Netflix vraća normalni kvalitet streaming-a

Zbog pandemije i izolacije ljudi, Netflix je morao da smanji kvalitet streaming sadržaja kako bi svim pretplatnicima omogućio nesmetan prijem. Kako su dani izolacije u većini evropskih država za nama, smanjio se i „pritisak“, pa se manje gledaju filmovi i serije na ovom servisu. Zato je Netflix rešio da polako vraća originalni kvalitet streaming-a.

U prethodnim mesecima streaming protok bio je do četiri puta veći od uobičajenog, ali sada se to polako svodi u prethodne okvire. Smanjenjem bitrate-a u periodu od 30 dana, Netflix je uspeo da smanji protok podataka za oko 25 procenata u Evropi. Uz to u celoj Evropi je primenjen i adaptivni streaming, koji se još od 2011. godine koristi u državama sa slabijim protokom. Ovim metodama kompanija je uspela da znatno anulira povećanje protoka podataka, a da pri tome ne ostavi korisnike bez mogućnosti da gledaju omiljene video sadržaje.

Iz kompanije još uvek nisu zvanično potvrdili u kojim državama su ukinute restrikcije, ali korisnici u Danskoj, Norveškoj, Nemačkoji, kao i u još nekolicini drugih zemalja, već su prijavili da su primetili poboljšanje kvaliteta streaming-a.

Pročitajte i tekst:  LG SIGNATURE OLED W7 televizor stigao u Srbiju