Pobeda za heroje: Novi AGON zakrivljeni monitori od 49”

Vodeći svetski brand za gejming monitore i IT dodatke –  ponovno pokreće svoj portfolio igara, od monitora do slušalica, mehaničkih tastatura, miševa, podloga za miša i još mnogo toga za igrače svih nivoa, pod novim kišobranom AGON, kompanije AOC. Nedavno najavljeno, prva kategorija AOC gaming definiše potrebe digitalnih avanturista. Sada kategorija AGON monitora i perifernih uređaja stvara sistem proizvoda koji su međusobno kompatibilni za potpuno uranjanje i stilsko okruženje igara i koji mogu zadovoljiti zahtevne, kompetitivne igrače.

Napravljen za heroje

Ključne snage pridružuju se svetu, a heroji nose AGON-ov transparent. Heroji na stvarnoj sceni PC igara su tvrdoglavi, konkurentni gejmeri, kao i streameri/kreatori sadržaja. Kombinuju svoje individualne talente i timski rad kako bi došli do vrha lestvice i pokazali što se može postići s odgovarajućom opremom. Za ove junake serija AGON (“takmičenje” na starogrčkom jeziku) sigurno i jeste prikladan suputnik koji im treba.

Stoga su prvi modeli iz ponovo pokrenute serije AGON dva heroja: zakrivljena superširoka 49 inčni (124,5 cm) AG493UCX2 s neverovatnom brzinom osvežavanja od 165 Hz, kao i 49 inčni AG493QCX sa brzinom osvežavanja od 144 Hz. Sa svojim razmerom slike 32:9, AG493UCX2 virtuelno kombinuje dva 27-inčna QHD ekranau jednom panelu s DQHD (5120 x 1440) rezolucije, a AG493QCX čini isto za dva 27-inčna Full HD ekrana s razlucijom DFHD (3840×1080). Oba monitora koriste VA panele za duboke crne tonove, bogate boje i visoku razmeru kontrasta za zapanjujuće slike, podržane njihovom VESA Certified DisplayHDR 400 karakteristikom.

Pročitajte i tekst:  XPG najavljuje ATX 3.0 kompatibilna napajanja

Odlični rezultati zahtevaju visoke ambicije

„Naša prethodna AGON serija i dalje je „go to“ marka monitora za hardcore i entuzijastične gejmere. 49-inčne AGON modele posebno cene ljubitelji simulacija i trka, ali vole ih i remote radnici i content creatori. Zahvaljujući većoj brzini osvežavanja novih modela i sve većem broju igara koje podržavaju razmeru slike 32:9, igrači mogu uživati u drugačijem iskustvu u još više gejming žanrova, poput FPS-a ili MOBA-e. “, Kaže César Reyes Acosta, direktor gejming proizvoda i tima za IT dodatke i touch monitore za AOC Evropa.

Više za videti, više za obradu

49-inčni AGON AG493UCX2 opremljen je superširokim 32:9 VA panelom i dizajnom bez okvira, koji svojom futurističkom linijom izgleda kao da je nastao u svemirskom brodu. Zakrivljenost od 1800R nežno se savija pred korisnikom i ispunjava mu periferni vid, poput VR-a postavljenog na stolu, bez ikakvih prepreka u sredini ekrana.

U sim trkama, veliki, superširoki displayjevi kao što je AG493UCX2 podižu svest o situaciji pokazujući širu sliku gejming sveta, što gejmerima omogućuje da bolje vizualiziraju lestvicu i da skrenu u pravo vreme za bolju poziciju. Ili, u simulaciji leta, ova dodatna mogućnost na ekranu olakšava prikazivanje brojne male brojčanike i pokazatelje, vizuelne reference, kao i  karte. AG493UCX2 posebno se ističe u igrama koje se igraju iz perspektive prvog lica, ali sve igre profitiraju od dodatnog prostora na ekranu, bilo RTS igre, gde igrači mogu odjednom videti svoju matičnu bazu i granicu, ili MMO igre s puno interakcija koje se odvijaju istovremeno.

Pročitajte i tekst:  Philips Monitors predstavlja dva nova multifunkcionalna modela

Uprkos svojoj značajnoj veličini, AG493UCX2 je brz i jednako reaguje kao i njegovi uži prethodnici, zahvaljujući brzini osvežavanja od 165 Hz i vremenu odziva MPRT od 1 ms (4 ms GtG), podiže se adrenalin. Kreatori sadržaja ili streameri mogu povezati dva računara (streaming računar/radni računar i računar za igre) i upravlja s jednim setom perifernih uređaja zahvaljujući ugrađenom KVM prekidaču, a USB-C veza može prenositi video i prenosne računare s napajanjem do 65 W istovremeno. To je zver za produktivnost i mašina za uranjanje u igru.

Simulirajuća navala adrenalina

49-inčni AGON AG493QCX sličan je svom bratu, nudeći iskustvo zasnovano na Full HD-u umjesto QHD-a na AG493UCX2. U potpuno opremljenoj sim postavci s razumnom udaljenosti od monitora, AG493QCX pruža sjajno iskustvo uranjanja, a za razliku od QHD, niža rezolucija manje oporezuje GPU, što smanjuje ukupne troškove sistema.

Sa sličnim VA panelom 49 inčni, AG403QCX rezolucije 3840 x 1080 radi brzinom osvežavanja do 144 Hz za brze vizuelne slike, s vremenom odziva od 4 ms GtG i 1 ms MPRT, što osigurava gejming iskustvo s minimalno zastajkivanja. Oba monitora takođe nude način Picture-by-Picture za istovremeno povezivanje radnog prenosnog računrla i radne površine (na svoja 2x HDMI 2.0 ili 2x DisplayPort 1.2 ulaza) i prikazivanje oba sadržaja jedan pored drugog. Iako AG493UCX2 takođe nudi USB-C ulaz, oba imaju ugrađeni 3-portni USB utor s kojim omogućuju lako povezivanje perifernih uređaja.

Pročitajte i tekst:  AGON by AOC predstavlja tri monitora namenjena kompetitivnim gejmerima

Prepun karakteristika

Da bi se eliminisalo zastajkivanje, oba modela podržavaju prilagodljivu sinhronizaciju. Overeni su s VESA DisplayHDR 400, koji dekodira i prikazuje visoki dinamički raspon s bogatijim bojama (89% AdobeRGB, 91% DCI-P3 i 120% sRGB pokrivenosti spektra za AG493UCX2), prikladan za stvaranje sadržaja. Za isporuku na svim frontovima, oba su modela takođe opremljena masivnim i čvrstim metalnim postoljima visine 100 mm, kao i podešavanjima nagiba i okretanja. Dva zvučnika jačine 5W kod oba modela takođe stvaraju bogatu stereo scenu zvuka.

Da bi izvršili prilagođavanje OSD-a ili odabrali između raznih načina igre i karakteristika specifičnih za igre, korisnici mogu koristiti ugrađene dugmiće, priložen daljinski upravljač ili softver AOC G-Menu.

Prvi modeli nove AGON serije, 49” AG493UCX2 i AG493QCX, bitće dostupni od septembra, 2021. godine po maloprodajnoj ceni od 139 029 dinara i 110 039 dinara.