Sukob između kompanija Google i Huawei – Evo šta se stvarno dešava

Mnogi svetski mediji su u toku dana preneli vest da “Google prekida saradnju sa kompanijom Huawei nakon što ju je Tramp stavio na crnu listu”.

U nastavku prenosimo zvaničnu izjavu kompanije Huawei povodom toga: „Huawei je značajno doprineo rastu i razvoju Android sistema širom sveta. Kao jedan od ključnih globalnih partnera Android-a, blisko smo sarađivali sa njihovom platformom otvorenog koda kako bismo razvili ekosistem koji bi koristio i korisnicima i industriji. Huawei će nastaviti da vrši postprodajne usluge i sigurnosna ažuriranja na svim postojećim Huawei i Honor pametnim telefonima i tablet računarima koji su prodati ili se još uvek nalaze na zalihama na globalnom nivou. Nastavićemo sa izgradnjom sigurnog i održivog softverskog ekosistema, kako bi pružili najbolje iskustvo za sve korisnike širom sveta.“

Zvanična izjava kompanije Google:

“Pridržavamo se zahteva i pratimo dalji razvoj situacije. Za korisnike naših usluga, Google Play i Google Play Protect će nastaviti da funkcionišu na postojećim Huawei uređajima.”

Zvanična izjava kompanije Android :

“Svim Huawei korisnicima, u vezi sa daljim koracima koje ćemo preduzeti po pitanju nedavne odluke američke vlade: Uveravamo vas da će, iako se pridržavamo svih zahteva američke vlade, usluge kao što su Google Play i Google Play Protect nastaviti da funkcionišu na postojećim Huawei uređajima”.

 

Pročitajte i tekst:  Samsung i Amazon Prime Video prvi pokrenuli sadržaj HDR10+