Novi asortiman kompaktnih, višenamenskih laserskih projektora sa visokim stepenom lumena

Epson, vodeći svetski brend projektora, predstavio je seriju kompaktnih i višenamenskih 3LCD laserskih projektora sa visokim stepenom lumena, dizajniranih da zadovolje potrebe atraktivnih vizuelnih postavki, preduzeća, tržišta visokog obrazovanja i reklamnih projekcija.

Nova serija EB-PU1000 nadovezuje se na uspeh Epsonove serije EB-L1070U i uključuje modele u varijantama od 6000, 7000, 8500 i 10000 lumena koji nude WUXGA rezoluciju sa 4K poboljšanjem, HDR i napredne funkcije instalacije.

Serija EB-PU1000 podržava postojeću Epsonovu paletu motorizovanih objektiva i pruža dodatne opcije kao što je novi ELPEC01 modul eksterne kamere. Ova kamera koristi ugrađenu funkciju obrade podataka kako bi se omogućilo spajanje bez upotrebe računara, što znači da može spoji dva projektora od 10.000 lumena i udvostruči osvetljenost na 20.000 lumena, bez potrebe za spoljnim računarskim softverom.

Nil Kahun, potpredsednik za profesionalne displeje u kompaniji Epson Europe, ovom prilikom je izjavio: „Uzbuđeni smo što ćemo na tržište doneti našu najnoviju paletu izuzetno svestranih, laganih 3LCD laserskih projektora sa visokim stepenom lumena. Nova serija EB-PU1000 zamenjuje seriju EB-L1070U i može se koristiti na širokom spektru vertikalnih tržišta, uključujući atrakcije za posetioce, korporacije, visoko obrazovanje i reklamne projekcije.

„Ovaj veoma agilan asortiman projektora dizajniran je za prikaz izuzetno svetlih projekcija velikih razmera, često kao deo projekata koji koriste više projektora odjednom, gde je fleksibilnost objektiva jedna od ključnih karakteristika. Zahvaljujući naprednim funkcijama instalacije, više projektora serije EB-PU1000 mogu se koristiti zajedno sa drugim projektorima visoke osvetljenosti, što donosi veću svestranost i značajne uštede, naročito u ponudi projektora za iznajmljivanje.”

Pročitajte i tekst:  Otkrijte sjajne novitete kompanije Epson na sajmu "Grafima 2022" u Beogradu

Ostale funkcije kao što su pomoć pri spajanju, pomoć pri postavljanju i kalibracija slike podržane su softverom Epson Projector Professional Tool. Modeli iz najviše klase takođe imaju SDI ulaz i izlaz kako bi dodatno umanjili složenost instalacije uz podršku za dejzi lanac.

Ako govorimo o samom vrhu ponude, novi EB-PU2010 sadrži 10.000 lumena bele boje i izlaz svetlosti u boji (CLO) u kompaktnom i laganom kućištu. Ovaj projektor je 27% manji u poređenju sa svojim prethodnikom, što donosi mogućnost diskretne instalacije, bez žrtvovanja osvetljenosti. Kompaktna veličina čini ovaj model pogodnijim za prenošenje i štedi prostor za skladištenje, pružajući vašoj postavci projektora prednosti u veličini i ceni.

Novi asortiman EB-PU1000 uključuje Near Field Communication (NFC) funkcionalnost za jednostavnije postavljanje više projektora odjednom, olakšavajući dijagnostiku i instalaciju. NFC tehnologija omogućava komunikaciju između projektora i pametnih uređaja, čak i kada je projektor isključen, pomoću Epsonovog Projector Config Tool softvera. Početna podešavanja mogu se unapred podesiti u skladištu pre isporuke kako bi se skratilo vreme potrebno za podešavanja prilikom instaliranja više projektora.

Epson isporučuje svaki projektor kao „samo telo” što kupcu daje mogućnost da sam izgradi svoje pravo rešenje za projekciju, nudeći naša do sada najfleksibilnija rešenja projekcije velike osvetljenosti. Ovo su zaista rešenja za projekciju za gotovo svako okruženje.

Ključne karakteristike uključuju:

  • Opciona integracija sa kamerom (ELPEC01)
  • Ugrađeni media plejer sa mogućnošću uploada sadržaja preko mreže
  • Opcioni ELPAF63 eksterni vazdušni filter
  • Novi modeli od 8,5klm i 10klm dolaze u istoj veličini šasije
  • Industrijski standardni okviri
  • Podržava Epsonov softver za upravljanje sadržajem i daljinsko nadgledanje i kontrolu.
Pročitajte i tekst:  Epson štampači i projektori dobitnici Red Dot nagrade za dizajn

Novi asortiman EB-PU1000 modela na tržište stiže od jula 2021. godine.