LG uz prvi OLED televizor sa savitljivim ekranom pomera granice u gejmingu

Kompanija LG Electronics (LG) predstavlja LG OLED Flex (model LX3), novi, moderni televizor, prvi u svetu koji ima savitljivi OLED ekran od 42 inča. Savršen izbor za živopisni gejming na konzolama, računaru ili za cloud gejming, kao i za uživanje u TV prenosima uživo i uslugama striminga sadržaja, LG OLED Flex započinje novu eru, kada je reč o prilagodljivosti ekrana. Impozantni LX3 televizor može da se kreće od potpuno ravnog do spektakularno zakrivljenog (900R), omogućavajući korisnicima da od dvadeset nivoa zakrivljenosti, pronađu za sebe idealni luk i maksimalnu uživaju u gledanju.

Revolucionarni oblik televizora LG OLED Flex omogućen je zahvaljujući LG OLED tehnologiji bez pozadinskog osvetljenja. Bilo da je ekran ravan ili zakrivljen, LG OLED evo LX3 pruža isti izuzetan kvalitet slike i performanse koji su LG OLED učinili izborom zahtevnijih potrošača širom sveta. Isporučujući savršeno crne, neverovatno precizne boje (potvrđenih 100 odsto verodostojnosti boja), uz beskrajan kontrast, sa vremenom odziva od 0,1 milisekunde i malim kašnjenjem ulaza, LG OLED Flex će učiniti da se korisnici osećaju kao da su deo akcije na ekranu.

Pored realističnog kvaliteta slike, koji pokreće α (Alpha) 9 Gen 5 inteligentni procesor i jedinstveni algoritmi slike, LG OLED FLEX je još komforniji za oči, što potvrđuju brojni sertifikati za višestruko umanjeno treperenje i sliku bez odsjaja. Prijatniji za oči, OLED ekran LX3 omogućava korisnicima da uživaju u dužim gejming sesijama i da gledaju svoje omiljene emisije u dugim intervalima, bez zamora očiju. U međuvremenu, primena super antirefleksnog (SAR) premaza pomaže u smanjenju vizuelnih ometanja, tako da korisnici mogu da usmere svu svoju pažnju na ono što se prikazuje na ekranu.

Pročitajte i tekst:  LG roboti biće atrakcija ovogodišnjeg CES sajma

Korisnici mogu da podese zakrivljenost LX3 pomoću namenskog dugmeta na daljinskom upravljaču, ili ručno – tako što će stepen zakrivljenosti menjati u razmacima koji su raspoređeni na 20 različitih nivoa, na svakih pet odsto. Pored toga ekran LG OLED Flex televizora garantuje ergonomski komfor u bilo kom položaju da se nalazite.

LX3 dolazi sa jedinstvenim karakteristikama i funkcijama gejmerima pružaju još bolja iskustva. Tako gejmeri, na primer, mogu da podešavaju veličinu slike na ekranu prema individualnim preferencama ili žanru igre koju igraju. Ljubitelji roll-playing gejminga (RPG), trkačkih ili platformer igara će verovatno želeti da iskoriste svih 42 inča ekrana, dok će oni koji više vole strategije u realnom vremenu (RTS) ili pucačine iz prvog lica (FPS) možda više želeti sliku od 32 ili 27 inča koja im omogućava da na prvi pogled dobiju uvid u celo gejming okruženje. Funkciji promene veličine slike lako se pristupa pomoću veoma praktičnog menija na gejming kontrolnoj tabli, gde korisnici takođe mogu da biraju između visoke, niske ili centralne pozicije manje slike na ekranu.

Nova gejming aplikacija, koja će biti dostupna na LX3 uključuje: prilagođeni screensaver i prečice do popularnih platformi kao što su Twich i You Tube, a prikazuje i listu konektovanih input uređaja, sve na jednom ekranu. Preuređen za LG OLED Flex, LG gejming optimizator obuhvata prilagođena podešavanja zvuka za posebne žanrove igre, kako bi se raznoliki spektar slika i audio opcije savršeno uklopili. Meni za podešavanje gejming zvuka uključuje equaliser, opcije za AI zvuk igre i Dolby Atmos, a nudi i pristup naprednim audio postavkama, kako bi korisnici mogli da prilagode iskustvo igranja sopstvenim željama.

Pročitajte i tekst:  JBL GO – mališan koji odlično svira!

Gejmeri će se takođe oduševiti LX3’s Multi View modom, koji im omogućava da istovremeno gledaju sadržaj sa dva različita izvora i biraju koji zvuk žele da čuju. To znači da će moći da igraju igru na računaru ili konzoli dok istovremeno gledaju YouTube video klipove koji se strimuju sa njihovog pametnog telefona.

Za maksimalnu pogodnost, funkcija Switching Hub omogućava povezivanje sa LG OLED Flex ugrađenim mikrofonom i svim ostalim uređajima koji mogu da se priključe preko USB portova, kao što su: slušalice, tastatura ili miš sa računarom koji je povezan putem HDMI kabla. Pritiskom na dugme sa bočne strane postolja LX3, korisnici mogu lako i naizmenično da prebacuju sliku sa računara i LG OLED Flex televizora, bez potrebe da bilo šta fizički isključuju i ponovo povezuju. Ugrađeni mikrofon efikasno eliminiše efekat eha, kako bi ćaskanje tokom gejminga moglo da zvuči kristalno čisto.

LX3 takođe reprodukuje izvanredan zvuk sa dva prednja zvučnika od 40W, koji iskustvo gejminga i gledanja sadržaja dodatno upotpunjuju. Zahvaljujući Dolby Atmos podršci za televizor, zvuk je jasniji, dublji i življi.

OLED linija televizora kompanije LG, zajedno sa novim LG OLED Flex modelom, omogućava jedno od najboljih gejming iskustva na velikom ekranu, uz Dolby Vision podršku za gejming na 4K 120Hz i najnovije HDMI 2.1 funkcije, kao što su promenljiva brzina osvežavanja (VRR) i automatski režim niske latencije (ALLM). Štaviše, savitljivi ekran kompanije LG kompatibilan je sa G-SINC tehnologijom i sertifikovan od strane AMD FreeSync™ Premium, što garantuje da će vizuelni efekti biti bez treperenja i seckanja i pomoći da igre ožive u potpunosti.

Pročitajte i tekst:  BenQ MX528 – projektor koji prezentacije čini savršenim!

Kako bi korisničko iskustvo bilo do kraja personalizovano, LG OLED Flex televizor ima prilagodljivu funkciju osvetljenja, koja je implementirana u okviru dizajna zadnje strane, koja izgledom podseća na štit. LX3 osvetljenje poboljšava atmosferu sinhronizacijom sa video ili audio sadržajem koji se reprodukuje na ekranu, nudeći pet jedinstvenih režima između kojih korisnici mogu da biraju.