Pokretni Huawei istraživački centar se vratio u Srbiju

Tokom godišnjeg okupljanja kojim se obeležavaju najnovije inovacije u oblasti proizvoda i usluga koji omogućavaju digitalnu transformaciju kompanija i javnog sektora, kompanija Huawei se još jednom pojavila u Beogradu sa svojim kamionom inovacija.

U sklopu turneje kroz 17 država Centralne i Istočne Evrope, kao i Skandinavije, Huawei kamion je boravio u Beogradu od 21. do 23. maja kada su članovi Vlade Republike Srbije, direktori kompanija iz industrije telekominikacija i predstavnici medija imali priliku da posete pokretni Huawei istraživački centar i upoznaju se sa čitavim spektrom tehničkih rešenja kao što su:

  1. 5G: Mreža, Cloud Core i bežični 5G

Huawei nudi prvo potpuno 5G komercijalno rešenje, uključujući i veliki izbor proizvoda za novi spektar frekvencija, novu arhitekturu i 5G terminale (CPE). Ovo rešenje se u potpunosti poklapa sa 3GPP specifikacijama, što je potvrđeno kroz testiranja mreže širom sveta. Inovacije koje donosi Huawei (kao što su CloudAir, i UL/DL razdvajanje) su nagrađene priznanjima i predstavljaju vrhunac 5G tehnologije. Huawei rešenja ubrzavaju transformaciju mreža u virtuelne i Cloud strukture koje su neophodne za obavljanje zahtevnih 5G operacija.

  1. Bolje veze: B2B, IT i Cloud, NB-loT

IoT (Internet of Things) industrija je ušla u svoje zlatno doba. Primene na mrežama, ekosistemima i u industriji su u potpunosti zaživele. Tri glavna pokretača loT industrije su poslovni razvoj, ,,pametni gradovi“ i digitalizacija svakodnevice.

  1. Bolje iskustvo

Huawei osmišljava i razvija rešenja koja interese provajdera usmeravaju od tradicionalnog upravljanja mrežom ka menadžmentu personalizovanog korisničnog iskustva (CEM).

  1. Bolji poslovni razvoj: B2C, B2H κao i Video servisi
Pročitajte i tekst:  HONOR predstavio svoje najnovije uređaje na sajmu IFA 2020 u Berlinu

Radi boljeg i efikasnijeg održivog razvoja tržišta telekominikacija, trebalo bi se fokusirati na B2C, B2H i Video servise. Ova opcija je jednosmeran put ka ostvarivanju većeg prihoda od investiranja, stvaranju i održavanju grupe vernih mušterija, i nastanku dugoročnih inovacija u ponuđenim uslugama.

  1. Vertikalne industrije

Huawei je posvećen potpunom iskorišćavanju potencijala Cloud usluga pomoću SDN mreža, Big Data skupova podataka i IoT za potrebe stvaranja otvorene, fleksibilne, trajne i sigurne informaciono-komunikacione tehnologije (ICT) i razvijanja ekosistema u kome svi mogu da napreduju i ostvare uspeh. Enterprise Business Group koji posluje u sklopu kompanije Huawei nudi inovativna rešenja dizajnirana da unaprede svaki sektor, uključujući vladin i javni sektor, usluge finansiranja, kao i oblasti energetike, transporta, građevine, obrazovanja i pružanja internet usluga, u interesu ostvarivanja cilja ,,fleksibilnog i inteligentnog“ digitalnog razvoja. Ukupno 197 kompanija sa liste Fortune Globe 500, uključujući 45 od 100 najbolje rangiranih, su odabrale Huawei za svog partnera u digitalnoj transformaciji.

Vizija kompanije Huawei glasi: ,,Neka digitalna tehnologija bude dostupna svakoj osobi, kući i kompaniji u cilju stvaranja potpuno povezanog, inteligentnog sveta“.  Razvoj ICT tehnologija, kao što su Cloud, IoT, veštačka inteligencija (AI) i 5G, nas vodi ka nastanku inteligentnog sveta u kome su sve stvari povezane i inteligentne. Fizički i digitalni svet će biti bolje povezani i prepleteni što će dovesti do dubokih promena u načinu na koji radimo i živimo kroz ubrzani razvoj ekonomskog rasta i društvenog napretka.