Rešenje za sva godišnja doba uz minimalne troškove: “Samsung Wind-Free” klima uređaji

Pomoću napredne tehnologije, uštedite na kućnom budžetu sa sistemom klimatizacije koji je energetski efikasniji od konvencionalnih načina grejanja i hlađenja.

Klime odavno nisu uređaji koji se koriste isključivo za rashlađivanje u vrelim letnjim danima, već poseduju i dodatne funkcije prečišćavanja vazduha, odstranjivanja vlage, ali i grejanja. Iako su efikasnije od uobičajenih grejnih uređaja, jer toplotu ne proizvode već koriste spoljašnju, postoji zabrinutost da, zbog neprekidnog rada, može doći do veće potrošnje električne energije i emisije štetnih gasova.

Imajući to na umu, zaposleni u kompaniji Samsung Electronics kontinuirano se trude da naprave energetski efikasne uređaje koji ne štete okolini, a jedan od njih je i Wind-Free klima zasnovana na Digital Inverter Boost tehnologiji.

Manji računi uz novu tehnologiju

Tokom rada, spoljna jedinica konvencionalnih klima uređaja koristi kompresor sa fiksnom brzinom okretanja, koji se često uključuje i isključuje. Takav ciklus rada crpi dosta energije, a stvara i odstupanja u temperaturi. Kako bi korisnicima pomogao da smanje utrošak energije, Samsung je kreirao kompresor zasnovan na Digital Inverter Boost tehnologiji, koji samostalno prilagođava broj obrtaja u minuti i održava upotrebu energije na najefikasnijem nivou.

U poređenju sa konvencionalnim grejnim telima, klime sa inverter tehnologijom su energetski efikasnije, zahvaljujući kompresoru koji može da uspori ili ubrza i smanjuju potrošnju struje do 77 odsto.  Pored toga, kolebanja temperature su manja, a usled smanjene akumulacije toplote, ne može doći do pregrevanja prostora, kao što je to slučaj kod radijatora ili akumulacionih peći. Jedan od saveta za najoptimalniju upotrebu klima uređaja sa inverter kompresorom je da se ne isključuju i da se temperatura podesi između 24 i 25°C.

Pročitajte i tekst:  Bioskopska slika i zvuk sa novim Sony 4K Ultra HD Blu-ray plejerom

Nesmetano uživanje u prijatnom povetarcu

Čest je slučaj da, jednom kada se u prostoriji dostigne željena temperatura, neprekidan dotok hladnog vazduha iz unutrašnje jedinice klima uređaja postane neprijatan. Pri direktnom i čestom izlaganju može doći do isušivanja organa za disanje i negativnog uticaja na zdravlje korisnika, a pogotovo je to slučaj kod dece i osoba sklonih respiratornim tegobama.

Stoga Samsung Wind-Free klima uređaji imaju čak 23 hiljade ugrađenih mikro rupica, koje ravnomerno šire hladan vazduh po prostoriji, pružajući korisnicima užitak prijatnog strujanja vazduha bez direktnog izlaganja hladnoći, kao i 15 odsto veći ventilator za brže hlađenje i uštedu energije

Jedan od saveta za najoptimalniju upotrebu klima uređaja sa inverter kompresorom je da se ne isključuju i da se temperatura podesi između 24 i 25°C. Takođe treba voditi računa da razlika unutrašnje temperature u odnosu na spoljašnju ne bude prevelika posebno u letnjem periodu kada klima uređaj radi u funkciji hlađenja.

Automatsko menjanje režima rada

Kako bi računi za struju bili niži, Samsung Wind-Free klima uređaji primenjuju inovativnu tehnologiju senzora pokreta koja detektuje kada korisnici nisu u prostoriji, te shodno tome smanjuje ili povećava jačinu rada.

Koristeći veštačku inteligenciju, pamti prethodna podešavanja, kao što su vreme rada, spoljašnja, zadata i temperatura prostorije, eliminišući potrebu za dodatnim podešavanjima i štedeći vreme i energiju. Klimu je moguće koristiti i na daljinu uz SmartThings aplikaciju za pametne telefone, koja korisnicima omogućava da u potpunosti automatizuju sistem klimatizacije u domu.

Pročitajte i tekst:  LAKI – Pametna televizija dostupna svima

Za više informacija o Wind-Free klima uređajima posetite: www.samsung.com/rs/business/multi-split-air-conditioners-fjm/wind-free-indoor.