Huawei Consumer Business Group objavila poslovne rezultate

Huawei poslovna grupa za robu široke potrošnje (Huawei Consumer Business Group) danas je objavila finansijske rezultate za prvu polovinu 2017. godine: prihod od prodaje porastao je za 36,2% u odnosu na isti period prethodne godine i iznosi 105,4 milijardi juana. Isporuka pametnih telefona takođe je porasla na 73,01 milliona juana, što je rast od 20,6% u odnosu na isti period prošle godine.

Ričard Yu, direktor Huawei Consumer Business Group, rekao je „Naša jedinica za robu široke potrošnje nadmašila je prosek industrije i nastavila da ostvaruje izuzetan rast u segmentu visoko kvalitetnih proizvoda širom sveta.  Ovaj tekući rast dokaz je snage brenda Huawei i impulsa koji smo izgradili kroz isporuku vrhunskih uređaja koji redefinišu tržište i odgovaraju na zahteve današnjih potrošača.”

U prvom kvartalu 2017. godine tržišni udeo kompanije Huawei porastao je na 9,8% svetskog tržišta pametnih telefona, prema rezultatima analize industrije od strane IDC. Ovaj rast posledica je značajnog rasta prodaje pametnih telefona srednjeg segmenta tržišta kao i onih visokog kvaliteta na ključnim teritorijama. U Kini, u kojoj kompanija Huawei pokriva 22,1% tržišta, isporuke su povećale za 24 procenta u odnosu na prethodnu godinu. Huawei je takođe ostvario značajan rast isporuke pametnih telefona širom Evrope, beležeći godišnji rast od 18%, čemu su značajno doprineli rezultati u Centralnoj i Istočnoj Evropi, kao i u nordijskim zemljama. Huawei Consumer Business Group ostvarila je prodor na azijsko-pacifička tržišta uključujući Tajland, Maleziju, Japan i Južnu Koreju, a značajan rast je zabeležen i u Rusiji. U međuvremenu, prema istraživanjima GfK i Sino, Honor, podbrend kompanije Huawei, ostvario je vrhunske rezultate prodaje putem interneta kao i značajan prihod od prodaje u Kini u periodu od januara do maja 2017. godine.

Pročitajte i tekst:  Samsungov KNOX najbolja mobilna bezbednosna platforma

Rast ostvaren ove godine u odnosu na prethodnu odrazio se na razvoj kompanije Huawei koja je postala priznati premium brend u svetu, zauzevši 49. mesto na BrandZ Top 100 listi najvrednijih svetskih brendova i 88. mesto na Forbsovoj listi najvrednijih brendova u svetu i 40. mesto na Brand Finance Global 500 listi najvrednijih brendova.

Huawei uređaji odgovaraju potrebama korisnika širom sveta zahvaljujući našoj jasnoj posvećenosti kvalitetu, iskustvu i inovaciji“, nastavio je Yu. „Sa velikim ekosistemom potrošačkih uređaja koji uključuje pametne telefone, tablete, prenosive uređaje i sada računare, potrošači znaju da mogu da veruju kompaniji Huawei da će im isporučiti iskustvo koje oni ocekuju od vrhunskih uređaja.“

Uporedo sa jačanjem brenda, razvija se i prodajna strategija kompanije Huawei i usmerena je na unapređenje mreže maloprodajnih objekata. Kompanija Huawei radi na tome da, od postojećih 35.000, koliko je iznosio broj maloprodajnih objekata u maju 2016, dostigne broj od čak 56.000 radnji širom sveta do kraja 2017. godine. Ovi objekti u potpunosti oslikavaju imidž premium brenda visoke tehnologije kakav je Huawei uspostavio širom sveta.

Kompanija Huawei će i u budućnosti nastaviti sa kontinuiranim rastom, razvijajući svoje uređaje kroz inovacije u oblasti veštačke inteligencije i pametne mašine koje će pokrenuti novu „Pametnu eru”. Huawei Poslovna grupa za robu široke potrošnje se je obavezala na rad na kreiranju inteligentnih uređaja koji će biti u mogućnosti da predvide potrebe korisnika i da se prirodno uklope u način na koji ljudi rade i žive.

Pročitajte i tekst:  Xiaomi i Sundance institut nude kurs za profesionalno snimanje filmova na mobilnim telefonima

U svojih 15 globalnih istraživačkih centara i 36 pripadajućih inovacionih centara, Huawei radi na novim tehnologijama uključujući senzore, upravaljanje podacima i unapređenje Kirin chipseta koji su dizajnirani da ovaj vid funkcionalnosti uređaja dovedu na tržište. Pored toga, Huawei posebno ističe svoju sklonost inovacijama saradnjom sa tržišnim liderima među kojima su Leica, Dolby, Microsoft, Intel i Google. Istim ovim naporima Huawei će nastaviti da oduševljava svoje korisnike, izaziva industriju i gradi bolje povezan svet.