Samsung Galaxy pametni telefoni i tableti deo Android Enterprise Recommended programa

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd. je objavila da će se pridružiti Android Enterprise Recommended programu kompanije Google, kako bi preduzetnicima i firmama omogućila jednostavnije integrisanje mobilnih rešenja u poslovanje. Ovakva odluka donosi dodatnu sigurnost poslovnim korisnicima da njihovi uređaji ispunjavaju sve hardverske i softverske uslove definisane od strane kompanije Google.

“Samsung  je posvećen pružanju podrške poslovnim korisnicima u modernizaciji poslovanja u skladu sa digitalnom erom, uz najsavremeniji hardver, praktičan softver i vrhunska bezbednosna rešenja ,” izjavio je KC Choi, izvršni potpredsednik i direktor globalnog B2B tima u odeljenju za mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics. “Pristupanjem Android Enterprise Recommended programu, preduzetnicima i firmama ostavljamo mogućnost da još lakše izgrade mobilna rešenja koja štite njihove zaposlene, ali i povećavaju efikasnost ispunjavanjem i prevazilaženjem standarda za bezbednost, produktivnost i fleksibilnost kompanije Google.”

Decenijsko partnerstvo kompanija Samsung i Google

Od samog početka, Samsung i Google blisko sarađuju kako bi firmama pružili najbolja i najbezbednija mobilna rešenja. Ove dve kompanije su udružile snage pre skoro čitavu deceniju ne bi li odgovorile na najbitnije izazove sa kojima se firme danas suočavaju: održanje produktivnosti, zaštita zaposlenih i fleksibilnost u radu.

Tokom poslednje dve godine Samsung i Google su posebno radili na usklađivanju Android Enterprise i Samsung Knox platforme, kako bi Android korisnicima kojima su potrebna napredna rešenja kompanije Samsung za bezbednost i upravljanje uređajima ponudile još kvalitetnije korisničko iskustvo. Pored toga, kompanije su zajednički realizovale sinhronizaciju servisa za upravljanje mobilnim uključivanjem novozaposlenih u poslovne sisteme (Android zero-touch enrollment i Knox Mobile Enrollment).

Pročitajte i tekst:  Humanitarni "USF Gaming Fair" turnir treći put u Beogradu

“Uzbuđeni smo što se Samsung Galaxy pametni telefoni i tableti pridružuju Android Enterprise Recommended programu, unapređujući naše dugotrajno partnerstvo i nastojanje da poslovnim korisnicima pružimo vrhunsko mobilno iskustvo,” izjavio je David Still, direktor Android Enterprise odeljenja u kompaniji Google. “Učešće kompanije Samsung u programu znači da će Google korisnici imati pristup uređajima koji nude maksimalnu bezbednost, efikasnost i produktivnost. Radujemo se nastavku naše saradnje.”

Dugoročna posvećenost korporativnim korisnicima

Samsung ima dugu istoriju kreiranja izuzetnih mobilnih rešenja koja kompanijama pomažu da upravljaju modernim poslovnim izazovima, uključujući Galaxy Enterprise Editions, inovacije u segmentu pametnih telefona i tableta, najsavremenija bezednosna rešenja, fleksibilne opcije konfiguracije uređaja, kao i napredne servise za poslovni menadžment.

Kompanija konstantno unapređuje ponudu svojih proizvoda i servisa kako bi poslovni korisnici uvek dobili besprekornu uslugu. Deo ponude je i Samsung Knox Suite, koji korisnicima između ostalih bezbednosnih i upravljačkih opcija nudi napredne bezbednosne opcije, poput Dual-layered Data-At-Rest enkripcije, Real-time Kernel Protection, Defeat Exploit i Sensitive Data Protection usluga za zaštitu kompanija i njihovih korisnika od svih vrsta digitalnih pretnji. Dodatno, Samsung Knox Suite IT administratorima donosi mogućnost konfigurisanja Samsung uređaja u skladu sa specifičnim potrebama njihovih kompanija, upravljanje sa centralne lokacije, kao i poseban sistem za lako rukovanje operativnim sistemima zaposlenih i ažuriranje softvera daljinskim putem.

“SAP je jedna od prvih kompanija koje su shvatile pozitivan uticaj mobilnih tehnologija na poboljšanje produktivnosti i dobrobiti zaposlenih,” izjavio je Christian Lohde, direktor Android Experience odeljenja u SAP SE. “Mobilna rešenja kompanije Samsung su nam omogućila da lako integrišemo uređaje u našu infrastrukturu, osiguravajući da naši poslovi uvek funkcionišu. Uključivanje kompanije Samsung u Android Enterprise Recommended program je još jedan dokaz prednosti koje njene tehnologije donose firmama.”

Pročitajte i tekst:  EKSKLUZIVNO: Testirali smo Huawei P40 Pro – Gospodar fotografije u svetu mobilnih telefona

“Centrica se oslanja na mobilnu radnu snagu kako bi pružila najbolje iskustvo korisnicima,” izjavio je Andy Warren, direktor mobilnih telekomunikacija u kompaniji Centrica. “Samsung je obezbedio da naša mobilna flota uvek bude online i zaštićena od najnovijih opasnosti koje ugrožavaju poslovanje danas i zato se radujemo što su Samsung proizvodi sada deo Android Enterprise Recommended programa.”

Šta ovo znači za Galaxy korisnike

Odabrani Galaxy uređaji sa Android 11 i kasnijim operativnim sistemom poput S20, Note20, Tab S7/S7+, XCover Pro će postati deo Android Enterprise Recommended programa. Novina će korisnicima pružiti još više opcija u skladu sa google standardima za konzistentne poslovne performanse. Zajedno, Google i Samsung će nastaviti da pomeraju granice i kreiraju najbolja moguća iskustva kako bi poslovnim korisnicima širom sveta pomogli da ostvare ciljeve digitalne transformacije.