Ovo je najmisterioznija pesma na internetu!

Nerešena misterija – Već decenijama bezuspešno pokušavaju da otkriju čija je ovo pesma, ali i dalje nema odgovora. Pretpostavlja se da je nastala početkom 80-tih godina XX veka negde u Evropi, verovatno u Nemačkoj. Mnogima zvuči poznato, neki kažu da ih podseća na Depeche Mode, neki na Joy Division ili Sisters of Mersy, ali definitivno nije ništa od toga. Pesma nikada nije postala hit, a ipak, o njoj je pisao i popularni Rolling Stone magazin.

Čak ni poznata aplikacija za prepoznavanje muzike „Shazam“ nije u mogućnosti da prepozna o čemu se radi. Enormnoj popularnosti ove misteriozne pesme nedavno je doprineo jedan poznati brazilski Youtuber koji je emitovao pesmu na svom YT kanalu i zamolio svoj milionski auditorium da u skladu sa mogućnostima pokušaju da saznaju što više o ovoj misteriji. I ono što se za sada navodno saznalo je sledeće: Pesma je emitovana na Nemačkoj radio stanici NDR (verovatno između 1982. i 1984. godine), i neko kome se svidela ju je uz razne druge pesme snimio na kasetu. Tada nije bilo interneta, YT-a, MP3 plejera i sl, pa je to bila uobičajena procedura ukoliko želite kasnije da slušate tu pesmu na svom kasetofonu. Neki misle da je možda snimljena u tadašnjoj Istočnoj Nemačkoj (DDR), dakle u specifičnoj političkoj situaciji, i da se u pesmi radi o ljubavi dvoje mladih sa suprotnih strana Berlinskog Zida. To nije nemoguća teorija, ali to su ipak za sada samo nagađanja i još uvek niko ne zna ništa konkretnije o ovoj misteriji.

Pročitajte i tekst:  Cloud Workspace Collaboration – jednostavno i inteligentno upravljanje dokumentima i procesima od kritične važnosti

Ono što je činjenica je da su u to vreme na radio programima bile veoma popularne top liste mnogobrojnih demo bendova, koji su vrlo često kratko trajali – skupe se prijatelji, naprave jednu  pesmu i nestanu sa scene. Tako da vrlo moguće da je ovo pesma upravo jednog od tih (nemačkih) demo bendova. Pa možda se neko od autora pesme javi i razreši celu misteriju! Inače, na našim prostorima je recimo u to vreme bila popularna „Demo Top Lista“ Zorana Modlija u radio emisiji „Ventilator 202“ i emitovano je puno odličnih domaćih pesama koje nikad nisu postale poznate.

Sve u svemu, neko je godinama kasnije pronašao tu kasetu, pesma mu se svidela, i jednostavno je „okačio“ na YouTube.  Shodno refrenu, pesma najverovatnije nosi naziv „Like the Wind“, ali je poznatija kao „The Most Mysterious Song On The Internet“ (Najmisterioznija pesma na Internetu).

Dakle, posao za ljubitelje muzike i ljubitelje pravih misterija – Pesmu možete preslušati ovde : https://www.youtube.com/watch?v=zPGf4liO-KQ

Pa ukoliko vam je interesantno, uključite se i pokušajte da pomognete rešavanju ove YT misterije!

V.B.