Stigao je AMD Software: Adrenalin Edition 2022 i najavljena je FSR 2.0 tehnologija

AMD je objavio AMD Software: Adrenalin Edition 2022 i sledeću generaciju popularne i široko prihvaćene tehnologije za povećanje rezolucije „AMD FidelityFX Super Resolution“, podižući PC igranje na nove nivoe performansi i vizuelne živopisnosti.

Najnovije izdanje AMD-ovog upravljačkog softvera donosi napredne i inovativne mogućnosti za otključavanje punog potencijala igračkog iskustva na AMD pokretanim računarima. Ključna novina „Adrenalin Edition 2022“ verzije softvera jeste „AMD Radeon Super Resolution“ (RSR) tehnologija. Ova tehnologija prostornog uvećanja rezolucije prikaza, oslanja se na implementaciju unutar samog upravljačkog softvera i pruža povećane performanse sa visoko-kvalitetnim vizuelnim prikazima, a kompatibilna je sa hiljadama igara. „Adrenalin Edition 2022“ takođe uključuje ažuriranu AMD Link aplikaciju, koja omogućava korisnicima da svoje igračke PC-je pretvore u lični cloud za igre i da hostuju lokalne igre za više igrača sa prijateljima koji se povezuju sa bilo kog mesta. Pored toga, AMD Radeon Image Sharpening (RIS), osim za igre, sada uključuje podršku za poboljšanje vizuelnog prikaza i za video reprodukciju i web aplikacije.

AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) 2.0 tehnologija koristi vremenske podatke svakog frejma i anti-aliasing optimizacije za povećanje broja frejmova u sekundi, u podržanim igrama. FSR 2.0 omogućava sličan ili bolji kvalitet slike od izvorne rezolucije, bez potrebe za namenskim hardverom za mašinsko učenje. Poput prve verzije AMD FSR-a, AMD FSR 2.0 radi na mnogim modelima Radeon GPU-ova, kao i konkurentskih GPU-a, pružajući neverovatne performanse i kvalitet slike. Prvi AMD FSR 2.0 optimizovani naslovi stižu u drugom kvartalu ove godine.

Pročitajte i tekst:  ChatSim 2 - Čet i Internet bez ograničenja, svuda u svetu

„Odličan hardver zahteva izuzetan softver. Najnoviji AMD-ov Adrenalin Edition upravljački softver, naoružava igrače pouzdanošću, podrškom od prvog dana za nove igre kada se lansiraju i redovnim poboljšanjima performansi, uključujući i do 15-postotno povećanje performansi u igrama u odnosu na prošlogodišnje izdanje,” rekao je Frank Azor, glavni arhitekta Gaming Rešenja u AMD-u. „FSR 2.0 unosi novi život grafičkim karticama aktuelne generacije, poboljšavajući performanse i pružajući impresivna iskustva višeg nivoa.“

Visoke performanse, neverovatni vizuali i impresivna iskustva

AMD softver: Adrenalin Edition je dizajniran da omogući igranje sa munjevitim odzivom, uz neverovatne vizuale, za igračko iskustvo bez poređenja. U kombinaciji sa poznatim funkcijama kao što su AMD FreeSync tehnologija , AMD Radeon Anti-Lag i AMD Radeon Boost, AMD Software: Adrenalin Edition 2022 uvodi niz novih i poboljšanih mogućnosti, uključujući:

  • AMD Radeon Super Resolution (RSR) tehnologija – RSR je funkcija prostornog povećanja rezolucije kroz upravljački softver, koja je izgrađena na istom algoritmu kao i AMD FidelityFX Super Resolution tehnologija. Pruža skoro izvornu rezoluciju i povećane performanse u igrama koje se pokreću u ekskluzivnom režimu celog ekrana. RSR zahteva grafičku karticu zasnovanu na AMD RDNA arhitekturi i kompatibilan je sa hiljadama igara.
  • AMD Link – Ažurirana funkcija AMD Link Play sada omogućava da se do četiri korisnika povežu na AMD Radeon zasnovan PC, bilo sa sa drugog Windows računara, ili Android uređaja poput telefona, tableta ili TV-a, kako bi igrali lokalne igre za više igrača. Aplikacija takođe uvodi prilagodljive prečice, omogućavajući igračima da koriste svoj uređaj kao sekundarni kontroler za svoj PC. AMD Link je sada dostupan iz Microsoft prodavnice i može se preuzeti kao samostalna aplikacija na računarima koji nisu bazirani na AMD-u, pozivajući još širi krug korisnika i hardvera da se pridruže ličnom cloud-u za igre.
  • Radeon Image Sharpening (RIS) – donoseći oštrinu i jasnoću vizualima u igrama, koji su omekšani povećanjem i postprocesnim efektima, najnovija verzija RIS-a sada se može koristiti za poboljšanje vizuala u reprodukciji video zapisa i drugim produktivnim aplikacijama s jednim klikom.
  • Brza preuzimanja – Uštedite vreme i smanjite veličinu preuzimanja drajvera kada ažurirate AMD Softver Adrenalin Edition direktno iz aplikacije, preuzimajući i instalirajući samo fajlove koje je potrebno ažurirati na PC-u.
  • Poboljšana obaveštenja – korisnicima pruža jasniji uvid u to koje su ključne funkcije omogućene, ili onemogućene kad god pokrenu igru.
Pročitajte i tekst:  Sa „Embedded+“, AMD kombinuje ugradne procesore sa prilagodljivim SoC-ovima za ubrzanje Edge AI-a

Tehnologija upscaling-a nove generacije

AMD FidelityFX Super Resolution 2.0 je sledeća evolucija AMD-ove popularne i široko prihvaćene open-source, cross-platform originalne tehnologije povećanja rezolucije, koja je već podržana, ili će uskoro biti dostupna u više od 80 igara. FSR 2.0 povećava broj frejmova u sekundi u podržanim igrama koristeći prethodne podatke renderovanog frejma, kako bi pružio sličan ili bolji kvalitet slike od izvornog, u svim rezolucijama. Pružajući neverovatan kvalitet slike bez potrebe za hardverom za mašinsko učenje, FSR 2.0 podržava širok spektar grafičkih proizvoda i platformi, uključujući AMD i odabrana rešenja konkurencije. Jedna od prvih igara koja podržava FSR 2.0 je DEATHLOOP od Arkane Studios i Bethesdae.

Dostupnost

AMD softver: Adrenalin Edition možete preuzeti sa stranice AMD drajvera i podrške.

Očekuje se da će AMD FidelityFX Super Resolution 2.0 biti dostupan u igrama počevši od drugog kvartala 2022. Dodatni detalji o FSR 2.0 biće predstavljeni na Konferenciji programera igara 2022. (GDC) 23. marta.