) tehnologiju, omogućavajući komprimovani audio striming visoke rezolucije bez ugrožavanja kvaliteta zvuka. Napravljen u saradnji sa kompanijom Meridian Audio, LG G8 ThinQ je dostojan dodatak nasleđu audio izuzetnosti kompanije LG.

Posetioci štanda kompanije LG na MWC-u od 25. do 28. februara mogu se uživo upoznati sa novim LG smart telefonima, ali i s drugim uzbudljivim mobilnim inovacijama.

Pročitajte i tekst:  Treći broj novog tehnološkog časopisa od danas dostupan u Srbiji

Ključne karakteristike:

LG V50ThinQ 5G

  • Čipset: Qualcomm Snapdragon 855 mobilna platforma sa Snapdragon X50 5G modemom
  • Ekran: 6.4 inča 19.5:9 QHD+ OLED FullVision (3120 x 1440 / 538ppi)
  • Memorija: 6GB RAM / 128GB / microSD (do 2TB)
  • Kamera:
  • Zadnja 16MP Super Wide (F1.9 / 1.0μm / 107˚)

12MP Standard (F1.5 / 1.4μm / 78˚)

12MP Telephoto (F2.4 / 1.0μm / 45˚)

  • Prednja 8MP Standard (F1.9 / 1.12μm / 80˚)

5MP Wide (F2.2 / 1.12μm  / 90˚)

  • Baterija: 4000mAh
  • Operativni sistem: Android 9.0 Pie
  • Dimenzije: 159.2 x 76.1 x 8.3mm
  • Težina: 183g
  • Mreža: 3G / 4G LTE-A / 5G
  • Povezivost: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5 / NFC / USB Type-C (USB 3.1 kompatibilnost)
  • Boja: Astro crna
  • Ostalo: Full-range Stereo Speakers / Boombox Speaker / AI CAM / Google Lens / Google Assistant / Super Far Field Voice Recognition / 32-bit Hi-Fi Quad DAC / DTS:X 3D Surround Sound / IP68 Water and Dust Resistance / HDR10 / Face Recogni-tion / Fingerprint Sensor / Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 Technology / MIL-STD 810G Compliance / FM Radio

Dual Screen za LG V50ThinQ 5G

  • Ekran: 6.2 inča FHD+ OLED FullVision (2160 x 1080)
  • Veličina: 161.6 x 83.4 x 15.5mm
  • Težina: 131g
  • Tip kontakta: Pogo Pin (3)
  • Boja: New Aurora crna

 

LG G8ThinQ

  • Čipset: Qualcomm® Snapdragon™ 855 Mobile Platform
  • Ekran: 6.1-inch 19.5:9 QHD+ OLED FullVision (3120 x 1440 / 564ppi)
  • Memorija: 6GB RAM / 128GB / microSD (up to 2TB)
  • Kamera:*

–           Zadnja                        16MP Super Wide (F1.9 / 1.0μm / 107˚)

12MP Standard (F1.5 / 1.4μm / 78˚)

12MP Telephoto (F2.4 / 1.0μm / 45˚)

–           Prednja          8MP Standard  (F1.7 / 1.22μm / 80˚ with AF)

Z Camera (ToF Technology)

  • Baterija: 3500mAh
  • Operativni sistem: Android 9.0 Pie
  • Dimenzije: 151.9 x 71.8 x 8.4mm
  • Težina: 167g
  • Mreža: 3G / 4G LTE-A
  • Povezivost: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5 / NFC /

USB Type-C (USB 3.1 Compatible)

  • Biometrika: Hand ID / Face Unlock / Fingerprint Sensor
  • Boje: Carmine Red / New Aurora Black / New Moroccan Blue
  • Dodatno: Air Motion / Boombox Speaker + Crystal Sound OLED Stereo Speaker / AI CAM / Google Lens / Google Assistant / Super Far Field Voice Recognition / 32-bit Hi-Fi Quad DAC / DTS:X 3D Surround Sound / IP68 Water and Dust Resistance / HDR10 / Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 Technology / MIL-STD 810G Compliance / FM Radio