Miševi za svaku priliku

Pored tastature i monitora, miševi predstavljaju jednu od najvažnijih periferija računara. Zato je pravilan izbor miša od krucijalne važnosti za svakog korisnika, bilo da se radi o poslovnim aktivnostima, ili za igranje igara. Zato smo rešili da vam predstavimo tri miša i jednu podlogu, koji će omogućiti da u svakoj prilici obezbedite maksimalnu i preciznu kontrolu računara.

Philips bežični miš

Ukoliko je laptop vaš primarni računar, potrebno je da imate odgovarajući miš koji ćete moći da nosite sa njim. To znači, da miš mora da bude (relativno) malih dimenzija, kako bi lako stao u torbu sa računarom i punjačem, da je bežičan (jer tako donosi veću slobodu upotrebe), kao i da obezbeđuje preciznost u radu. Sve tri kategorije pokriva Philips SPK7307 miš.

Iako je malih dimenzija, lepo leži u ruci, a zahvaljujući gumiranoj podlozi prijatan je za držanje. Sa računarom se povezuje bežičnim putem, na 2.4 GHz. Miš poseduje tri tastera, sa kvalitetnim prekidačima, za koje proizvođač tvrdi da su testirani na 3 miliona pritiska. Klik je prilično tih i precizan. Zbog simetričnog oblika ovaj miš može da se koristi i u levoj i u desnoj ruci.

Mali je potrošač, pa jedna AA baterija koja ga napaja, može da izdrži nekoliko meseci. Dugotrajan radni vek obezbeđen je i upotrebom inteligentne funkcije uštede energije. Philips SPK7307 koristi optički senzor, preciznosti do 1600 dpi.

Pročitajte i tekst:  Elegantni BenQ VZ2470H monitor

Uz sve to, Philips SPK7307 je veoma jeftin, pa neće predstavljati veliki dodatni trošak za vlasnike prenosnih računara.

Gejmerski miš sa „rupama“

Miševi su kategorija uređaja kod kojih je danas teško osmisliti nešto zaista novo i drugačije, ali AOC GM510 može da se pohvali jednom jedinstvenom funkcijom. U pitanju je gejmerski miš, sa mrežnim dizajnom, što znači da je veći deo ovog uređaja šupalj i vidljiv. A pošto je u pitanju gejmerski miš, sa unutrašnje strane je postavljeno LED osvetljenje, koje daje izuzetno atraktivan rezultat.

Zbog svog specifičnog dizajna, možemo da kažemo da je u pitanju jedan od najlakših gaming miševa. Poseduje šest tastera, a implementirani Kailh prekidači mogu da izdrže čak 80 miliona klikova. GM510 dozvoljava ubrzanja do 50 G, sa optičkim senzorom koji ima preciznost od čak 16.000 DPI. Miš poseduje mogućnost brze izmene dva profila, koji se definišu putem upravljačkog softvera. Veza sa računarom se ostvaruje preko USB porta.

Za ozbiljne gejmere

Ako bismo za AOC GM510 mogli da kažemo da je akcenat stavio na dizajn, onda je AOC AMG700 gejmerski miš koji targetira najozbiljnije gejmere. U pitanju je klasičan miš koji se preko USB porta povezuje sa računarom. Velikih je dimenzija, pa odlično leži u ruci.

Ovaj miš poseduje 8 programabilnih tastera, pa se lako može prilagoditi svakoj igri. Takođe, čuva tri predefinisan profila, za lako prebacivanje modova rada. Za razliku od prethodnog modela, AMG700 omogućava precizno podešavanje i raspoređivanje težine, jer se uz miša isporučuje pet dodatnih tegića, od po pet grama. I ovaj miš ima preciznost od (realnih) 16.000 DPI i prepoznaje ubrzanje do 50 G. Naravno, tu je i osvetljenje, ali je ovde ono prisutno u mnogo manjoj meri nego kod prethodnog modela.

Pročitajte i tekst:  Upoznajte petu generaciju AGON gejming monitora s Fast IPS i Fast VA panelima

Ništa bez (prave) podloge

Za potpuno iskustvo igranje neophodna je i odgovarajuća podloga, a AOC AMM700 je jedna od najboljih koju ćete naći. Gornja površina je napravljena od mikrovlakana po kojima miš klizi gotovo bez otpora, dok je donja površina gumirana, da se sama podloga ne bi pomerala po stolu. Podloga je velikih dimenzija, 357 x 256 x 13 mm, pa ima dovoljno prostora za kretanje miša.

Takođe, podloga ima i RGB LED osvetljenje, koje može da se sinhronizuje sa osvetljenjem prethodno prikazanih miševa, čime se ostvaruje vizuelno veoma atraktivan efekat. Naravno, da bi LED osvetljenje radilo, podloga mora da bude povezana sa računarom, što znači da „troši“ jedan USB port.