Otkrijte novi EMUI 8.1 uz telefone Huawei serije P20

Pored najnovije flegšip P serije pametnih telefona, Huawei je predstavio novi interfejs Emoticon UI verziju 8.1. On nudi novu aplikaciju za kameru, sada još više podržanu veštačkom inteligencijom, novu galeriju za slike i veoma praktičnu i sigurnu opciju za otključavanje telefona skeniranjem lica korisnika. Pritom, ovo nije sve što intefejsa EMUI 8.1 nudi.

Novi EMUI radi sa operativnim sistemom Android 8.1 i novom CPU jedinicom Kirin 970, kojima su opremljeni modeli telefona P20 i P20 Pro. U poređenju sa verzijom 8.0, koja se prvi put pojavila na modelu Mate 10  tokom jeseni 2017. godne, napravljene su značajne promene.

Novi korisnički intefejs je adaptiran za novi FullView format ekrana. Novi EMUI koristi svaki piksel ekrana. Dugmići za navigaciju se mogu sakrit,i čime dostupna površina ekrana postaje veća nego ikada. Vodoravni položaj dobija na značaju zahvaljujući odnosu veličine enrana od 18:9.

Kamere novih telefona imaju podršku veštačke inteligencije Camera 2.0 rešenja. Naš telefon sada automatski prepoznaje 19 različitih scena i bira optimalna podešavanja. Vaše slike se neće razlikovati u odnosu na one koje su do sada mogli da uslikaju samo profesionalci.

U galeriji slika, opcija Image Classification 2.0 je konstantno aktivna. Bez povezvanja na Cloud servis, pametni telefon sam prepoznaje i klasifikuje vaše slike. NPU čipset (deo Kirin CPU jedinice) može da prepozna na stotine kategorija slika. Propznavanje crta lica na grupnim fotografijama je takođe unapređeno. Više nikada nećete trošiti vreme da pronađete sliku koju želite da podelite sa prijateljima ili na Instagramu – vaš telefon će vam predložiti najbolju sliku.

Pročitajte i tekst:  VERITAS istraživanje o uspešnom upravljanju informacijama

Veštačka inteligencija se pojavljuje u mnogim delovima novog interfejsa, i zahvaljujući činjenici da je Huawei odabrao da koristi Open AI Ecosystem, programeri koji ne rade za ovu kompaniju takođe mogu maksimalno da iskoriste ovu hardversku platformu posvećenu veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju.

U svom P20 telefonu ćete takođe pronaći novu Highlights 2.0 aplikaciju. Možete je koristiti da automatski stvorite kratak film sa najinteresantnijim momentima neke lude žurke ili putovanja sa vašim prijateljima. Pomoću vašeg telefona ćete moći da napravite takav snimak vrlo brzo, čak i ako nemate iskustva u montiranju video snimaka.

Telefoni serije Huawei P20 sada potpuno podržavaju Google ARCore. U pitanju je najpopularnija platforma za rešenja i servise vezane za izmenjenu stvarnost.

Još jedna veoma korisna odlika predstavljena u novoj P20 seriji je veoma praktična i sigurna opcija Huawei Face Unlock. Radi se o savršenom načinu da obezbedite svoj telefon. Uređaj će se otključati samo kada vidi vaše lice ispred ekrana. U pitanju je jednostavno, ali veoma napredno rešenje koje će zaključati telefon ako neko pokuša da vam skenira lice dok spavate ili da otključa uređaj koristeću vašu sliku.

Prelazak na novi telefon će takođe biti brži i prijatniji zahvaljujući unapređenju aplikacije Huawei Phone Clone u novim Huawei telefonima. Ovo rešenje radi i na Android i na iOS telefonima. Prenos podatak sa Vašeg starog telefona je sad bežičan (putem Wi-Fi mreže) i mnogo brži. Tradicionalno stresan proces promene telefona, sada može da bude pravo zadovoljstvo.

Pročitajte i tekst:  Ekskluzivno - HUAWEI predstavio telefone P20 i P20 Pro, od 12. aprila dostupni i u Srbiji

Sinhronizacija sa sledećom verzijom Huawei Mobile Cloud servisa garantuje da će vaši podaci biti potpuno bezbedni u novm telefonu. Svaki korisnik P20 telefona dobija besplatnih 5GB, a proces kupovine dodtnog prostora, kada vam zatreba, je značajno pojednostvljen.

Novi EMUI 8.1 je interfejs čiji je glavni zadatak da pomogne korisnicima Huawei telefona. Uređaj je dizajniran da Vam pruži podršku u obavljanju zadataka, ali na način koji je skoro transparentan. Pametni telefon sa svojim softverom bi trebalo da bude profesionalni asistent koji je uz vas tokom svakodnevnih obaveza.