Mi 360 ° kućna sigurnosna kamera i Xiaomi Home app dobili sertifikate za usklađenost sa najboljim bezbednosnim praksama

Svetski tehnološki lider Xiaomi objavio je danas da je Mi 360 ° Home Security Camera dobila sertifikat Kitemark za stambene IoT uređaje od British Standard Instituta (BSI), kompanije za unapređenje poslovanja i standarde. Osim toga, Xiaomi Home aplikacija dobila je Kitemark sertifikat za sigurne digitalne aplikacije.

Dobijanje sertifikata Kitemark znači da su Xiaomi proizvodi u skladu sa najboljom bezbednosnom praksom, uključujući standard EN303645 koji je izdao Evropski institut za standarde telekomunikacija (ETSI). To predstavlja još jednu prekretnicu za neumorne napore kompanije Xiaomi u zaštiti informacione bezbednosti i privatnosti svojih potrošača.

Frank Zhang, generalni direktor BSI Greater China, prokomentarisao je: “Drago nam je što vidimo da je Xiaomi dostigao Kitemark sertifikate za svoju Mi 360 ° kućnu sigurnosnu kameru i Xiaomi Home aplikaciju. Xiaomi je uložio velike napore da ugradi međunarodne standarde bezbednosti u svoje proizvode i izgradi poverenje kod potrošača.

BSI se raduje saradnji sa kompanijom Xiaomi i u budućnosti, i poboljšanju razvoja IoT ekosistema ulaganjem u više elemenata poverenja između brendova i potrošača.”

Kitemark je zaštitni znak kvaliteta proizvoda i usluga koji je u vlasništvu i kojim upravlja BSI. Sprovodi tehničko testiranje i reviziju bezbednosti IoT sistema zasnovanih na standardu ETSI/EN303645, pružajući potrošačima brz i jednostavan način za identifikaciju sigurnih IoT uređaja.

Xiaomi poseduje vodeću svetsku potrošačku AIoT platformu sa više od 351 miliona povezanih uređaja i 49 miliona korisnika. Xiaomi uvek vidi bezbednost i privatnost korisničkih podataka kao svoj najveći prioritet. Stoga je uspostavljan sveobuhvatni okvir za upravljanje i tehnologiju koji štiti sigurnost podataka. Xiaomijeva Mi AIoT platforma je sertifikovana i od ISO/IEC 2700 standarda za upravljanje bezbednošću informacija, kao i od ISO/IEC 27701 sistema za upravljanje informacijama o privatnosti od strane BSI. U isto vreme, Xiaomi je objavio white paper dokumente: Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device, kao i Xiaomi IoT Privacy, na sveobuhvatan način uvodeći politiku i praksu privatnosti.

Pročitajte i tekst:  Ne propustite BeotelNet martovsku promociju IPTV paketa

Cui Baoqiu, Xiaomi potpredsednik i predsednik Xiaomijevog odbora za bezbednost i privatnost, rekao je: „Mi 360 ° kućna sigurnosna kamera i Xiaomi Home aplikacija su dobri primeri kako smo u praksi implementirali okvir bezbednosti i privatnosti. Na osnovu napredne bezbednosti testiranjem od strane BSI Lab-a, kao i sigurnosnim revizijama, ova institucija je potvrdila da su testirani proizvodi razvijeni u skladu sa najstrožim principima bezbednosti i privatnosti. Ponovo potvrđujemo da je zaštita podataka i privatnosti korisnika uvek bila naš prioritet, a ta obaveza važi za sva tržišta na kojima poslujemo. “