Zaštitite svoj uređaj na svoj način uz automatsko blokiranje

Kompanija Samsung Electronics predstavila je automatsko blokiranje, novi bezbednosni alat za korisnike Samsung Galaxy uređaja, osmišljen da štiti njihove uređaje na način koji najviše odgovara njihovom načinu života.

Nedavno uveden na One UI 6 u okviru proširene ponude inovacija u oblasti bezbednosti i privatnosti za Samsung Galaxy uređaje, automatsko blokiranje je opcioni paket dodatnih sigurnosnih mera koji korisnicima nudi veći izbor mogućnosti prilagođavanja koje nudi otvoreni Samsung Galaxy ekosistem.

Foto: Samsung

Izbor u rukama korisnika

„Mi u kompaniji Samsung se stalno trudimo da naši korisnici budu bezbedni od napada, a uvođenjem automatsko blokiranje korisnici mogu da nastave da uživaju u prednostima našeg otvorenog ekosistema jer znaju da je njihovo mobilno iskustvo sigurno“, izjavio je dr Šiangvon Šin, izvršni potpredsednik i direktor tima za bezbednost sektora mobilnih uređaja u kompaniji Samsung Electronics. „Stalno težimo da omogućimo svojim korisnicima da sami izaberu ono što najviše odgovara njihovim potrebama – umesto da mi odlučujemo umesto njih, a to se odnosi i na automatsko blokiranje.“

Jedna od funkcija automatsko blokiranje je sprečavanje instaliranja aplikacija iz neovlašćenih izvora. Razne su prednosti svesnog preuzimanja ovakvih aplikacija, kao što su bolje prilagođavanje korisniku i veća kontrola nad funkcijama uređaja. Za one koji vole bezbedno da instaliraju ovakve aplikacije nema nikakvih promena jer je ova funkcija fabrički podešena da bude isključena. Za one koji nemaju naviku da to rade, aktiviranje automatsko blokiranje može dodatno da ih umiri jer sprečava socijalni inženjering kao što je glasovni fišing, gde napadač može da nagovori korisnika da instalira štetni softver.

Pročitajte i tekst:  7 saveta za maksimalno korišćenje AI kamere na vašem Galaxy uređaju - Ažurirani One UI 6

Automatsko blokiranje ima čitav niz dodatnih kontrola, kao što je uključivanje provere bezbednosti aplikacija koje pomaže da se otkriju potencijalne malverzacije i spreče štetne komande i softverske instalacije preko USB kabla. Ovo može da pomogne u zaštiti korisnika u situaciji kada neko ima fizički pristup njihovom uređaju, kao što je kad se telefon dopunjava na aerodromu.

Uz ovu funkciju dolazi i ažuriranje antivirusnog programa Message Guard, koji umanjuje napade sa nultim klikom ili direktne poruke sa slikama koje kriju zlonamerni kod. U početku uveden za Google i Samsung aplikacije za razmenu poruka, sada može da pomogne u zaštiti korisnika koji koriste popularne aplikacije trećih lica. Na ovaj način korisnici imaju veći izbor aplikacija koje mogu bezbedno da koriste.

Novi standardi bezbednosti za budućnost sektora

Samsung postavlja temelje za sigurnije, bezbednije mobilno iskustvo korisnika Galaxy uređaja, a automatsko blokiranje ide korak dalje jer kombinuje vodeće standarde bezbednosti u sektoru sa izborom korisnika kako bi oni mogli da kontrolišu svoj uređaj na svoj način. Kao najnovija funkcija dodata Samsung spektru inovacija u bezbednosti i privatnosti, automatsko blokiranje dodatno unapređuje mobilno iskustvo za korisnike širom Galaxy ekosistema.