Motorola postavlja novi standard video performansi sa modelom edge+

Kompanija IMINT, globalni lider u kreiranju softvera za poboljšanje video kvaliteta, najavila je početak saradnje sa Motorolom, a prvi korak bila je integracija njenih Vidhance rešenja za video optimizaciju u novi edge+ premijum telefon.

Rezultat ove saradnje je smartfon opremljen najnaprednijom video stabilizacijom na tržištu – zbog čega je Motorola edge+ idealan izbor za sve veći broj korisnika smartfona koji žele da stvaraju i dele video sadržaj najvišeg kvaliteta.

„Imint i Motorola postavljaju granicu video performansi smartfona na znatno viši nivo od postojećeg“, izjavio je Andreas Lifvendahl, izvršni direktor kompanije Imint i dodao: „Naša Vidhance rešenja su najbolja u klasi, a u kombinaciji sa Motorola edge+ mobilnom platformom, davaće ljudima mogućnost da stvaraju video sadržaj kvaliteta koji je do sada bio dostupan samo profesionalcima i vrhunskim kamerama“.

Među specifičnim Vidhance rešenjima koja se nalaze unutar Motorola edge+ smartfona su Vidhance Video Stabilization sa aktivnom OIS podrškom, Vidhnace Correction, Vidhance Dynamic Blur Reduction i Vidhance Field of View Correction.

Vidhance Video Stabilization sa aktivnom OIS podrškom oslanja se na algoritme softverske stabilizacije, koji koriste ugrađene senzore u današnjim smartfonima, kako bi kompenzovao neželjene pokrete kamere prilikom snimanja. Aktivna OIS podrška kombinuje optičku stabilizaciju slike (OIS) – standardnu tehnologiju koja se primenjuje u fotografiji – sa elektronskom stabilizacijom slike (EIS), kako bi stvorila video snimke bez ikakvih podrhtavanja, posebno u okruženjima sa slabom osvetljenošću. OIS umanjuje neželjene pokrete prilikom snimanja videa tako što mehaničkim putem pomera objektiv kako se kamera pomera ili drma, dok EIS – Vidhance specijalnost koju je kompanija kreirala posebno za snimanje videa – funkcioniše tako što softver unapred predviđa pokrete kamere i potom u realnom vremenu vrši potrebna podešavanja kako bi kompenzovao neželjene pokrete i podrhtavanja. Rezultat su savršeni i zadivljujući video snimci u svim uslovima osvetljenja.

Pročitajte i tekst:  Kaspersky Lab slavi 20-godišnjicu poslovanja

Motorola edge+ takođe poseduje novo Vidhance Horizon Correction rešenje. Iskošen ili nestabilan horizont može da učini da video izgleda iseckano ili neprirodno, posebno prilikom spajanja različitih video sekvenci ili snimanja u pokretu. Sa Vidhance Horizon Correction rešenjem, horizont u videu može biti automatski poravnat i bez ikakvog efekta na kvalitet stabilizacije.

„Korisnici su u prošlosti znatno više pažnje poklanjali fotografijama naspram videa, ali to se sada drastično menja“, objasnio je Thomas Milner, direktor marketinga proizvoda u kompaniji Motorola. „Danas, zahvaljujući aplikacijama kao što su Instagram,TikTok i Snapchat, korisnici zahtevaju video visokog kvaliteta od svojih mobilnih uređaja. Saradnjom sa kompanijom Imint i usvajanjem njenih Vidhance rešenja, Motorola edge+ predstavlja premijum mobilni uređaj za zabavu“, dodao je Milner.

Predstavljen u aprilu, Motorola edge+ donosi premijum iskustvo korišćenja mobilnih uređaja. Pored postavljanja novih standarda u fotografisanju i snimanju videa, edge+ je ultimativni uređaj za stvaranje multimedijalnog sadržaja zahvaljujući svom 108MP senzoru, AMOLED Endless Edge displeju koji se preliva preko njegovih ivica sa idealnim 21:9 odnosom stranica i audio sistemom studijskog kvaliteta koji će impresionirati svako uvo. Novi flegšip poseduje i najnoviji Qualcomm Snapdragon 865 procesor koji je optimizovan da pruži najbrže 5G procesuiranje na tržištu.

Motorola edge+ takođe poseduje Vidhance Dynamic Blur Reduction i Vidhance Field of View Correction rešenja. Vidhance Dynamic Blur Reduction unapređuje Vidhance tehnologiju stabilizacije tako što posmatra i uči prateći softversko procesuiranje i potom vrši fina podešavanja različitih parametara kako bi kompenzovao pokrete i svetlo i tako smanjio zamućenost koja nastaje prilikom pokreta pri snimanju. Vidhabce Field of View Correction rešenje eliminiše neželjene efekte zumiranja koji stvaraju promene u fokalnoj dužini prilikom promene fokusa. Ovakve promene najčešće su rezultat određenih nedostataka koje sistem kamera ima i mogu da unište video koji neko snima.

Pročitajte i tekst:  Motorola edge+ dolazi sa jedinstvenom memorijom – a ovo su sve njene prednosti

„Imint je razvio set alata koji dozvoljavaju pionirima poput Motorole da opreme svoje flegšip uređaje premijum video iskustvom koje nadilazi zahteve korisnika po pitanju stvaranja video sadržaja visokog kvaliteta. Baš kao i Motorola, Imint stremi unapređenju moblinih iskustava ljudi – a Motorola edge+ sa Vidhance rešenjima radi upravo to“, zaključio je Lifvendahl.