Porsche Design i AGON by AOC predstavljaju novi gejming monitor

Ekskluzivni dizajnerski brend Porsche Design i jedan od vodećih globalnih brendova IT opreme i dodataka AGON, udružili su snage i predstavili Porsche Design AOC AGON PRO PD27S, 27-inčni (68.6 cm) premium gejming monitor s dizajnom inspirisanim Porsche sportskim automobilom. S brzinom osvežavanja povećanom sa 165 Hz na 170 Hz, vremenom odziva od Grey-to-Grey (GtG) 1 ms, kao i DisplayHDR 400 sertifikatom i širokim rasponom boja, PD27S je gejming monitor ekvivalentan sportskom automobilu. PD27S kombinuje upečatljiv, čist i funkcionalan dizajn s tehnologijama visokog nivoa, pružajući zadovoljstvo korisniku u svakoj prilici – od svakodnevnih zadataka do poslovnih obaveza, zabave i gejminga visokih performansi.

“Proširujemo naš portfolio koji smo stvorili s Porsche Designom novim modelom. Deleći istu platformu funkcionalnog i umetničkog dizajna kao i PD32M lansiran ranije ove godine, PD27S nudi glavne gejming performanse u elegantnom paketu”, objašnjava Stefan Sommer, globalni direktor marketinga u TPV-u.

“Gradeći uspešno partnerstvo s premium brendom AGON by AOC, Porsche Design ponovno donosi dizajn inspirisan sportskim automobilima u gejming

industriju. S nagradama “iF Design Award 2022” i “Red Dot Award: Product Design 2022”, Porsche Design AOC AGON PRO PD27S dobio je najviše pohvale kritičara dok performanse i nivo tehnoloških inovacija nisu ni na koji način inferiorniji od dizajna”, ističe Roland Heiler, glavni Direktor dizajna u Porsche Designu.

Nagrađivani dizajn

PD27S dijeli besprekoran funkcionalni dizajn 32-inčnog PD32M predstavljenog u aprilu ove godine. Takođe, PD27S dobitnik je nagrada “iF Design Award 2022” i “Red Dot Award: Product Design 2022”. Nadalje, za vrhunsku izvedbu u intenzivnim, dugotrajnim gejming sesijama, gejmeri se moraju osloniti na svoju čvrstu i robusnu gejming opremu. Glavna atrakcija PD27S je peskareno aluminijsko liveno postolje sa svojom čvrstom, funkcionalnom izradom i jedinstvenim oblikom koji podseća na upravljač i žbice točka sportskog automobila. Čist, aerodinamičan dizajn ima i zašiljene površine na kućištu na zadnjoj i prednjoj strani, sledeći tako funkcionalni raspored unutrašnjih komponenti. Metalni mrežasti umetci, slični otvorima za hlađenje vazduha u automobilima, sadrže zvučnike na levoj i desnoj strani monitora. Ti delovi su indirektno osvetljeni pozadinskim osvetljenjem s prilagodljivim RGB osvetljenjem (Light FX) za povećanje dinamičnosti i kvaliteta iskustva korisnika. Zahvaljujući ergonomskom postolju, PD27S nudi orijentaciju zakretanja, visinu od 150 mm, kao i podešavanje nagiba i rotacije.

Pročitajte i tekst:  Benq predstavio sjajan IPS monitor!

Ekskluzivni dizajn u kombinaciji s izvanrednom AGON by AOC stručnošću za monitore, pruža impresivne performanse za ambiciozne gejmere. Porsche Design AOC AGON PRO PD27S ima ravan IPS (AAS) panel za visoku preciznost i širok raspon boja. Zahvaljujući snažnoj i živopisnoj reprodukciji boja 10-bitnog IPS panela, PD27S pokriva 95 % raspona DCI-P3 i 99 % raspona sRGB, što mu omogućuje izvrsnost u ispunjavanju svih zahteva koji se odnose na boje. Eksplozija boja na DisplayHDR 400 sertifikovanom PD27S dodatno je poboljšana sposobnošću monitora da dekodira i reprodukuje sadržaj visokog dinamičkog raspona u filmovima, video zapisima i gejmingu za prikaz realističnih slika.

Zahvaljujući oštroj QHD rezoluciji (2560×1440) na svom 27-inčnom monitoru, PD27S poseduje visoku gustoću piksela od čak 109 ppi, savršeno prilagođenu svakodnevnoj poslovnoj upotrebi. QHD rezolucija takođe je primarni zahtev ambicioznih gejmera za jednostavno istovremeno postizanje velikog broja sličica u sekundi i oštrine. Brzina osvežavanja od 165 Hz / 170 Hz i GtG vreme odziva od 1 ms osiguravaju fluidno kretanje u brzom gejming bez ikakvih smetnji. Zahvaljujući Adaptive-Sync tehnologiji, PD27S podržava i promenjivu brzinu osvežavanja, eliminišući smetnje poput kidanja ekrana.

Napredni svakodnevni “vozač”

PD27S nije samo gejming monitor, već i vrhunski svestrani monitor za najrazličitije dnevne izazove i zadatke. Opremljen USB 3.2 hubom s 4 priključka, periferni uređaji kao što su tastature, miševi ili eksterni diskovi mogu se brzo i jednostavno povezati, smanjujući nered i petljanje kablova, dajući čist i funkcionalan raspored svakom radnom stolu. Za potpuni audio-vizualni doživljaj, PD27S ima dvostruke zvučnike od 5 W poboljšane DTS-om za isporuku jasnog i bogatog zvuka.

Pročitajte i tekst:  Avantura čeka: AOC GAMING G3 serija monitora sa osvežavanjem od 165 Hz i 1000R zakrivljenosti

Kako bi podsetio korisnike na svoje nasleđe, monitor će “pozdraviti” korisnike animiranim start-up logotipom. Za podešavanje raznih postavki, uključujući načine rada u boji ili gejming postavke, izbornik na monitoru takođe sadrži jedinstven i prepoznatljiv dizajn. Monitor dolazi s USB stickom koji sadrži korisničke priručnike i pripadajući softver.

Porsche Design AOC AGON PRO PD27S odsada je dostupan u Porsche Design prodavnicama, specijalizovanim preprodavcima ili online na www.porsche-design.com, kao i određenim webshop portalima po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 57.369 dinara.