Pitaka futrole – vrhunska zaštita za telefone i tablete

Sigurni smo da se pitate zašto bi uopšte neko pisao tekst o futrolama za telefone i tablete, kad većina proizvođača uz svoje uređaje fabrički isporučuje ove dodatke. Takođe, u prodavnicama je moguće pronaći na hiljade varijanti futrola koje „završavaju posao“. Međutim, ovog puta predstavićemo vam futrole koje se po mnogo čemu razlikuju od konfekcijskih.

Pitaka je kompanija koja je svoje ime stekla proizvodnjom vrhunskih futrola – ne samo po tome što lepo izgledaju, već i po činjenici da donose mnogo viši stepen zaštite od standardnih plastičnih ili silikonskih futrola. Mi smo konkretno probali Pitaka Air Case za Galaxy Z Fold4, ali kompanija u svojoj ponudi ima futrole za više modela Apple, Samsung i Google Pixel telefona. Pored toga, u ponudi su i narukvice od karbonskih vlakana za pametne satove, zaštitna kućišta za bežične slušalice, magnetni bežični punjači…

Prvo što pada u oči je da su njihove futrole veoma tanke, samo 0.55 mm. Uprkos tome nude vrhunsku zaštitu i to iz nekoliko razloga. Na primer, futrola za Galaxy Z Fold4 dodatno čuva prednji ekran tako što ima okvir oko njega, pa kad telefon stavite na sto, ekran neće dodirivati njegovu površinu (čime se izbegava i mogućnost eventualnog grebanja). Takođe, na zadnjoj strani, Pitaka Air Case futrole imaju izdignut okvir oko modula sa kamerama, pa se i sa te strane izbegava mogućnost grebanja sočiva.

Pročitajte i tekst:  Najbolji torrent sajtovi za filmove i serije

Ipak, najvažnija osobina Pitaka futrola je kvalitet materijala od kojih su sačinjene. Kompanija se odlučila da ih pravi od Aramid vlakana koje odlikuju izuzetna čvrstina i lakoća. Aramid (što je skraćenica od Aromatic Polyamide), je sitentičko vlakno otporno na vatru i toplotu i veoma je čvrsto. Zbog tih svojih osobina koristi se u aeronautici, za ojačavanje trupa čamaca i brodova, ali i za vojne potrebe (za zaštitne prsluke). Takođe, u poslednje vreme sve više primena nalazi i u potrošačkoj sferi, gde se koristi za izradu laganih teniskih reketa, ili kao u ovom slučaju, za izuzetno izdržljive futrole za telefon.

Pitaka Air Case futrole imaju 3D teksturu, vrlo prijatnu na dodir, koja ostavlja premium utisak. Precizno su izrađene i besprekorno naležu na telefon i ne blokiraju bežično punjenje, ukoliko telefon podržava tu opciju. Zato, ukoliko želite da zaista sačuvate svoj telefon ili tablet, a da pri tome osigurate da on izgleda prvoklasno, pogledajte na sajtu proizvođača da li postoji Pitaka Air Case futrola za njega.

Kontakt: Pitaka