Ekskluzivno: Testirali smo Honor Watch 4 – Stilizovan dizajn i precizno praćenje zdravstvenog stanja

Honor je predstavio novi pametni sat, Honor Watch 4. Za razliku od GS serije, koja je kružnog oblika i Honor Band pametne narukvice, pravougaonog oblika, Honor Watch 4 je praktično kvadratnog oblika. Ovaj redizajn predstavlja evoluciju Honor Watch ES modela, koji po dimenzijama i obliku možemo da svrstamo između Honor Watch 4 sata i Honor Band 6 narukvice. Uglavnom, četvrtasti dizajn, sa zaobljenim bočnim ivicama od aluminijumske legure, „čistih“ ivica bez mnogo suvišnih detalja.

Kroz kućište je provučena silikonska narukvica, lepo dizajnirana i prijatna na dodir, koja omogućava da sat koristite i za sportske aktivnosti. Uostalom, s obzirom da izdržava pritisak do 5 ATM, možete s njim bez problema da se kupate na bazenu, u moru, pa čak i da ronite. Maca celog sata je samo 39 g, pa ga praktično nećete ni osećati na svojoj ruci.

Veličina Honor Watch 4 pametnog sata je 45.3 x 39.1 mm, a rezolucija AMOLED ekrana dijagonale 1.75 inča, prati te vrednosti (450 x 391 piksel). Honor je pripremio veliki broj skinova s kojim je moguće prilagoditi prikaz informacija na ekranu. U trenutku pisanja ovog teksta bilo ih je oko 400, a nove varijante pojavljuju se praktično na dnevnom nivou. Ugrađena baterija poseduje kapacitet od 451 mAh, koja obezbeđuje do dve nedelje autonomije. U realnom radu, uz svakodnevno nošenje, očekujte da će to biti oko deset dana, što je i dalje sasvim solidan rezultat.

Pročitajte i tekst:  Fitbit Charge 2 – savršena fitnes narukvica!

Sat je opremljen sa 4 GB RAM-a i 32 GB prostora za podatke, podrškom za Bluetooth i GPS. Preko Bluetooth konekcije moguće je ostvarivanje telefonskih poziva, kao i pristup porukama i notifikacijama koje stižu na povezani telefon. Navigacija se obavlja preko ekrana osetljivog na dodir, kao i preko (jedinog) tastera postavljenog na desnoj bočnoj ivici.

Honor Watch 4 donosi i mnogo opcija posvećenih fizičkim aktivnostima. U satu je predefinisano stotinak aktivnosti koje se mogu aktivirati. Takođe, na donjoj strani sata postavljen je skup optičkih mikro sočiva koje u sadejstvu sa AI algoritmima kontinualno prate zdravstveno stanje – puls, saturacija kiseonik, kvalitet sna, stres… Svi ti parametri se beleže i mogu se kasnije proveravati u HONOR Health aplikaciji, dostupnoj za Android i iOS telefone. Interesantna je i opcija „Fitness Age“ koja na osnovu postignutih rezultata procenjuje „kolika“ je starost tela, pa tako korisnik može lako da utvrdi da li je njegova fizička sprema u skladu s njegovim godinama.

Sa ovim, potpuno redizajniranim satom, Honor je svoju Watch seriju satova u odvojio od Watch GS, ali i Watch Band modela. Time je kupcima obezbeđen veći raspon ponude, jer sada mogu da biraju između sportskih narukvica, sportskih satova, ali i elegantnih satova iz Watch serije.

Kontakt: Honor Srbija

Specifikacije:

Ekran Četvrtasti, 1.75“, AMOLED, 390 x 450 piksela
Memorija 4 GB RAM, 32 GB za podatke
Baterija Li-Ion, 451 mAh, do 14 dana autonomije
Konekcije Bluetooth, GPS, NFC
Senzori Puls, SpO2
Otpornost Vodootporan, 5 ATM (do 50 metara dubine)
OS MagicOS 7.2
Dimenzije 45.3 x 39.1 x 11.2 mm
Masa 39 g
Boje Crna, zlatna
Pročitajte i tekst:  Google se vraća na HONOR telefone