TIPA World Awards 2020 nagrada i ove godine otišla u ruke Huawei P Serije

Huawei Consumer Business Group (CBG) objavila je danas da je asocijacija TIPA (Technical Image Press Association) dodelila HUAWEI P40 seriji visoko odlikovanu svetsku nagradu Najbolji pametni telefoni za fotografiju 2020 godine, krunišući tri vodeća pametna telefona – Huawei P40 Pro +, P40 Pro i P40. Ovo je četvrta godina zaredom kako asocijacija TIPA odlikuje Huawei P seriju, koja nudi izuzetnu opremu i rešenja na koja se oslanjaju i vole profesionalni fotografi.

Osnovana 1991. godine, TIPA je veoma cenjena industrijska asocijacija sa članstvom u publikacijama iz oblasti fotografije širom sveta, kako u print, tako i u online izdanjima.  Asocijacija svake godine dodeljuje TIPA World Awards kompanijama i novim proizvodima za koje TIPA urednici smatraju da će korisnicima pružiti najbolji kvalitet, performanse i vrednost. U zvaničnoj izjavi TIPA World Awards 2020 navode: „Fotografska sposobnost pametnih telefona pravi još jedan veliki iskorak sa najnovijom generacijom Huawei P serije. Sva tri pametna telefona – P40, P40 Pro i P40 Pro +  poseduju Kirin 990 5G čipset, veliki 1 / 1,28 inčni senzor i razvijeni su u saradnji sa kompanijom Leica. Značajne karakteristike modela obuhvataju algoritme za balans bele boje uz podršku AI, uključujući one namenjene optimizaciji tona kože i teksture, unapređen dinamički raspon i performanse kamere pri slabijem osvetljenju, senzore za merenje toplote boja, mogućnost fokusiranja na svim pikselima i XD Fusion Engine za glatko zumiranje i optimizaciju kvaliteta slike. “

Nagrada TIPA World Awards 2020. još jedna je na listi nagrada koju je Huawei P40 serija osvojila. Huawei P40 Pro nedavno je dobio DxOMark ocenu od 128, najveći ukupni rezultat ikada viđen na listi priznatih lidera. U istoj recenziji, vodeći pametni telefon osvojio je i najviše rezultate za fotografske i selfie performanse, 140 i 103 boda.

Pročitajte i tekst:  Sinergija 19 - predavanja koja ne smete da propustite

Huawei vas poziva da ostanete kod kuće, budete bezbedni i istražite više uz Huawei P40 Seriju.