Odbrojavanje je počelo: CEBIT 2018 obećava puno uzbudljivih momenata

Vreme je reći doviđenja tradicionalnom sajmu, a zdravo poslovnom festivalu. CEBIT 2018 od 11. do 15. juna u Hanoveru donosi radikalne novine – nova tematska područja, nove događaje, raspored hala i novi termin održavanja. Sajam će kao i do sada sačuvati svoju suštinu koja se ogleda u posvećenosti B2B odnosima i stvaranju novih lidova i poslova, ali će u isto vreme uneti i emocionalnu dimenziju u svoj program.

Fokus sajma biće na 8 ključnih tema digitalizacije: veštačka inteligencija, internet stvari, virtuelna realnost, bezbednost, dronovi i bespilotni sistemi, mobilnost budućnosti i humanoidni roboti.

Kombinacijom tri elemenata – izložba, konferencija i neformalno umrežavanje – novi CEBIT će pružiti 360-stepeni pogled na digitaliizaciju poslovanja, društva i državne uprave. Cilj novog koncepta sajma je da pored privlačenja IT eksperata i donosilaca odluka iz digitalnog sveta i ostalih industrija dosegne i do novih generacija i budućih donosilaca poslovnih odluka u kompanijama.

Tržišne inovacije i vizije budućnosti kroz 4 platforme


Novi format sajma obuhvatiće 4 celine: d!conomy, d!tec, d!talk i d!campus.  d!conomy platforma namenjena je za B2B predstavljanje, povezivanje kompanija i ugovaranje poslova, d!tec se fokusira na digtalnu budućnost i u okviru nje će se predstaviti startapi i inovativne kompanije koje nude nove, disruptivne poslovne modele. d!talk je CEBIT-ov centar za razmenu znanja, pionire digitalizacije, globalne mislioce i poslovne eksperte. U odnosu na ranije kada je konferencijski deo bio izdvojen od izložbenog, ubuduće će biti njen sastavni deo sa velikom centralnom binom za ključne govornike i više desetina manjih bina rasutih po halama. Veliku novinu sajma predstavlja d!campus, tzv. “srce CEBIT-a” koji će se dešavati na otvorenom i činiće festivalski deo CEBIT-a sa binama za nastupe bendova i DJ-eva, kioscima sa raznovrsnom hranom, uličnim umetnicima, rolerkosterima i ostalim zabavnim sadržajima.

Pročitajte i tekst:  Ekskluzivno: Xiaomi predstavio tri nova pametna telefona iz serije 11

IT legende i vrhunski govornici uživo na sceni


Već pri samom otvaranju sajma u ponedeljak (11. juna) očekuje se dobro predavanje jer na scenu izlazi Jaron Lanier, pionir virtuelne realnosti. Potom 14. juna još jedan sjajan govornik, Dan Lyons, američki pisac i autor bloga Lažni Stiv Džobs. Psiholog i istraživač iz Londona, Dr. Julia Shaw, pokazaće publici na CEBIT-u 13. juna kako se može manipulisati ljudskim pamćenjem i šta to znači u praktičnom smislu, a 12. juna Mikko Hypponen, globalni stručnjak za internet bezbednost, objasniće kompanijama kako mogu da se zaštite od sajber napada. Među govornicima naći će se i više influensera i blogera koji će pokazati koliko je digitalizacija značajna.

Radno vreme tokom sajma i ključni događaji na otvorenom


Ponedeljak, prvi dan CEBIT-a biće rezervisan za prisutne na konferenciji, medije, političare i veče dobrodošlice za firme. Događaji tog dana biće posvećeni najviše digitalnim izazovima sa kojima se suočavaju Nemačka i Evropa. U petak, poslednjeg dana sajma cene ulaznica biće povoljnije jer je planirano da to bude dan za širi krug posetilaca, krajnjih potrošača i entuzijasta, prilika za upoznavanje novih tehnologija, neformalnu komunikaciju i druženje na otvorenom. Digitalni petak uključiće i posebne događaje, kao što su hakatoni, trke dronova, eSports i regrutne događaje za studente i mlade profesionalce. Izložbeni deo programa biće otvoren svakog dana (utorak-petak) od 10h do 19h dok će d!campus biti otvoren do 23h, a ulaznica za sajam važiće za sve četiri oblasti.

Pročitajte i tekst:  Jeftini laptop za učenike i studente

Ovogodišnji CEBIT imaće potpuno revidiran izgled: hale 9-13, 14-17 i 25-27 i centralni otvoreni prostor oko EKSPO kupole za čitav niz uzbudljivih događaja  i nastupa uživo popularnih umetnika, kao što je nemačka hip-hop zvezda Jan Delay.

Kao poslovni festival digitalizacije i inovacija CEBIT 2018 pružiće zabavu i nov pogled na B2B umrežavanje i predstaviti digitalna rešenja za svakodnevni život na način kakav ranije nije učinjen.  Novi CEBIT je bez dileme magnet za digitalni sektor.

Opširnije informacija o sajmu na zvaničnom sajtu sajma: http://www.cebit.de/en/