Predstavljeni ključni elementi poslovne strategije kompanije LG u segmentu mobilnih telefona

Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je na Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC) u Barseloni novu strategiju kompanije u segmentu mobilnih uređaja, zasnovanu na važnosti ispunjavanja stvarnih potreba potrošača i jačanju poverenja u LG brend. Prema rečima predsednika kompanije LG Mobile Communications, Hwang Jeong-hwan-a, fokus će biti na unapređenju core tehnologija, a unapređene verzije postojećih modela premijum smart telefona kao što je V30SThinQ imaće važnu ulogu u postizanju zadatog cilja.

„Većina kupaca smart telefona danas želi unapređeno korisničko iskustvo koje odražava način na koji oni rade i zabavljaju se“, rekao je gospodin Hwang. „Naši kupci očekuju da LG telefone odlikuje izvrsnost sa aspekta zvuka, baterije, kamere i ekrana. Ove četiri core tehnologije koje nazivamo ABCD će biti prioriteti kompanije, ne samo u našim novim flagship modelima, već i kada su u pitanju unapređenja postojećih premijum smart uređaja poput modela V30SThinQ koji smo prikazali u Barseloni“.

Korišćenjem proverenih i dobro prihvaćenih platformi sa postepenim nadogradnjama softvera i estetike, kompanija LG će postojećim kupcima pružiti unapređeno korisničko iskustvo. Pažljivo osmišljene karakteristike i jedinstvene opcije boja, koje čine da se LG uređaji ističu u odnosu na konkurenciju, privućiće pažnju novih kupaca, a unapređeni kvalitet proizvoda i usluge poput kontinuiranog ažuriranja funkcija zasnovanih na veštačkoj inteligenciji (AI) pružiće potrošačima još više razloga da razmatraju LG pri kupovini novog smart telefona.

Kvalitet zvuka, jedna od najčešće zanemarenih funkcija u segmentu premijum pametnih telefona, jedan je od ključnih razloga zbog kojih potrošači biraju LG telefone, a rad na unapređenju LG napredne Hi-Fi Quad DAC tehnologije će se nastaviti i u narednom periodu. Dodatno, razvoj tehnologije baterija u partnerstvu sa kompanijom LG Chem, liderom u industriji, biće glavni prioritet. Sa aspekta performansi kamere, LG lidersku poziciju neće zasnivati samo na unapređenjima sočiva i poboljšanim performansama fotografisanja pri slabom osvetljenju, već i na uvođenju funkcija zasnovanih na tehnologiji veštačke inteligencije. Iako je kompanija LG već lider na svetskom tržištu u proizvodnji ekrana za potrošačku elektroniku, najavljene su i značajne investicije u istraživanje i razvoj LCD i OLED tehnologije.

Pročitajte i tekst:  LG najavio početak prodaje prvog 8K OLED televizora na svetu

„Tržište smart telefona se značajno razvilo u protekloj deceniji, a sada je naš izazov da definišemo svoj put za narednu deceniju“, dodao je gospodin Hwang. „Malo je kompanija sa tako obimnim iskustvom i raznovrsnošću poznavanja proizvoda kao LG. Nameravamo da povećamo naš uticaj u ovom segmentu i da se korišćenjem AI tehnologija izborimo za poziciju na tržištu.“