Predstavljen Redmi Watch, pametni sat sa velikom autonomijom i atraktivnom cenom

Prvi pametni sat Xiaomi poslovnice Redmi, nazvan Redmi Watch ugledao je svetlost dana. U pitanju je sat sa osnovnim funkcionalnostima, ali sa dve veoma interesantne karakteristike – velikom autonomijom i cenom od samo 45 dolara.

Redmi Watch poseduje četvrtasti displej rezolucije 320 x 320 piksela i dijagonale 1.4 inča, a u ponudi je nekoliko različitih boja. Njegova najveća prednost je što mu baterija traje 12 dana. To nije najveća autonomija, jer Honor i Huawei odavno nude satove sa skoro duplo dužim intervalom rada između dva punjenja, ali i pet do šest puta višom cenom.

S druge strane, Internet prodavnice, pune su pametnih satova nepoznatih kineskih brendova koji koštaju i duplo manje od Redmi Watch-a. Suštinski, među njima nema nekih velikih razlika u upotrebljenom hardveru, ali zato ima u softverskoj podršci. Naime, Redmi Watch može da se poveže sa Mi aplikacijama, što mu donosi viši nivo iskustva upotrebe u odnosu na „no-name“ satove u istoj cenovnoj klasi.

Za sada se ovaj sat može kupiti samo u Kini i Indiji, a nema potvrda da li će biti na raspolaganju na drugim tržištima. Ipak, ne bi nas iznenadilo da se u Evropi i SAD-u pod nekim drugim imenom, možda pod Xaomi brendom.

Pročitajte i tekst:  Xiaomi u Beogradu predstavio domaćoj publici Redmi Note 11 seriju