Veštačka inteligencija za božićnom trpezom

Huawei zna da kamera koja vam omogućava da stvarate fotografije i video snimke visokog kvaliteta, predstavlja veoma važnu odliku modernog pametnog telefona. Zbog toga već nekoliko godina sarađuje sa kompanijom Leica – legendom u svetu fotografije. Kamera telefona Huawei Mate 10 Pro je najnoviji rezultat ove saradnje i slike koje ona stvara su bolje nego ikada ranije. Sa telefonom Mate 10 Pro, fotografske uspomene predstojećih praznika će imati jedinstveni visoki kvalitet, zahvaljujući dodatnoj pomoći od strane veštačke inteligencije.

Tehnologija spremna za praznike

Mate 10 Pro poseduje dve kamere sa najsvetlijim sočivima ikada korišćenim u telefonima – f/1.6. Ona propuštaju više svetlosti u obe kamere što značajno unapređuje kvalitet slika pri slabijem osvetljenju, na primer na noćnim slikama, slikama sa osvetljenjem sveće, slikama vatrometa ili osvetljene novogodišnje jelke. Druga prednost svetlog sočiva je izraženija zamućenost pozadine pri slikanju u krupnom planu. To vam pomaže da bolje izolujute najbitniji deo slike.

Većina kamera pametnih telefona prilagođavaju fokus koristeći samo jedan metod merenja, dok tek nekoliko njih koristi dva metoda. Huawei Mate 10 Pro prlagođava fokus pomoću četiri različite tehnologije. Detekcija faza osigurava brz rad, detekcija kontrasta povećava preciznost, lasersko merenje rastojanja od subjekta je efektno čak i pri najslabijem osvetljenju, a sve to nadopunjuje merenje dubine polja. Na taj način možete biti sigurni da će vaše slike uvek biti jasne i da će kamera raditi izuzetno brzo, što će vam omogućiti da uslikate čak i najprolaznije momente i emocije, na primer pri otvaranju poklona.

Pročitajte i tekst:  Veštačka inteligencija stigla u mobilne telefone

Treći garant kvaliteta je optička stabilizacija koja smanjuje potrese i omogućava slikanje jasnih fotografija, čak i kada slikate u zatvorenom prostoru, slabije osvetljenom prazničnom dekoracijom.

Ne smemo zaboraviti da je Huawei ponovo koristio dve matrice, jednu u boji i jednu crno-belu, kako bi osigurao da slike imaju više detalja i manju zamućenost. A ovo čak nisu ni sve odlike kamere telefona Huawei Mate 10 Pro.

Veštačka inteligencija za božićnom trpezom

Veštačka inteligencija na kameri telefona Huawei Mate 10 Pro automatski prepoznaje vrstu scene koju fotografišete i shodno tome prilagođava parametre. Korisnik telefona Mate 10 Pro dobija obaveštenje o vrsti scene koja je prepoznata pomoću ikonice koja se nalazi u donjem desnom uglu ekrana. Scene se prepoznaju trenutno i bez greške. Ovaj telefon može da prepozna cveće, biljke, posuđe, izlazak i zalazak sunca, sneg, ljude, tekst i još mnogo toga.

Zahvaljujući specijalnim pametnim algoritmima, fotografije uslikane telefonom Huawei Mate 10 Pro su podjednakog kvaliteta kao one usliakane profesionalnim SLR kamerama. Ceo proces optimizacije se odigrava automatski, bez intervencije korisnika.

Božićna magija sačuvana na slikama

Huawei Mate 10 Pro takođe nudi nekoliko dodatnih režima rada koji će vam olakšati da zabeležite praznično vreme provedeno sa prijateljima ili večernje šetnje u predivno osvetljenim gradovima. Režim za slikanje portreta ističe subjekat slike u odnosu na pozadinu (neverovatni bokeh efekat), kao i na profesionalnim kamerama. Režim ubrzanog protoka vremena vam omogućava da na veoma zabavan način zabeležite proces ukrašavanja vašeg doma ili božićne trpeze. Režim za noćno slikanje je naročito koristan za večernje šetnje ukrašenim ulicama, među prazničnim štandovima. Vrhunac svega je režim slikanja svetlošću – ovi efekti će sigurno izazvati zavist ostalih korisnika pametnih telefona.

Pročitajte i tekst:  Hit gedžet za ovo leto - Evo kako da od običnih zvučnika i slušalica napravite bežične

Sa telefonom Huawei Mate 10 Pro moći ćete da uhvatite magiju Božića u najboljem kvalitetu i zabeležite praznično raspoloženje na slikama i snimcima na način koji ranije nije bio moguć.