Najveći svetski kongres za programere “WeAreDevelopers 2021” biće održan u virtuelnom formatu – Prijavite se na vreme!

Najveći kongres za developere i IT specijaliste ove godine dolazi u četverodnevnom online izdanju od 28. juna do 1. jula. Developerska zajednica će imati pred sobom četiri dana prepuna novih trekova i više od 100 predavača!

Kongres se odvija pod motom “Create. Apply. Disrupt.” i okupiće najveće i najuticajnije ljude iz tehnološkog sektora, a teme su fokusirane na Software development, Software arhitekturu, DevOps, Cloud, AI, Blockchain i Sigurnost. Uz to kongres nudi i virtuelni izložbeni prostor, kao i mogućnosti za digitalno umrežavanje.

“Nakon što smo od prošlog ljeta uspjeli nadahnuti više od 50.000 sudionika kroz virtualni LIVE format, s preko 40 pojedinačnih događaja i izvanredne povratne informacije, sada želimo učiniti isto i kroz naš vodeći događaj, WeAreDevelopers World Congress. Time se želimo dodatno umrežiti sa globalnom zajednicom programera i postaviti nove standarde ”, navodi Sead Ahmetović, CEO WeAreDevelopers.

„Ovogodišnji WeAreDevelopers World Congress daje nam priliku da u potpunosti iskoristimo prednosti virtualnog događaja i da dodatno povećamo naš globalni uticaj. Osim toga, našim učesnicima nudimo izvrstan sadržaj prezentovan od strane međunarodnih stručnjaka, uz to bez uobičajenog stresnog putovanja“, dodaje Thomas Pamminger, CPO i suosnivač WeAreDevelopers.

WeAreDevelopers World Congress 2021 otvara čovek koji je izumeo World Wide Web, Sir Tim Berners-Lee.

Sir Tim Berners-Lee, otac World Wide Web-a tokom rada u evropskom istraživačkom centru CERN devedesetih godina, nominovan je za Nobelovu nagradu za mir 2010. godine. On će otvoriti WeAreDevelopers World Congress 28. juna. Tokom keynote obraćanja, govoriće o svojim izumima i dati pogled na budućnost interneta, a odgovaraće i na pitanja učesnika u intenzivnoj fireside sesiji.

Pročitajte i tekst:  "WeAreDevelopers World Congress 2022" okuplja više od 8.000 developera u Berlinu

Od izumitelja HTML-a, pa do brojnih poznatih predavača

Osim gostovanja Sir Tim Berners-Lee, oca modernog interneta, organizatori sa radošću pozdravljaju i brojne poznate govornike kao što su: Jeff Atwood (Stack Overflow, suosnivač), John Romero (ID Software, suosnivač), Brenda Romero (Wizardry), te Adam Klein (500Tech, suosnivač). Navedeni predavači su potvrdili svoje prisustvo i rado će podeliti svoje znanje i iskustvo sa posetiocima virtuelnog kongresa.

Pored toga, Heise Medien će pratiti WeAreDevelopers World Congress 2021 sa vlastitim trekom, na kome će mrežni redakcijski tim tokom dva dana konferencije organizovati četiri teme sa odabranim govornicima.

Za sve posetioce trenutno su dostupne Early-Bird ulaznice po ceni €179 (umesto €299). Sve dodatne informacije o konferenciji možete pronaći na wearedevelopers.com/events/world-congress.