Završena Comtrade EDIT letnja škola programiranja 2017

U petak, 28. jula, uspešno je završena 21. po redu EDIT letnja škola programiranja. Kao vodeći edukativni program u regionu koji kompanija Comtrade organizuje svakog leta, EDIT je i ove godine okupio preko sto studenata tehničkih fakulteta na šest lokacija: Beograd, Kragujevac, Ljubljana, Maribor, Sarajevo i Banja Luka.

Polaznici su kroz dvonedeljni rad na praktičnim projektima u simultanom okruženju stekli korisna znanja i veštine koje će im pomoći da uspešno započnu karijere u IT sektoru.

Glavna poruka ovogodišnjeg EDIT-a bila je “Find the IT hero in you”. Studenti su dobili jedinstvenu priliku da se iskušaju u radu na kompleksnim IT projektima i pokažu da imaju veštine i ideje koje ih čine pravim “IT herojima”.

Kao i svake godine, EDIT letnja škola programiranja omogućila je učesnicima da se upoznaju sa vodećim digitalnim tehnologijama i trendovima u IT industriji kao što su Internet of things, smart chat botovi, data acquisition i data presentation platforme i security analitika.

Polaznici su koristili vodeće tehnologije da razviju inovativna IT rešenja i u praksi primene znanja stečena tokom studija. U cilju razvoja timskog duha, studenti su bili podeljeni u grupe kako bi zajedničkim snagama rešavali probleme i učili jedni od drugih. Uporedo sa edukacijom, EDIT17 ponudio je bezbroj zabavnih aktivnosti koje podstiču kreativno druženje i sticanje novih poznanstava.

Najveća vrednost koju dobijate na EDIT-u je da učite da radite u timovima, da zajednički rešavate probleme i komunicirate jedni s drugima. Takođe, ono što je najbitnije je da na kraju ove dve nedelje nešto isporučite,” izjavio je Vladan Atanasijević, potpredsednik za prodaju Comtrade Digital Services.

Pročitajte i tekst:  Cool gedžet za one koji "brzo žive" - NylonBack Toothbrush kompanije Y-Brush

Po završetku programa, studenti su prezentovali svoja rešenja Comtrade inženjerima i ostalim zaposlenima, i objasnili na koji način njihovi projekti mogu da se primene u rešavanju poslovnih izazova današnjice.

Dve uzbudljive nedelje učenja, izazova i timskih projekata zaokružila je dodela diploma, a atmosfera među polaznicima je bila i više nego vesela dok su se zajedno prisećali zajedničkog rada i druženja.

EDIT-ovci su bili jednoglasni u mišljenju da je program bio izuzetno koristan, a osim upoznavanja sa novim tehnologijama i sticanja praktičnog iskustva, kao glavnu prednost škole istakli su i priliku da se upoznaju sa dinamikom rada u najvećoj IT kompaniji u jugoistočnoj Evropi.

Ovim putem bismo želeli da se najiskrenije zahvalimo svim polaznicima, organizatorima i ostalim učesnicima projekta, koji su svojim radom i zalaganjem učinili da EDIT17 letnja škola programiranja bude još jedan događaj za pamćenje.

Od začetka projekta pa do danas, kroz učionice EDIT-a prošlo je preko 1.000 studenata, a program je tokom godina izgradio čvrstu reputaciju i izdvojio se kao najveća i najposećenija škola za informacione tehnologije u regionu.

Kao vodeća IT grupacija u jugoistočnoj Evropi, kompanija Comtrade je izuzetno posvećena edukaciji mladih talenata, koji predstavljaju stub razvoja kako IT sektora, tako i lokalne ekonomije. Unapred se radujemo sledećoj EDIT letnjoj školi programiranja i usmeravanju nove generacije IT lidera u Srbiji i u regionu.

Više informacija o EDIT letnjoj školi programiranja možete da pogledate na zvaničnoj veb stranici: www.edit.world.

Pročitajte i tekst:  Novosti iz Veritasa