Testirali smo “myFirst Fone R1” – Odličan pametni sat za decu, ali i mnogo više od toga

myFirst Fone R1 je pametni sat namenjen deci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, ali je istovremeno i telefon koji omogućava sigurnu i bezbednu komunikaciju dece sa roditeljima. Poseduje TFT displej prečnika 1.3 inča, kao i kameru od 2 MP, koja omogućava ostvarivanje video poziva sa SSL enkripcijom.

Uređaj poseduje nano SIM slot, a zgodno je što komunikacija može da se obavlja samo sa autorizovanim telefonskim brojevima koje roditelji upisuju u myFirst Fone aplikaciju. To eliminiše brigu o eventualnoj komunikaciji dece sa nepoznatim ljudima. Takođe, sistem omogućava definisanje geografskih granica koje dete ne sme da pređe (ne sme da se udalji više od 200 metara od kuće), a svaki izlazak iz dozvoljene zone automatski će generisati upozorenje koje će biti poslato na telefon roditelja. Uređaj ima i SOS funkciju koja se aktivira pritiskom na jedno dugme, a info se šalje roditeljima – što je dodatni stepen sigurnosti za njih. Još jedna korisna bezbednosna opcija je detekcija kada se sat skine sa ruke. Tako će roditelji uvek biti sigurni da dete nosi sat i da je bezbedno.

Ovaj pametni sat ima i implementirano i dosta zabavnih aktivnosti. U njega je ugrađen MP3 plejer i zvučnik, pa se čak i bez slušalica može slušati muzika, audio priče ili glasovne poruke. Naravno, obezbeđena je i laka integracija sa myFirst Headphones BC Wireless, bežičnim slušalicama za decu. Inače, za smeštaj podataka na raspolaganju je 4 GB smeštajnog prostora. Tu je i pedometar za merenje pređenih koraka, a pomenuta kamera može da se iskoristi i za selfije.

Pročitajte i tekst:  Apple TV 4K - aplikacije su budućnost televizije!

Ugrađena baterija obezbeđuje nekoliko dana autonomije i do šest sati razgovora, odnosno do 10 sati slušanja muzike, a sat je kompatibilan sa Android 4.3 i iOS 7.0 i novijim operativnim sistemima.

Cena: 169 €

Kontakt: myFirst

Specifikacije:

Displej 1.3 inča prečnik, osetljiv na dodir
Kamera 2 MP (prednja)
Baterija 580 mAh (dva dana autonomije, do šest sati razgovora, do 10 sati muzike)
SIM Nano SIM
Memorija 4 GB storidž
Konekcije 4G LTE, GSM, WCDMA, WiFi, GPS
Masa 53 g
Boje Zeleno-ljubičasta, crna, žuto-plava