Panasonic predstavlja JZ2000 – svoj vrhunski OLED TV za 2021. godinu

Kompanija Panasonic predstavila je svoj OLED TV za 2021.godinu, iz asortimana vodećih proizvoda – model JZ2000, koji će biti dostupan u veličinama dijagonale 65 i 55 inča.

Zahvaljujući holivudskoj atmosferi i vrhunskoj preciznosti boja koju poseduje, Panasonic OLED televizori uvek su bili najbolji izbor za gledanje filmova i televizijskih serija visokog kvaliteta. Panasonic je JZ2000 učinio i odličnim izborom za igrače zbog njegove male latencije i podrške za HDMI 2.1 promjenljivu brzinu osvežavanja (Variable Refresh Rate, VRR) i veliku brzinu prikaza kadrova (High Frame Rate, HFR).

Osim toga, ukoliko ste osoba koja ne voli previše da se igra sa podešavanjima, JZ2000 je televizor za vas. On ima novi procesor koji može da koristi veštačku inteligenciju za prepoznavanje vrste sadržaja koji se trenutno gleda, a zatim automatski optimizuje sliku i zvuk kako biste uvek mogli da uživate u najboljem iskustvu bez imalo petljanja oko podešavanja.

Osim zvučnika usmerenih naviše, Panasonic je ovde jedinstveno implementirao i bočno okrenute zvučnike – oni pružaju izvanredan zvuk u prostoru koji poboljšava doživljaj gledanja filmova, sportskih događanja ili igranje. JZ2000 ima i Panasonicov prilagođen modifikovani OLED panel koji nudi znatno bolje vrhunske i prosečne nivoe esvetljenosti, pa je ovo sjajan proizvod koji nudi više uređaja u jednom.

Yasushi Murayama, izvršni direktor za strategiju proizvoda u Panasonic-ovom poslovnom sektoru za sliku i zvuk, rekao je: „JZ2000 je simbol onoga što Panasonic želi da postigne. Nadogradnjom vrhunske preciznosti koja Panasonic televizore čini savršenima za gledanje filmova, dodatno poboljšavamo iskustvo i u drugim oblastima, kao što je igranje. Korišćenjem veštačke inteligencije želimo da naši gledaoci automatski uživaju u najboljim postavkama slike i zvuka. Naš je cilj jednostavno da omogućimo kupcima da istinski i u potpunosti uživaju u omiljenim sadržajima. Bilo da uživaju u filmovima, igrama, sportskim takmičenjima ili nečemu drugome, želimo da im ponudimo vrhunsko vizuelno i zvučno iskustvo koje će ih učiniti srećnim i zadovoljnim.“

HCX PRO AI PROCESOR I AUTO AI REŽIM

JZ2000 će imati potpuno novi procesor nazvan HCX Pro AI, pri čemu „AI“ znači veštačka inteligencija (Artificial Intelligence).

Novi HCX Pro AI pomaže u postizanju optimalnog korisničkog iskustva preciznim prepoznavanjem vrste pregledanog sadržaja, bilo da je to film, sportski događaj, muzika, razgovor i još mnogo toga, a zatim automatski prilagođava kvalitet slike i zvuka u skladu sa tim.

Pročitajte i tekst:  Prave bežične slušalice True Wireless i izvanredna mogućnost povezivanja sa pametnim telefonima

Procesor HCX Pro AI može u realnom vremenu prepoznati sadržaj koji se reprodukuje u realnom vremenu, tako što se svake sekunde analizira slika. Odeljak za procesor veštačke inteligencije upoređuje ono što je trenutno prikazano sa bibliotekom različitog sadržaja koji je već „naučen“ kako bi se automatski optimizovao kvalitet slike i zvuka za tačno tu vrstu sadržaja.

Ako sistem, na primer, prepozna da gledate fudbal, prilagodi će kvalitet slike tako da trava izgleda živopisnije, a igrači realističnije, dok automatski podešava zvuk tako da se osećate kao da ste na stadionu. S druge strane, ako sistem prepozna da gledate film, odabraće najverodostojnije boje na osnovu znanja koje je Panasonic prikupio tokom godina saradnje s Hollywoodom i prilagoditi kvalitet slike tako da nudi bioskopsko iskustvo, a to je upravo ono što se očekuje od Panasonica.

