Tecno POVA 5: Ovo su 5 stvari koje će oduševiti gejmere

Segment jeftinijih gejming telefona polako sve više i više raste kada je ponuda uređaja u pitanju, a jedan od najnovijih modela u ovoj grupi namenjen svima koji traže odlične performanse po pristupačnoj ceni je Tecno POVA 5. Ukoliko tražite gejming telefon koji će vam ponuditi sve ono što očekujete, svakako bi u obzir trebalo da uzmete ovaj model zbog 5 veoma bitnih stavki koje ga čine odličnom kupovinom.

Svetao i brz ekran

Ako postoji jedna bitna stvar koju gejming telefon mora da ima, onda je to lep i svetao ekran. Iako Tecno POVA 5 dolazi sa pristupačnom cenom, ovaj telefon opremljen je velikim 6.78-inčnim IPS LCD ekranom sa 1080x2460p rezolucijom.

Ono što posebno izdvaja ovaj ekran jeste odličan prikaz boja i sjajan kontrast, ali i osvežavanje od 120Hz koje je vrlo retko kada su u pitanju konkurentski modeli u ovoj klasi. Visoko osvežavanje telefona je veoma važno jer tokom gejminga svi pokreti su znatno fluidniji i prirodniji i zato vam može dati veliku prednost u odnosu na nekoga ko koristi telefon koji poseduje 90Hz osvežavanje ekrana. Zahvaljujući veoma jakom pozadinskom osvetljenju od 580 nita, Tecno POVA 5 se može koristiti u svim svetlosnim uslovima.

Odlične performanse

Pored dobrog displeja, još jedan izuzetno važan aspekt svakog gejming telefona je čipset. Tecno POVA 5 koristi MediaTek Helio G99 procesor zajedno sa Mali-G52 grafikom, što je više nego adekvatna postavka za igre kao što su Mobile Legends, Call Of Duty: Mobile i Free Fire.

Pročitajte i tekst:  Ekran HONOR 90 telefona na vrhu DXOMARK liste

U pitanju je veoma sposoban procesor, pogotovo ako u obzir uzmemo klasu u kojoj se POVA 5 nalazi. Tecno je ovaj model opremio i sa 8GB radne memorije sa mogućnošću dodatnog proširenja od još 8GB, kao i sa velikodušnih 256GB interne memorije. Ukoliko vam nije 256GB nije dovoljno, tu je i opcija proširenja uz pomoć microSD kartice.

Velika baterija

Kako biste u igrama mogli da uživate bez ikakvog prekida, POVA 5 poseduje veliku 6.000mAH bateriju, a Tecno tvrdi da je u stanju da pruži 11 sati uživanja u igrama bez potrebe za dodatnim punjenjem. Ukoliko ipak uspete da ispraznite bateriju, vrlo lako ćete je vratiti u život uz pomoć 45W brzog punjenja koje će je dovesti do 50% nakon samo 21 minuta.

Sposobne kamere

Iako je Tecno POVA 5 telefon prvenstveno namenjen gejmerima, i dalje dobijate izuzetan sistem kamera. Na poleđini telefona smešten je 50MP kamera sistem koji je u stanju da snima i 2K video, što je prava retkost u ovom cenovnom segmentu. Drugim rečima, POVA 5 vam neće služiti isključivo za gejming, već i za kreiranje sadržaja za omiljene društvene mreže.

Sjajna cena

Možda jedna od stvari koja najviše iznenađuje jeste cena ovog modela koja iznosi svega 24.999 rsd.