Savremeno IT rešenje “MIT Orkester” predstavljeno u Srbiji

Preduzeće MIT informatika je srpskim preduzećima za preradu otpadaka predstavilo dobre prakse upotrebe povezanih informacionih rešenja, poslovanja bez papira i koncepata Industrije 4.0. MIT-ovi poslovni savetnici su na događaju »U otpadu je vrednost, iskoristite je maksimalno« predstavili lepezu rešenja za optimizaciju i automatizaciju poslovnih procesa u preradi otpadaka. Rešenjima MIT informatike, preduzeća za preradu otpadaka u regionu postigla su do 30 procenata niže troškove, povećala produktivnost i smanjila zakonske rizike.

»U delatnosti prerade otpadaka preduzeća mnogo gube pre svega zbog neefikasnih procesa i grešaka koji su posledica ručnog unošenja podataka i papirne dokumentacije«, naglasila je Marjeta Povalej, direktorka MIT informatika. Povećanje efikasnosti, koje preko automatizacije poslovnih procesa i radnih postupaka omogućavaju savremena informaciona rešenja, za vlasnike preduzeća znači u prvom redu veći profit. »Važna korist kvalitetne informacione podrške je i smanjenje rizika, kako sa aspekta ispunjavanja zakonskih zahteva, tako i sa aspekta poslovne kontrole proizvodnih i administrativnih procesa«, naglasila je Marjeta Povalej.

Razgovori sa srpskim prerađivačima otpadaka pokazali su da u Srbiji još nisu na raspolaganju prilagođeni informacioni sistemi kojima bi mogla da se poboljša poslovna efikasnost. Neka preduzeća su tako prepoznala vrednost dobrih praksi MIT informatike za njihovo poslovanje i izrazila interesovanje za investiciju u poslovni informacioni sistem MIT Orkester.

»Na srpskom tržištu delujemo više od tri godine i već smo stekli prve partnere koji žele naša rešenja da uključe u svoju ponudu. Time ćemo svoje prisustvo ojačati i u ostalim proizvodnim granama gde MIT informatika obezbeđuje isprobana informaciona rešenja za preduzeća svih veličina i želja,« dodala je Marjeta Povalej.

Pročitajte i tekst:  Ukoliko ne možete da pristupite podacima na hard disku ili memorijskoj kartici, sad je trenutak da to rešite

Preduzeće MIT informatika je na srpskom tržištu prisutno preko kćerinskih društava slovenačkih preduzeća, a nove poslove u delatnosti prerade otpadaka očekuju već u drugoj polovini ove godine.