Projektor koji nudi nekoliko puta veću dijagonalu i bolji zvuk od skoro svakog televizora

Tehnologija laserske projekcije je odavno prisutna i dokazana, nudeći daleko jače boje, veću osvetljenost i duži vek trajanja u odnosu na tehnologije koje se koriste u klasičnim i LED projektorima. Više kompanija trenutno nudi laserske projektore, među njima je svakako najistaknutiji Epson koji je do sada na tržištu ponudio nekoliko modela, mahom klasičnih projektora namenjenim poslovnoj i high-end kućnoj primeni gde je cena manji faktor pri kupovini. Do sada, samo je model EF-100 predstavljao konkurenciju televizorima u nekoj povoljnijoj cenovnoj kategoriji, nudeći veliku dijagonalu, svetlinu i dug životni vek za cenu koja odgovara duplo manjim LCD televizorima. Iako odličan, pomenuti model je tek zagrebao po željama stvarnih zaljubljenika u kućnu zabavu i samo pokazao pravac u kome će ići neki budući modeli. Sada, imamo pred nama jedan potpuno novi model, Epson EpiqVision Mini EF12 Smart Streaming laserski projektor, možda najvećeg konkurenta svim televizorima veće dijagonale.

Novi model je zapravo daleko prefinjenija verzija Epsona EF-100 koja u postojeći recept dodaje sve ono što smo poželeli, uključujući visoku 1080p rezoluciju, Android TV funkcionalnost, podršku za HDR, još jedan HDMI port i neverovatno dobar zvuk zahvaljujući partnerstvu sa Yamahom. Iako je suštinski u pitanju projektor, više treba gledati ovaj model kao TV velike dijagonale koji je spakovan u omanju kutiju koja ne pravi ni jedan kompromis. Ovaj model nudi gotovo sve što se može poželeti, od oštre i velike slike do sjajnog zvuka, a uz to se može lako preneti bilo gde i pokrenuti za čas, sve uz fenomenalne smart mogućnosti koje nudi zvanični Android TV operativni sistem.

Pročitajte i tekst:  Zvezda Formule jedan pomaže kompaniji Epson da istakne zašto Finska prednjači u osnovnom obrazovanju

Naravno, kako je u suštini ove multimedijalne kocke zapravo Epsonova 3LCD tehnologija, boje koje ovaj model može prikazati prevazilaze konkurenciju i u nekim momentima kada EF12 koristimo u zatvorenom prostoru možemo lako pomisliti da se zapravo radi o LCD televizoru neverovatno velike dijagonale. Takođe, 3LCD tehnologija osigurava sliku koja neće imati „efekat duginih boja” koji se često javlja kod nekih DLP projektora sa jednim čipom.

Kompaktne dimenzije ovog modela omogućavaju da se koristi na više načina i lokacija. Većinom vremena može biti postavljen u dnevnoj sobi i služiti kao klasični TV, dok se isto tako lako može poneti napolje i projektovati na zidu tokom leta ili preneti u spavaću sobu za neke zaista udobne filmske večeri. Kako model ima i automatsko podešavanje geometrije i fokusa slike, ne morate manuelno podešavati ništa kada ga pomerite, za razliku od drugih modela. Projektor je maltene spreman za rad i projektuje savršeno oštru sliku istog trenutka kada se upali. Zvuk koji nudi može ispuniti gotovo svaku sobu, a može se koristiti i samo kao Bluetooth zvučnik kada to zatreba. Android TV funkcionalnost daje mogućnost da instaliramo stotine aplikacija i striming servisa, tako da nam laptop ili nešto drugo nije ni potrebno, pogotovo sada kada imamo i aplikacije za striming klasičnih TV kanala.

Epson EpiqVision Mini EF12 definitivno ispunjava mnoge želje istinskim fanovima kućne zabave i nudi gotovo sve što je potrebno u jednom kompaktnom, jako lepom i nenametljivom kućištu. Za cenu koja se lako može porediti sa iole kvalitetnijim televizorima veće dijagonale dobija se doživljaj bioskopa u svakom delu stana ili kuće, uz neverovatno dobar zvuk, smart funkcije i dugotrajnost koja osigurava da verovatno sledećih deset godina ne morate razmišljati.