Velike promene u AMD-ovom vrhu

AMD je najavio da Neil Spicer, koji je prethodno vodio AMD-ov sektor za prodaju komponenti u globalnom distributivnom kanalu, preuzima novu, proširenu ulogu odgovornosti za AMD-ovo OEM poslovanje, sa svojom novom titulom korporativnog potpredsednika za globalne OEM kupce i prodaju u distributivnom kanalu za grafiku. 

Neil Spicer

U svojoj proširenoj ulozi, Neil će biti ključan u vođenju strateškog pravca i rasta za ove ključne oblasti AMD-ovog poslovanja. 14-godišnje iskustvo u AMD-u, Neilova dokazana postignuća i veliko poznavanje industrije savršeno ga pozicioniraju za ovu ulogu. 

„Uzbuđen sam zbog prilike koja je pred nama dok industrija ulazi u novu AI eru u svim AMD-ovim linijama proizvoda. Naši kupci i grafički proizvodi bili su srce i duša AMD-ovih 50+ godina, izgrađeni oko neverovatnog portfelja proizvoda, koji su na tržište izneli naši partneri i kupci iz ekosistema svetske klase“.

Omar Fakhri

Sa proširenjem Neilove uloge, AMD je takođe promovisao Omara Fakhrija u korporativnog potpredsednika za Global Component Channel, koji odgovara direktno Neilu i upravlja Ryzen i Radeon grafičkim poslom.

Pročitajte i tekst:  Novi modeli AMD Ryzen Embedded 7000 CPU-ova za industrijska rešenja