Šta kada se DVB-T2 risiver pokvari: popravka ili kupovina novog?

Veliki broj građana Srbije koji nema pristup kablovskim operaterima „osuđen“ je na gledanje zemaljskog TV signala. Pri tome, većina korisnika i dalje nema televizore sa DVB-T2 prijemnikom, pa je jedino rešenje za gledanje takvog TV signala upotreba posebnog uređaja – DVB-T2 risivera. Ali šta uraditi kada se takav uređaj pokvari? Postoje dve varijante – kupovina novog ili popravka starog set top box uređaja .

Kupovina novog risivera je svakako lakša varijanta, a nije ni mnogo skupa. Novi risiveri koštaju tri do četiri hiljade dinara. Pitanje je samo da li je to i najbolja varijanta? Može da se desi da novi risiver ima slabiji signal od postojećeg, da mu nedostaju neke od funkcija na koje ste navikli, ili da jednostavno funkcioniše na drugačiji način od prethodnog.

Ako ste bili zadovoljni kvalitetom signala starog DVB-T2 risivera, već ste se navikli na njegove funkcije i na način kako on funkcioniše. U tom slučaju bolje je rešenje popravka starog risivera (set top boxa). Ne samo da će popravka koštati mnogo manje nego kupovina novog (u većini slučajeva popravka košta do 1.000 din.), već će i sve funkcije na koje ste navikli biti na raspolaganju, svi TV programi će biti setovani po redosledu na koji ste već postavili i uopšte, i dalje ćete imati onaj stari korisnički doživljaj na koji ste navikli.

Pročitajte i tekst:  Xiaomi i Sundance institut nude kurs za profesionalno snimanje filmova na mobilnim telefonima

Da rezimiramo – ukoliko ste bili zadovoljni načinom funkcionisanja i kvalitetom slike koji je davao stari DVB-T2 risiver (bez obzira koji je model u pitanju) svakako je bolja varijanta da ga popravite i nastavite da koristite. Koštaće vas manje i sve će biti onako kako ste navikli. Samo u slučaju kada niste zadovoljni načinom funkcionisanja starog risivera, bolja je varijanta kupovina novog.

Izvor: Servis za popravku set top box DVB-T2 risivera – ZDE Servis