Ovo je genijalna pivska čaša koja će sprečiti neumereno korišćenje mobilnih telefona u kafani

Neosporna je činjenica da su mobilni telefoni unapredili svakodnevni život svih nas na nebrojeno mnogo načina, ali tačno je i to da su poremetili jedno od mesta u našem društvu u kojima interakcija licem u lice još uvek može da vlada, a to su – Kafane, barovi, restorani…

Ali sada i za to postoji rešenje. Inovativni konstruktori osmislili su tzv. “Oflajn pivsku čašu” (Offline Glass), koja omogućava da sprečite bilo kog svog prijatelja da neumereno koristi svoj telefon dok pijete pivo u kafani. Nije ništa komplikovano u pitanju – To je u suštini samo čaša sa polovinom dna, napravljena tako da ako vaš telefon ne leži na pultu savršeno zaglavljen u procepu ove specijalne pivske čače, pivo će se prosuti po celom šanku.

Naravno, oni “pametniji” će lako rešiti ovaj problem – Dovoljno je da samo držite telefon u jednoj ruci, a pivo u isto vreme u drugoj ruci. Ali ovo je ipak samo zabavan način da iznervirate prijatelje koji samo gledaju u svoje mobilne telefone i neće uživo da se druže sa vama.

Da, zvuči više nego zabavno, ali verovatno nije toliko realno da će ovo zaživeti u nekom baru ili kafani. Ipak, apelujemo da zamolite svoje prijatelje da ne koriste toliko telefon u kafani, već da se opuste, piju pivo i međusobno lično komuniciraju – Za to kafana i služi! Pa dobro… i za neke druge stvari!

Pročitajte i tekst:  Evo zašto je važno da vaš sledeći telefon ima OLED ekran

Izvor: www.fastcompany.com