Veštačka inteligencija se već dugo obučava koristeći više od milion različitih  sadržaja, kako bi većina naših kupaca mogla da uživa u svim omiljenim sadržajima uz optimizovane postavke slike i zvuka, a da sami ne moraju previše da razmišljaju o tome.

POBOLJŠANO IGRAČKO ISKUSTVO

Zahvaljujući snazi koja je dostupna kroz procesor HCX Pro AI, Panasonic može dodatno znatno da smanji kašnjenje prilikom igranja. Latencija (poznata i kao kašnjenje ulaznog signala) odnosi se na udaljenost između pritiska tastera na igračevom kontroloru poput joysticka i radnje prikazane na ekranu. JZ2000 smanjuje kašnjenje na najniže moguće vrednosti u industriji kad su u pitanju  OLED televizori. Ta smanjenja kašnjenja ne mogu se pripisati poboljšanjima panela širom industrije, već su rezultat značajnih Panasonic-ovih inženjerskih pobošljanja.

Poboljšanje latencije je ključni deo režima igre Game Mode Extreme koji će nuditi televizor JZ2000. Game Mode Extreme sastoji se od sledećih elemenata:

  • Malo kašnjenje
  • Podrška za HDMI 2.1 promenljivu brzinu osvežavanja (Variable Refresh Rate, VRR) i visoku brzinu prikaza kadrova (High Frame Rate, HFR)
  • Namenski način prikaza slike u igri („režim igre“)
  • Ovaj režim podržava HDMI Power Link koji će unaprediti iskustvo i jednostavnost upotrebe Panasonicovih televizora s nepodržanim CEC uređajima (uređajima za kontrolu potrošačke elektronike) kao što su stari STB-ovi ili PC-ji

Game Mode Extreme će ponuditi glatko igračko iskustvo na televizoru JZ2000, što ga čini savršenim za profesionalne igrače i amatere.

Pročitajte i tekst:  Evo šta sve kompanija PANASONIC predstavlja na sajmu IFA 2019 u Berlinu

POBOLJŠANJA ZVUKA

JZ2000 pomeraće granice mogućeg za „sve u jednom“ proizvode tako što će uz izvanredan kvalitet slike ponuditi i neverovatno dobro zvučno iskustvo.

JZ2000 osim zvučnika usmerenih naviše preuzetih s prethodnog modela ima i zvučnike usmerene bočno. Celi paket koji je dobio naziv 360° Soundscape Pro nudi impresivan Dolby Atmos zvučni doživljaj. Više zvučnika usmerenih naviše, bočno i napred stvaraju prostorni zvuk sa Dolby Atmos sadržajem.

Dodatak većeg broja zvučnika znači da JZ2000 može bolje nego ikada pre reprodukovati usmerene zvukove, pružajući gledaocima istinski osećaj uronjenosti u atmosferu. Ako korisnici gledaju filmove, uživaće u prostornom zvuku filmskog kvaliteta, a ako gledaju sport, dobiće još uverljiviji osećaj da se zaista nalaze na stadionu. JZ2000 nudi snažan i dinamičan izlazni zvuk praćen snažnim basovima. Kompletan zvučni sistem razvijen je uz podršku inženjera Panasonic-ovog cenjenog brenda za audioproizvode Technics, tako da on s ponosom nosi oznaku „Tuned by Technics“.

POSEBAN OLED PANEL

Kao i njegov prethodni model, JZ2000 ima Panasonic-ov sopstveni Master HDR OLED Professional Edition panel, što znači da je OLED televizor JZ2000 nekoliko koplja iznad svih drugih OLED televizora na tržištu kada je u pitanju osvetljenost.

Poseban panel Master HDR OLED Professional Edition specijalno su prilagodili inženjeri iz Panasonic-ovog odseka za istraživanje i razvoj. To je rezultiralo još većom kontrolom parametara koji utiču na kvalitet slike. U poređenju s uobičajenim OLED televizorima panel Master HDR OLED Professional Edition nudi više vrhunske i prosečne niove osvetljenosti, što zauzvrat dovodi do većeg dinamičkog opsega, pa HDR sadržaji u poređenju na drugim OLED televizorima izgledaju tamno.

