Malware u lažnom Call of Duty: Warzone cheat-u

Call of Duty: Warzone cheat

Hakeri su rešili da oprobaju novu strategiju instaliranja malware-a na računare korisnika, ovog puta targetirajući gejmere. Naime, otkriveno je da je u opticaj pušten lažni cheat za Call of Duty: Warzone, koji igračima neće pomoći da budu bolji od protivnika u igri, ali će zato svoje računare zaraziti malicioznim programima.

U nedavnom izveštaju koji je objavio Activision, izdavač igre, navedeno je da su na nekoliko dark web foruma otkrivene diskusije o tome kako je najbolje prevariti neupućene igrače da preuzmu maliciozni softver. Tu se kao najbolji način pominjalo da je to najlakše uraditi nudeći im „besplatan program za varanje“. Ovaj „cheat“ program navodno nudi stvari kao što su neograničena municija za sva oružja, ekstra brzina i neke druge opcije koje bi igraču donele prednost nad protivnicima. Jedino što igrač neće dobiti ništa od toga, već će samo širom otvoriti vrata hakerima za krađu poverljivih i/ili finansijskih informacija.

Ovaj „cheat“ je čak i reklamiran na različitim popularnim sajtovima za varanje, pod nazivom „new COD hack“, jer igrači koji praktikuju varanje često posećuju takve sajtove u potrazi za svežim informacijama kako da to urade. Pored toga, napravljen je i YouTube video sa „instrukcijama“ kako gejmeri da pokrenu „cheat“ na svojim uređajima, a mnogobrojni komentari uz video ukazuju da su igrači preuzimali i pokušavali da ga upotrebe.

Pročitajte i tekst:  Muzej starih virusa

Jedan od razloga zbog kojih bi ovakav pristup mogao da upali je što instaliranje alata za varanje obično podrazumeva da se isključe antivirusi i drugi bezbednosni sistemi, koji bi inače prepoznali malware kada bi program bio pokrenut. Drugim rečima, hakeri su praktično obezbedili da žrtve umesto njih obave ceo posao instaliranja malware-a.