Sve što treba da znate o TCL 20Y telefonu

Izbor pametnog telefona ponekad može biti veoma izazovan. Trendovi se brzo menjaju, a zahtevi korisnika su sve veći. Zbog toga, TCL nastoji da omogući najbolje korisničko iskustvo uz pametne telefone pristupačnih cena. Jedan od takvih uređaja je upravo TCL 20Y. Ipak, pre odabira telefona važno je dobro istražiti šta sve on može da ponudi.

Baterija

Usled brzog životnog tempa i brojnih obaveza svakome se može desiti da zaboravi da napuni telefon. Zbog toga je važno da imamo telefon koji ima veliki kapacitet baterije i algoritme za njenu optimizaciju. Pored svih obaveza na dnevnom nivou, poslednja stavka bi trebalo da bude briga o procentu baterije. Zato TCL 20Y dolazi sa baterijom kapaciteta od 4000 mAh i Smart Manager funkcijom koja pomaže u dnevnoj optimizaciji baterije i njenom utrošku.

Kamera

Beleženje posebnih trenutaka nekada je bilo moguće samo uz profesionalne fotoaparate. Međutim, ono što nam je današnjica omogućila jeste da zabeležimo ne samo te trenutke telefonom, već da bilo koju svakodnevnu situaciju učinimo posebnijom tako što ćemo je fotografisati ili snimiti. Zbog toga je važno da pametni telefon poseduje kameru koja će verodostojno dočarati ono što ljudsko oko vidi. TCL 20Y poseduje trostruku kameru od 48 megapiksela i još dve kamere od 2MP koje su zadužene za merenje dubine polja i makro slike. Opcija AI Scene Detection 2.0 na glavnoj kameri omogućava da telefon pametno prepoznaje 22 različite „scene“ za fotografisanje i čini da fotografije izgledaju kvalitetnije, dok opcija Best Shot, omogućava korisnicima da naprave 20 fotografija u kontinuitetu, kako bi na kraju odabrali onu koja im se najviše dopada. Za ljubitelje selfija, tu je prednja HDR kamera od 8MP.

Pročitajte i tekst:  Uz HONOR Magic4 Lite korisnici ne moraju da razmišljaju o bateriji

Ekran

Kao pionir u tehnologiji displeja, TCL nastoji da svakim svojim uređajem donese kvalitetnije korisničko iskustvo i omogući da gledanje sadržaja na ekranu bude potpuno neometano. S toga, TCL 20Y dolazi sa HD+ ekranom od 6,52 inča i 88.5% odnosom ekrana i kućišta. Kako bi gledanje sadržaja bilo još kvalitetnije, u telefonu su prisutni brojni režimi koji pogoduju očima u odnosu na različite uslove u kojima se gleda. Tu su režim komfora za oči, režim čitanja, zatamnjeni režim i režim sunčeve svetlosti.

Boja

TCL 20Y telefon je dostupan u dve boje – crnoj (Elegant Black) i u modro plavoj (Twiglight Blue).