Pripreme za vodeći svetski sajam industrijskih tehnologija – HANNOVER MESSE 2020

Ekskluzivno iz Hanovera sa najave vodećeg svetskog sajma industrijskih tehnologija HANNOVER MESSE 2020 koji će ove godine biti održan od 20. do 24. aprila u Hanoveru 

Na zvaničnoj najavnoj press konferenciji održanoj 12. februara u hali 19 Hanoverskog sajma  – “HANNOVER MESSE Preview 2020”, govorili su dr Jochen Koeckler, izvršni direktor Deutsche Messe, Njegova Ekselencija Arif Havas Oegroseno, ambasador Republike Indonezije u Nemačkoj, kao i Christoph Berlin, Partner Program Manager, Azure Industrial IoT – Microsoft Corporation.

Pored same konferencije, tradicionalno, u lobiju ispred konferencione sale organizovan je i mali izlagački deo gde su pojedine kompanije nagovestile šta to pripremaju da nam premijerno prikažu na predstojećem sajmu u Hanoveru.

Hannover Messe planira da ove, 2020. godine kroz novu sajamsku strukturu i tematski raspored u halama na još direktniji način prikaže dinamičnu vezu između tehnologija i lanaca vrednosti. Pod motom “Industrijska transformacija” Hannover Messe će potvrditi svoju ulogu pokretača promena u industriji i predstaviti tehnologije i partnere koji su stručnim posetiocima potrebni, kako bi ostali konkurentni u budućnosti.

Poznato je da je sajam Hannover Messe pokretač industrijske transformacije. Više od 70 godina ne samo da prati industriju, već i pokreće promene industrijskih procesa i služi kao vodič za digitalnu, umreženu i automatizovanu industriju.

Dr Jochen Koeckler, izvršni direktor Deutsche Messe

Glavne teme sajma HANNOVER MESSE 2020

Samo neke od aktuelnih tema kojima će se baviti ovogodišnji sajam su: 5G za industriju, podaci kao izvor efikasnosti, konvergencija proizvodnje i logistike, zaštita klime putem inovacija, vodonik kao novi izvor energije, mašinsko učenje…

Pročitajte i tekst:  LG na sajmu CES 2019 obećao veštačku inteligenciju za još bolji kvalitet života

Proizvodna industrija širom sveta suočava se sa dvojnim izazovima tehnoloških promena i ekonomske i političke nesigurnosti. Sa glavnom temom industrijske transformacije, HANNOVER MESSE 2020 se fokusira na mogućnosti koje pružaju inovativne tehnologije, neprekidno rastuće i sve dostupnije količine podataka, kao i sve veća svest o zaštiti klime.

Tokom najave ovog sajma na konferenciji u Hanoveru istaknuto je da u današnje vreme postoje četiri trenda koja menjaju svet. To su digitalizacija, individualizacija, zaštita klime i demografske promene. Industrija je pred velikim dizajnerskim zadatkom. Trenutna ekonomska i politička klima predstavljaju dodatne izazove koji otežavaju održavanje pouzdanih partnerstava.

Sajam HANNOVER MESSE nastavlja da kao i svake godine pokazuje globalnoj industriji put prema napred. “Način na koji živimo, na koji proizvodimo stvari, a i sam naš posao podvrgava se izuzetno brzim promenama”, rekao je dr Jochen Kockler, izvršni direktor Deutsche Messe i dodao:  “Metaforički govoreći danas je proizvodna industrija na mestu vozača. Izazov je preuzeti volan i oblikovati promenu. Na sajmu HANNOVER MESSE 2020, očekuje nas oko 5500 izlagačkih kompanija koje će pokazati koliko transformacija može biti pozitivna i kako promene mogu da pokrenu rast i napredak.”

Vodeći svetski sajam industrijskih tehnologija HANNOVER MESSE 2020 ove godine će biti održan od 20. do 24. aprila u Hanoveru.

Više informacija na: www.hannovermesse.de