PHILIPS monitori na sajmu IFA 2018

Kompanija PHILIPS je na sajmu IFA 2018 u Berlinu tradicionalno izložila široku paletu svojih proizvoda u hali br. 22 berlinskog sajma, ali ovog puta nas je prvenstveno zanimalo šta je trenutno aktuelno kada su u pitanju Philips monitori.

Ove godine Philips se opredelio da predstavi monitore koji uključuju SuperWide i Touch Screen rešenja, kao i monitore sa USB-C docking sistemom za bolju povezivost. Predstavljeni su i zakrivljeni i ultra tanki monitori, kao naravno i popularni modeli za gejmere.

Bilo je tu modela kako za profesionalne, tako i za kućne korisnike, koji će sigurno podjednako ceniti Philps-ove najnovije inovacije bez obzira da li im je fokus na veću produktivnost na poslu ili recimo na veću udobnost za gledanje filmova ili igranje igara. A ništa manje nije bitno ni smanjenje nereda oko monitora uzrokovanog kablovima i povećanje ergonomske udobnosti plus naravno neosporno odličan kvalitet slike, visoke performanse i vrhunska tehnologija.

Tokom sajma imali smo mogućnost da porazgovaramo sa g. Artem Komenkom, product menadžerom za Philips monitore, koji je tom prilikom izjavio:

“Kao što možete videti ove godine na našem štandu predstavljamo veliki broj novih proizvoda za koje smatramo da će obeležiti kraj ove godine, ali i deo sledeće godine. Izdvojio bih za početak Philips Momentum liniju monitora kreiranu prvenstveno za korisnike gejming konzola. Ovi monitori velikog ekrana (dijagonale 43 inča) opremljeni su UltraClear 4K UHD rezolucijom. Dakle, vrhunska slika plus još niz specijalno intregrisanih tehnoloških inovacija je dovelo do toga da smo mi trenutno jedini koji imamo ovakav, kompletno specijalizovan proizvod namenjen ovom segmentu tržišta.

Pročitajte i tekst:  AOC predstavlja treću generaciju AGON gejming serije monitora na Gamescom sajmu u Kelnu

Sledeća veoma važna stvar za Philips su Touch Screen monitori. Plan je da već od sledeće godine imamo širok portfolio različitih modela Touch monitora. U pitanju su naravno profesionalni monitori koji imaju na raspolaganju sve potrebne konektore i koji koriste snagu Touch Screen tehnologije sa  kapacitivnim senzorom dodira i podržavaju naprednu IP54 zaštitu od vode i prašine.

Pored toga prezentovali smo i novu generaciju naših već prilično popularnih zakrivljenih monitora. A imamo i nekoliko novih modela sa USB-C povezivanjem, prvenstveno namenjenih poslovnim korisnicima.

Sve u svemu Philips je ove godine na sajmu IFA 2018 kada su monitori u pitanju, predstavio stvarno široku paletu proizvoda i za profesionalne i za kućne korisnike, pa svako može odabrati šta mu najviše odgovara.

A kada je Srbija u pitanju neki od ovde predstavljenih monitora su već dostupni, ali za većinu novih modela očekujem da će biti dostupni do kraja ove godine ili početkom naredne godine.” – izjavio je g. Komenko.