Monitor veliki kao vetrobransko staklo: Tamo gde estetika sportskih automobila sreće inovacije u gejmingu

Porsche Design ponovno sarađuje s AGON by AOC, jednim od vodećih svetskih brendova za gejming monitore i IT dodatke, kako bi predstavili Porsche Design | AOC AGON PRO PD49 zakrivljeni gejming monitor – kombinaciju nagrađivanog dizajna i tehnološke moći kao i naglašen stil i performanse. Ovenčan “iF Design Award 2023” i “Red Dot Award: Product Design 2023” nagradama kao i pokretan suvremenim QD-OLED panelom veličine 49” (124,46 cm) i razmerom slike 32:9, PD49 pruža performanse na nivou esporta za visokokvalitetno takmičenje: brzina osvežavanja od 240 Hz i vreme odziva GtG od 0,03 ms.

Postavljanje novih kriterijuma u vizuelnoj briljantnosti i debljini monitora

Uz debljinu od približno 5 mm, PD49 sadrži zakrivljenu, izuzetno tanku QD-OLED ploču koja se proteže preko impresivnog 49-inčnog ekrana. Njegova zakrivljenost od 1800R obuhvata celo vidno polje korisnika. Uz dvostruku QHD rezoluciju od 5120 × 1440 piksela koja oduzima dah, dizajniran je da redefiniše vizuelna iskustva. Postižući  osvetljenje od 1000 nita i sertifikovan s VESA DisplayHDR True Black 400, prikazuje blistave vizuale, bogato zasićene s 1,07 milijardi boja zahvaljujući svojoj 10-bitnoj dubini boja, pokrivajući 99% DCI-P3 raspona boja. Uz izuzetnu HDR reprodukciju, PD49 postaje prozor u veličanstvene gejming svetove za jednog gejmera vođenog pričom. S brzinom osvežavanja od 240 Hz spremnom za esports i efikasnim vremenom odziva od 0,03 ms Gray -to-Gray (GtG), ghostanje postaje relikt prošlosti. Zahvaljujući uključivanju Adaptive-Sync za podršku promenjive stope osvežavanja, svaka gejming sekvenca teče s neprekinutim, imerzivnim kontinuitetom.

Pročitajte i tekst:  PHILIPS monitori na sajmu IFA 2018

Susret funkcionalnog dizajna s vrhunskom tehnologijom

Dizajnerski pristup PD49 odražava kompleksne detalje sportskog automobila Porsche. Postolje od peskarenog aluminijuma PD49, koje podseća na upravljač i žbice točka sportskog automobila, učvršćuje monitor s osećajem veličine. Zadnji deo monitora inspirsan je rešetkom hladnjaka Porschea 911. Od jedinstvenog dizajna monitora na ekranu do uverljivog logotipa za podizanje, svaki detalj naglašava eleganciju. Dinamični i prilagodljivi RGB Light FX elementi ukrašavaju zadnji i prednji logotip, odišući stilom sa svakim sjajem.

Uvek povezan

Osim svojih vizuelnih sposobnosti, PD49 se može pohvaliti paketom mogućnosti povezivanja. Podrška za HDMI 2.1 i DP 1.4 osigurava da se najnoviji uređaji savršeno uklope. Uključeno USB čvorište, dopunjeno s četiri USB 3.2 priključka i RJ-45 ulazom, osigurava besprekorno povezivanje. Karakteristika koja se ističe je USB-C priključak s izdašnom snagom od 90 W, što omogućuje uređajima da ostanu napunjeni dok uranjate u gejming svet. Ugrađeni KVM prekidač omogućuje korisnicima da povežu dva računara istovremeno, deleći Double QHD ekran za ljubitelje multitaskinga.

Gejming na novi način

Karakteristike, koje uključuju Frame Counter, prilagodljiv krst nišana (Dial Point) i optimizovano nisko kašnjenje unosa daju korisnicima prednost nad njihovim konkurentima i u potpunosti podižu iskustvo igranja. Integrisani 2 × 8 W stereo zvučnici, osiguravaju da je audio iskustvo jednako impresivno kao i vizuelno.

Porsche Design AGON PRO PD49 sada je dostupan u Porsche Design prodavnicama i specijalizovanim trgovcima, kao i online na porsche-design.com i u odabranim online prodavnicama po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 2.190 €.