Huawei Honor 5X – srednja klasa u premium odelu

Testirali smo novi model Huawei telefona – Honor 5X. Za one koji nisu znali, Honor (čita se „Onor“) je pod-brend Huawei-a, koji se tehnički vodi kao zasebna kompanija, ali ima tesnu saradnju sa matičnom kompanijom. Međusobne jake veze vide se i po tome što je punjač brendiran Huawei logotipom. Inače brend Honor, od svog relativno skorog nastanka, ima veliki rast i postaje sve poznatiji kako u Evropi, tako i u Americi.

huawei honor 5x 1Honor 5X targetira mlađu populaciju, koja želi kvalitetan telefon, ali ne može sebi da priušti premium modele poput iPhone-a ili flegšip telefone nekih drugih proizvođača. Iako je pripadnik srednje klase mobilnih telefona, kućište Honor 5X modela je napravljeno od brušenog metala. Utisku da se radi o premium modelu doprinosi i činjenica da telefon poseduje i čitač otiska prsta.

Ekran dijagonale 5.5 inča i Full HD rezolucije ima odličnu sliku, sa zasićenim i jasnim bojama. Telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 616, osmojezgarni procesor, na kome se vrti Android 5.1.1, uz planove da se u skorijem periodu izvrši upgrade na Android 6.0 Marshmallow. Radna memorija je 2 GB, a smeštajni kapacitet 16 GB, od čega je za podatke dostupno nešto manje od 10 GB. Taj prostor je proširiv putem MicroSD kartice. Zadnja kamera ima 13 MP, a fotografije koje pravi su solidnog, očekivanog kvaliteta. Prednja kamera je rezolucije 5 MP.

Pročitajte i tekst:  Counterpoint otkriva koji telefoni su na vrhu rang liste poverenja za 2020. godinu

huawei honor 5x 2

Honor 5X, kao i praktično svi telefoni koji nam dolaze iz Kine, poseduje dva slota za SIM kartice, od čega je jedan Micro SIM, a drugi Nano SIM. Interesantno je da se radi o posebnim slotovima za SIM kartice, a ne kao što je u poslednje vreme uobičajeno, o hibridnom slotu koji prima SIM ili MicroSD karticu. Ovde dobijte pun paket – dva SIM slota i MicroSD slot! Baterija je kapaciteta 3000 mAh i ona omogućava više od jednog dana autonomije. Na testu baterije izdržao je skoro punih 10 časova kontinualne video reprodukcije, sa upaljenim ekranom.

U Cenovnom rangu kome pripada, Honor 5X ostavlja odličan utisak i daje osećaj da se radi o znatno skupljem telefonu nego što jeste. Veliki ekran, odličan kvalitet zvuka, zaštita putem otiska prsta, jaka baterija, metalno kućište i, naravno, konkurentna cena čine ga odličnim izborom za sve koji žele dobar i ne previše skup telefon.

Glavne karakteristike:

Displej: 5.5“, LCD, IPS, 1080 x 1920px, 401ppi
CPU: Qualcomm Snapdragon 616, Octa-core 1.5 GHz Cortex-A53
GPU: Adreno 405
Kamera: Zadnja 13MP, f/2.0, dual-LED blic, 1080p@30fps video, prednja 5MP
Storidž: 16GB, proširiv sa MicroSD karticom do 128GB
Memorija: 2GB
Baterija: 3000 mAh
OS: Android 5.1.1 sa Huawei EM UI 3.1
Konektivnost: LTE Cat.4 150 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n, GPS/GLONASS, Bluetooth 4.1
Ostalo: FM Radio, čitač otiska prsta

Pročitajte i tekst:  Obradujte svoje najdraže najnovijim modelima POCO uređaja

Kontakt: Gigatron
Preporučena cena: 36.990 din.