Pravi monitor za ozbiljne igrače!

Kompanija BenQ poznata je po sjajnim monitorima srednje klase i odličnim projektorima za poslovna i edu okruženja, međutim u poslednjih 5 godina fokus ove kompanije su profi gejming monitori koji su sve traženiji i traženiji, kako od strane pravih igrača, tako i od ljubitelja multimedije visoke definicije. Model monitora oznake XL2411T LED najzanimljiviji je gejming monitor pomenute kompanije i definitivno je jedan od najboljih monitora u svojoj kategoriji (rešenja do 24 inča). Šta ga to čini pravim izborom?

BenQ je XL2411T LED monitor koncipirao kao moćno gejming rešenje jednostavnih linija i vrhunskih radnih karakteristika. Izrada je očekivano na najvišem mogućem nivou, što se može reći i za detaljnost, finiš i odlično postolje koje se pokazalo kao veoma stabilno, čak i na ultra sjajnim površinama. Osim kontrolnog menija sa tasterima i neobično zamišljenog nosača XL2411T nema ni jedan detalj više koji ga odvaja od čiste klasike. On je u osnovi i vizuelno i hardverski fantastično izbalansiran monitor za prave igrače. Srce ovog monitora čini TN panel poslednje generacije sa odzivom tečnih kristala od 1ms (GTG) i rezolucijom od 1920×1080 piksela (FullHD). Ogromna prednost ovog monitora je što koristi napredno LED pozadinsko osvetljenje koje dodatno utiče na kvalitet slike, ali i štiti oči od premora i prodora plavih nijansi koje su štetne za žutu mrlju oka. Hardverski gledano XL2411T LED monitor se od sličnih rešenja iz svoje klase izdvaja i po tome što donosi odlične mogućnosti za povezivanje (D-sub / DVI-DL / HDMI x 1), dobre uglove vidljivosti (170/160 stepeni) i brzo i jednostavno podešavanje ekrana po visini. Proizvođač je omogućio i rotiranje displeja, kao mogućnost direktne uštede energije dodirom taster.

Pročitajte i tekst:  IFA 2017 - Dell predstavio nove laptop računare Inspiron 7000

Prateći OSD XL2411T LED monitora je krcat bronim funkcijama – i osnovnim i naprednim, a postoje i posebno osmišljena setovanja za gejmere u smislu finog definisanja kolorita i preciznog regulisanja kontrasta i osvetljenja. Inače, sam OSD je vizuelno veoma atraktivan i koncipiran je tako da korisniku većina funkcija bude na dohvat ruke – nema skrivenih opcija, pa je i to veliko plus. Od naprednih tehnologija BenQ je u ovaj monitor implementirao nekoliko sjajnih rešenja, među kojima su tehnologije za redukciju zračenja i boja koje mogu da oštete očnu “duplju”, rešenja za balansiranje dubine slike i neke napredne tehnologije za poboljšavanje gejming performansi. Takođe, XL2411T LED monitor je opremljen i 3D tehnološkim rešenjima koji 3D prikaz na ovom monitoru čine realnim i prirodnim. Tu su i još neke zanimljive tehnologije koje smanjuju potrošnju energije i podižu nivo dinamičnosti slike.

Ono što je činjenično stanje jeste da je XL2411T LED bez sumnje vrhunski 2D gejming monitor, ali je u isto vreme i sjajan 3D gejming monitor jer ima osveženje vertikalne ose od 144Hz, kao i punu podršku NVIDIA 3D Vision 2 ready‎ tehnologije. U ovom segmentu on je jedan od boljih u klasi jer donosi najverniju reprodukciju boja i najprorodniji mogući 3D koji nije štetan za oči i nije problematičan za centralni nervni sistem. Kada smo se već dotakli kvaliteta slike da kažemo kako XL2411T LED monitor na ovom polju maksimalno blista – svi testovi pokazuju besprekoran prikaz pigmenata, odličnu detaljnost i oštrinu kakva je do sada viđana samo kod monitora osmišljenih za crtanje i obradu fotografija. Vrhunsko LED osvetljenje dodatno doprinosi da ovaj monitor ima jasniju sliku, ali i da se kvalitet slike u nijednom trenutku ne gubi po uglovima. Sve u svemu kvalitet slike jeste jača strana XL2411T LED monitora.

Pročitajte i tekst:  Monitor najviše klase – BenQ RL2455S

Moćan, elegantan sa prvoklasnom slikom XL2411T LED je gejming monitor kakav se samo poželeti može. On definitivno donosi jednu novu dimenziju najnovijim igricama i od gejmera izvlači maksimum. Ogremne prednosti su mu visok kvalitet slike, sjajne 3D mogućnosti, profi odrađen OSD i tehnološke inovacije koje nudi. U jednoj rečenici – savršen gejming monitor u klasi rešenja do 24 inča.

Cena (sa PDV-om): 38.900,00 dinara

Kontakt: List