KALIBRISAN U HOLLYWOOD-U I SA PODRŠKOM ZA RAZLIČITE FORMATE

Novi OLED televizor JZ2000 predstavlja kombinaciju Panasonic-ove tehničke preciznosti koju pružaju japansko znanje i inženjerstvo, kao i veština finog podešavanja boja Stefana Sonnenfelda.

Stefan Sonnenfeld, osnivač i izvršni direktor Company 3, dugogodišnji je saradnik nekih od najpoznatijih svetskih filmkih stvaralaca. Sonnenfeld je jedan od retkih vodećih umetnika na polju ocenjivanja boja pomoću kojih može da pripoveda i izaziva emocije. Sonnenfelda je NPR nazvao „Da Vinčijem filmskog sveta“, a svoje veštine bojenja brusio je i demonstrirao u brojnim poznatim filmovima u protekloj deceniji: Zvezda je rođena (A Star is Born), Wonder Woman, Superman: Čovek od čelika (Man of Steel), Lepotica i zver (Beauty and the Beast), Ratovi zvezda: Sila se budi (Star Wars: The Force Awakens), Svet iz doba Jure (Jurassic World), 300 i mnogih drugih. Kao i brojni drugi vodeći stručnjaci za boje, on u svom svakodnevnom radu koristi Panasonic-ove OLED ekrane kao referentne monitore za klijente velikog formata. Panasonic-ovi OLED televizori masovno se koriste u studijima i postprodukcijskim kućama širom sveta.

Pročitajte i tekst:  3 načina na koje je Motorola unapredila telefone u 2021. godini

JZ2000 podržava vrlo širok raspon HDR formata, uključujući Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode i HLG Photo – format statičnih slika koji uvodi fotografiju u svet HDR-a.

Kad govorimo o načinu rada Filmmaker Mode, Panasonic je dodao svoju originalnu tehnologiju Intelligent Sensing koja dinamički prilagođava sliku na osnovu nivoa ambijentalnog osvetljenja.

Dolby Vision IQ proširuje prednosti Dolby Vision iza HDR-a inteligentnom optimizacijom doživljaja kvaliteta slike za gledaoce bez obzira na ambijentalno osvetljenje ili vrstu sadržaja – sve tako da korisnik ne mora da posegne za daljinskim upravljačem.

JZ2000 takođe podržava HDR10+ Adaptive , funkciju koja dinamički prilagođava HDR sadržaj prostoriji i osvetljenju gledanja, zadržavajući kreativnu nameru u svim uslovima, tamnim ili svetlim, bez gubljenja detalja ili kontrasta.

POBOLJŠANJA MY HOME SCREEN 6.0 EKRANA

JZ2000 dolazi i sa najnovijom verzijom Panasonic-ovog visoko cenjenog OS-a za pametne televizore My Home Screen 6.0. Nova verzija donosi značajna poboljšanja u korišćenju.

My Scenery vam omogućava da odeberete između opuštajućih slika i videozapisa ili postavljanje sopstvene slike ili videozapisa koji održavaju vaše raspoloženje ili doba dana, što je savršeno za seanse mindfulnessa ili pripremu za spavanje. Osim fotografija iz zbirke LUMIX CLUB koje ističu lepote Japana, sarađujemo i sa LoungeV Studio (www.loungev.com) da bismo vam ponudili najlepše videozapise koji će pomoći da se opustite nakon napornog radnog dana.

Dve Bluetooth veze omogućavaju da ovaj televizor prenosi zvuk istovremeno na dva zasebna Bluetooth uređaja, što znači da na primer, vi i vaša bolja polovina možete da pratite film u kasnim noćnim satima preko Bluetooth slušalica tako da ne probudite decu.

Interfejs menija je poboljšan kako bi omogućio brz pristup najčešće korišćenim postavkama slike, zvuka i drugih podešavanja.

JZ2000 fabrički podržava i glavne govorne usluge, omogućavajući korisnicima glasovno upravljanje glavnim funkcionalnostima televizora.