Smartus otvorio prodavnice u Ljubljani i Rijeci

U Sloveniji od jeseni prošle godine deluje internet prodavnica Smartus, specijalizovana za prodaju poznatih i kvalitetnih kineskih trgovačkih marki iz sveta elektronike i pametnih tehnologija. U želji da napravi korak bliže kupcima i omogući im neposredan pregled proizvoda, kao i upoznavanje njihovih osobina, posebnosti i prednosti koje su odlučujuće za kupovinu, Smartus Slovenija je ovih dana otvorio svoju prvu fizičku prodavnicu u Sloveniji, u tzv. visokom prizemlju hale A u ljubljanskom prodajnom centru BTC (Američka ulica 13, trgovina br. 14).

Proizvodi koje su potrošači dosad izabirali samo preko interneta su sada na raspolaganju posetiocima, koji tako mogu da ih pregledaju i isprobaju fizički, da provere njihove osobine i funkcije, na osnovu kojih mogu da se odluče za kupovinu. Ponuda obuhvata sve vrste proizvode za pametni dom, telefone i pametne satove, širok izbor audio i video uređaja, kao i električne bicikle i trotinete; pored toga, obuhvata takođe različite dodatke i pomoćnu opremu. Ponuđeni proizvodi imaju solidan kvalitet i srazmerno povoljne cene.

Smartus Slovenija zastupa u Sloveniji priznate kineske trgovačke marke, kao što su Ado, Amazfit, Aqara, Imilab, Jimmy, Kieslect, Roborock, Tronsmart, Viomi, Xiaomi, Yeelight i druge. U Smartusu Slovenija naglašavaju da otvaranje nove prodavnice u centru BTC, pored zadovoljenja interesovanja kupaca, ima za cilj i uspostavljanje reprezentativnog izložbenog i prodajnog prostora za poslovne stranke Smartusa. Vodeće kineske kompanije će moći u tom prostoru da slovenačkom tržištu predstavljaju svoje nove proizvode i svoje akcije, što će svakako pomoći povećanju njihovog ugleda na slovenačkom tržištu.

Prva prodavnica kineskih tehnologija Smartus u Sloveniji, u ljubljanskom prodajnom centru BTC

Posetioci nove prodavnice Smartus u BTC-u do 15. maja dobijaju po jedan kupon za kupovinu, koji im osigurava 5-postotni popust na jedan od proizvoda. Zainteresovanim kupcima izvan Ljubljane i dalje su na volju pregled ponude i kupovina preko interneta, na adresi https://www.smartus.si/. Približno istovremeno sa Smartusom Slovenija u je u Hrvatskoj počela da deluje kompanija Smartus Hrvatska, s internet stranicom, na kojoj se nalazi ponuda kineskih proizvoda s područja elektronike i pametnih tehnologija https://www.smartus.hr/. Slično kao u Sloveniji, internet trgovini se pred kratkim pridružila i prva fizička prodavnica u Hrvatskoj, u Rijeci (Ljubljanska cesta 18c).

Pročitajte i tekst:  IBM okrugli sto za medije: Veštačka inteligencija – ključ digitalne transformacija kompanija

Smartus Slovenija in Smartus Hrvatska trenutno ne otkrivaju svoje planove za daljnje širenje, koje će verovatno zavisiti od uspešnog poslovanja novootvorenih fizičkih prodavnica u Ljubljani i Rijeci. Koliko smo uspeli da saznamo, Smartus zasad nema neke konkretne planove za eventualni nastup u Srbiji i drugim delovima naše regije.

Esad Jakupović