Posle preklopa stiže slajder

Danas možemo da kažemo da će narednih nekoliko godina trend razvoja mobilnih telefona ići u pravcu preklopnih modela. Već sada na tržištu postoji nekoliko modela, a njihov broj će se znatno povećavati. Ali šta sledi posle preklopnih mehanizama? Po svemu sudeći, sledeći novitet biće telefoni sa slajder ekranima.

TCL već radi na razvoju telefona sa proširivim ekranom, koji će tada moći da se pretvori u tablet. Šta više, oni su daleko odmakli u razvoju tog telefona, čiji funkcionalni prototip je (prema nezvaničnim informacijama) trebao da se prikaže sledeće nedelje na MWC-u. Na žalost, pošto je ovaj sajam otkazan, za sada ne znamo kada ćemo dobiti sledeću priliku da vidimo ovaj telefon.

Ideja koja stoji iza ovog modela je da korisnik može da nosi telefon standardne veličine, koji će u trenutku moći da pretvori u uređaj veličine tableta. Na osnovu dostupnih fotografija nije potpuno jasno kako mehanizam slajdera „sklapa“ ekran. Najverovatnije se radi o fleksibilnom ekranu koji se uvija kada se mehanizam uvuče, pa zbog toga ovaj telefon mora da bude za nijansu deblji od konkurencije, ali je ipak mnogo tanji od recimo Samsung Galaxy Fold-a.

Ovakav dizajn teoretski bi mogao da bude mnogo zgodniji od telefona na preklop. Nije potrebno da se prave komplikovani preklopni mehanizmi, koji se do sada nisu preterano dobro pokazali u praksi. Naravno, s obzirom da ovaj telefon još uvek niko nije video uživo, mnogo toga je ostalo u domenu nagađanja, uključujući i pitanje da li će se ikad otići dalje od prototipa. Uostalom, TCL je do sada predstavio šest prototipa preklopnih telefona, među kojima su i telefon sa tri preklopljena dela, kao i budžetski preklopni model, koji nikad nisu ušli u serijsku proizvodnju, pa se lako može desiti isto i sa ovim modelom.

Pročitajte i tekst:  Isprobajte najnoviji model bluetooth slušalica - Honor Magic Earbuds