Microsoft i Samsung žele da „približe“ Windows i Android

Microsoft i Samsung formiraju partnerstvo sa ciljem da smanje razlike između Android-a i Widnows-a. CEO Microsoft-a, Satya Nadella, koji se pojavio na bini tokom predstavljanja Samsung Galaxy Note 10 telefona, naglasio je da ovo partnerstvo predstavlja novo poglavlje u cilju da se na poboljša produktivnost i eliminišu razlike u upotrebi mobilnih uređaja i PC računara.

Samsung je na Galaxy Note 10 telefonu implementirao Microsoft-ovu Your Phone aplikaciju, koja služi za mirror-ovanje tekstualnih poruka, notifikacija, pa čak i celog ekrana telefona na Windows 10. Navedeno je i da će korisnici ove aplikacije kasnije ove godine dobiti mogućnost da primaju i ostvaruju telefonske pozive sa PC-ja. Pored pomenute Your Phone aplikacije, na Galaxy Note 10 telefonima nalaze se preinstalirane i Office aplikacije (Word, Excel, PowerPoint i Outlook), kao i Linkedin i OneDrive.

Samsung je, sa svoje strane, napravio direktnu podršku za OneDrive iz Gallery aplikacije. Takođe, Samsung je obnovio svoj DeX interfejs, koji omogućava da se Galaxy Note 10 lako poveže sa Windows računarima, omogućavajući kontrolu telefona direktno sa desktop ili laptop računara.

Partnerstvo je podignuto na viši nivo i time što je će Microsoft prodavati Galaxy Note 10 u svojim prodavnicama.

 

Pročitajte i tekst:  Nova rešenja za novo digitalno doba