Viberu dodeljen specijalan sertifikat za posvećenost bezbednosti i privatnosti svojih korisnika

Rakuten Viber, vodeća globalna platforma za privatnu i bezbednu razmenu poruka i glasnovnu komunikaciju sa uspehom je okončala proces sertifikacije po standardu SOC 2 (Service Organization Control) tipa II. SOC 2 predstavlja standard revizije razvijen od strane Američkog instituta za sertifikovane javne račune (AICPA) čiji rigorozni kriterijumi imaju za cilj da utvrde najviši nivo sigurnosti, pristupačnosti, poverljivosti i privatnosti korisničkih podataka.

Revizija koju je sprovela jedna od najvećih mreža profesionalnih servisa na svetu, Ernst & Young, potvrdila je da praksa, pravila, procedure i operacije Rakuten Vibera ispunjavaju SOC 2 standarde.

„Dodela sertifikata usaglađenosti sa kriterijumima SOC 2 tipa II predstavlja značajnu prekretnicu za Rakuten Viber i svedoči o našoj potpunoj posvećenosti ka osiguranju bezbednosti i privatnosti naših korisnika“, izjavio je Liad Šel (Liad Shell), potpredsednik odeljenja inženjeringa i CISO aplikacije. „Ovaj sertifikat potvrđuje naš proaktivan pristup bezbednosti informacija i posvećenost održavanju najviših standarda zaštite podataka. Nastavićemo da dajemo prioritet poverljivosti i integritetu informacija koje su nam poverene, u nastojanju da obezbedimo sigurnu i pouzdanu platformu za razmenu poruka članovima naše globalne zajednice.”

Pored usaglašenosti sa SOC 2, Rakuten Viber nastavlja sa daljim poboljšanjem svoje infrastrukture kroz primenu dodatnih slojeva otpornosti i još pomnijim praćenjem aktivnosti na njenoj platformi. Već tokom 2016. godine Viber je postao jedna od prvih vodećih aplikacija za razmenu poruka koja je kao standard primenila enkripciju sa-kraja-na-kraj za sve privatne direktne grupne prepiske i video pozive.

Pročitajte i tekst:  Kako se rešiti gradske buke uz Huawei FreeBuds 3 bežične slušalice