Zlatna sredina između cene i mogućnosti – Mate 10 Lite

Huawei Mate 10 Lite je uređaj koji savršeno ispunjava korisnikove potrebe, pametni telefon iz zlatne sredine. Njegovi dizajneri su dokazali duboko rezumevanje potreba kupaca, primenivši najbolje odlike luksuznih uređaja, ali istovremeno zadržavši cenu na prihvatljivom nivou. Na taj način su stvorili telefon sa iznenađujuće niskom cenu za svoje mogućnosti. Šta Mate 10 Lite čini tako dobrom ponudom?

Počnimo od izgleda. Iako to možda ne izgleda tako, dizajniranje zaista elegantnog i atraktivnog telefona nije nimalo lako. Ali dizajneri komanije Huawei imaju ogromno iskustvo i dugu istoriju stvaranja džepnih umetničkih dela. Zbog toga je Mate 10 Lite jedan od retkih telefona koji ostavlja upečatljiv utisak. Meke, organske konture kućišta naravljenog od jednog parčeta aluminjuma Vas privlači da Mate telefon uzmete u ruke, dok vam suptilna, mat površina nudi osećaj interkcije sa luksuznim predmetom. Cela prednja stran je pokrivena uniformnim slojem izuzetno otpornog stakla koje čuva ekran neobično velikih dimenzija za tako uzak uređaj. Izgled telefona je savršeno simetričan – sočiva kamere, čitač otiska prsta i fleš LED lampica su neprimetno integrisani sa zadnje strane kućišta, poređani duž vertikalne ose koja je vizuelno podeljena pomoću dve linije svetlijeg materijala na mestu na kome se unutar kućišta nalaze antene. Svako ko uzme Mate 10 Lite u ruke će osetiti da se radi o jedinstvenom uređaju.

Pročitajte i tekst:  Huawei Mate 10 Lite - savršeni selfi, čak i u mraku!

Još jedan element koji je direktno preuzet sa premijum modela je ekran ovog novog Huawei telefona. Uprkos tankom i uskom kućištu, dizajneri su uspeli da ugrade displej od 5,9 inča. Koliki je ovo uspeh vidi se po tome da ekran zauzima 83% prednje strane uređaja. Kada na to dodate izuzetno tanak okvir i delikatno zaobljene ivice stklom pokrivene prednje strane, dok držite telefon u ruci imate utisak da je ceo uređaj zapravo displej – nimalo prostora nije izgubljeno. Sa ekranom od 5,9 inča i FullHD+ rezolucijom, Huawei Mate 10 Lite nudi dovoljno prostora za sve Vaše aplikacije, omogućivši Vam čak i da koristite dve u isto vreme!

Današnji pametni telefoni moraju da funkcionišu i kao sjajna kamera da bi bili prvlačni korisnicima. Odlične slike su obično rezervisane za skupocene telefone, što je jedan od glavnih razloga zbog kojih kupci često nisu zadovoljni jeftinijim uređajima. Ovo je još jedna oblast u kojoj Mate 10 Lite pokazuje svoju jedinstvenost. Inženjeri kompanije Huaewi su ga opremili sa čak četiri kamere, stvorivši dva dupla seta sa prednje i zadnje strane telefona. Glavnu zadnju i prednju kameru sa rezolucjama od 16MP i 13MP, tim redom, prate dodatne kamere od 2MP koje pružaju informacije o dubini polja, omogućavajući vam da stvorite efekat ekspresivne zamućenosti pozadine i selektivnog fokusa, koji je ranije bio dostupan samo profesionalnim fotografima sa veoma skupom opremom. Ovo je posebno fascinanatno kada shvatite da je stvaranje ovag neverovatnog efekta, poznatog pod imenom bokeh, moguće ne samo sa zadnjom kamerom, već i sa prednjom koja je dizajniran za slikanje selfija!

Pročitajte i tekst:  Odličan telefon koji je moguće priuštiti

Performanse telefona Mate 10 Lite Vas mogu iznenaditi. Uprkos tako atraktivnoj ceni, ovaj telefon će se lako izboriti sa bilo kojim zadatkom. Razlog za to je izuzetno efikasan i ekonomičan procesor Kirin 659 sa osam jezgara, od kojih četiri rade na 2,36GHz i obavljaju najzahtevnije računarske operacije, dok preostalih četiri rade na 1,7GHz i koriste se za duže poslove manjeg inteziteta, čime se štedi energija. Grafički čip Mali-T830 MP2 omogućava performanse potrebne za sve vrste igrica i simulacija, dok 4 gigabajta RAM-a garantuje rad više aplikacija i neometani prelazak sa jedne na drugu.